EM är här och nu drar äntligen sommarens stora höjdpunkt igång! EM-tipset innehåller såklart enbart matcher från turneringen och med 5 miljoner i jackpot är motivationen skyhög. Vi hoppas bland annat att det ska smälla i Sankt Petersburg två gånger om och i Amsterdam för att utdelningen ska flyga i taket. Notera att kupongen sträcker sig över sex dagar. Nu kör vi!

Till Europatipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Turkiet – Italien | Speltips: 2

Spektaklet sparkar igång på Stadio Olimpico där Italien tar emot Turkiet, även om det är Gli Azzurri som står som bortalag. Italienarna är en outsider till guldet och Roberto Mancini har verkligen fått ordning på sitt manskap. Defensiven är ruskigt stabil och framåt finns ess i bland andra Barella, Immobile, Berardi och Insigne. Turkiet har blandat och gett den senaste tiden, men är det något vi kan slå fast är det att turkarna har trivts när de fått lämna ifrån sig bollinnehavet och istället satsa på kontringar. Det väntas de få göra även här, men mot ett cyniskt Italien ska det inte räcka. Tvåan ser ut att streckas sunt och kan därför lämnas allena.

Match 2: Wales – Schweiz | Speltips: 1X

Wales och Schweiz tillhör samma grupp som föregående lag och det är i första hand om tredjeplatsen dessa kombattanter spås duellera. Schweiz utkristalliseras som ganska klara favoriter, men vi är inte särskilt lockade av att luta oss mot den något överstreckade tvåan. Wales är stabila defensivt och med starka kontringsspelare i Ramsey, James och Bale kan grabbarna från draklandet definitivt hota Schweiz. Den sistnämnda liraren höjer sig alltid en nivå när landslagströjan åker på. 1X liras till småfint värde.

Match 3: Danmark – Finland | Speltips: 1

Danmark ska spela samtliga gruppspelsmatcher hemma på Parken och det är givetvis en faktor som talar för Kasper Hjulmands manskap. Förbundskaptenen förfogar över en väldigt stabil startelva och spets finns i lirare som Eriksen, Poulsen och Wind. Finland sätter givetvis stort hopp till Teemu Pukki men anfallaren har dragits med en del skadebekymmer mot slutet. Uppladdningen var också usel från Markku Kanervas mannar som får finna sig i att slå ur rejält underläge här. Ettan övervärderas en del men är också en högst trolig sådan.

Match 4: Belgien – Ryssland | Speltips: 1X2

Roberto Martínez skyndar långsamt med Kevin De Bruyne och dennes ansiktsskador, men klart är att Belgien tappar en nivå när superstjärnan inte kommer till spel. Lägg därtill att formen på Eden Hazard är ytterst tveksam. Visst finns det gott om offensiv kvalitet i Belgien ändå, men när ettan ser ut att landa in över 70 procent är det läge att dra öronen åt sig. Ryssland är ett välorganiserat landslag under Stanislav Cherchesovs ledning och med den väldige Artem Dzyuba på topp har moderlandet ett vapen som hotar vilket motståndare som helst. Detta är mer öppet än vad strecken vittnar om. Måla tvärs över.

Match 5: England – Kroatien | Speltips: 12

Kroatien imponerade bitvis i genrepet mot Belgien trots att det blev förlust med 0-1. Mittfältet med Modric, Brozovic och Kovacic är otroligt säkra med bollen och det kommer inte att bli lätt för England när trion syr ihop kroaternas anfall. Framåt saknas spets sedan Mandzukic pensionerat sig från landslaget, men Perisic, Kramaric och Petkovic ska ändå kunna ställa till med problem. England står och faller med Harry Maguires vara eller icke vara i defensiven, men offensivt går det ingen nöd på Southgates lärjungar. Ettan lär streckas hårt och då är vi lockade av att också få med tvåan som är ett möjligt miljondrag.

Match 6: Österrike – Nordmakedonien | Speltips: 1X

Nordmakedonien spås bli en stor slagpåse i Grupp C men vi vill varna för att Igor Angelovski och company snarare kan överraska åt andra hållet. Genrepsmatcherna var positiva sådana och segern mot Tyskland i VM-kvalet dessförinnan var en enorm boost för självförtroendet. Österrike har blandat och gett mot slutet där framför allt problemen med att bryta ner lågt stående försvar oroar. Ett sådant väntar definitivt här och då ettan övervärderas är det onekligen läge att blicka mot garderingar. Åtminstone krysset bör finnas med.

Match 7: Nederländerna – Ukraina | Speltips: 1X2

Nederländerna har haft svårt att imponera sedan Frank de Boer tog över som förbundskapten. Blott tre hållna nollor på elva försök under den gamla mittbackens styre är inte mycket att skryta med. Virgil van Dijk saknas extremt mycket i mittlåset och här går Oranje långt ifrån säkra. Ukraina är specialister på att ligga lågt och spela på omställningar, något som förbundskaptenen Andriy Shevchenko själv var en mästare på. Yarmolenko, Zinchenko, Yaremchuk och Malinovskyi är alla potentiella matchvinnare för de gulklädda. Kupongens mest givna helgardering.

Match 8: Skottland – Tjeckien  | Speltips: X

Hampden Park kan inte ta in full kapacitet med tanke på rådande pandemi, men lita på att det kommer att låta något djävulskt när Skottland äntrar planen. Befolkningen har suktat efter ett mästerskap otroligt länge och kiltbärarna ska inte underskattas när Tjeckien står på andra sidan. Spelare för spelare håller skottarna jämbördig nivå med tjeckerna och känslan är att det här kommer att bli en jämn och målsnål historia. Då är krysset definitivt ett lockande singelstreck.

Match 9: Polen – Slovakien | Speltips: 1X2

Polen har drabbats av tunga avbräck då varken Piatek eller Milik kommer att kunna delta i EM. Således hänger i princip allt på Robert Lewandowskis axlar. I sällskap av Zielinski finns det absolut spets hos polackerna, men spelet har inte imponerat nämnvärt sedan Paulo Sousa tog över som förbundskapten. Ett lågt sittande Slovakien kan absolut göra livet surt för ett trögt Polen och det är inte otänkbart att slovakerna petar in en boll via en fast situation. Den övervärderade ettan backas omgående upp hela vägen i Sankt Petersburg.

Match 10: Spanien – Sverige | Speltips: 1

Kupongens höjdpunkt är såklart matchen mellan Spanien och Sverige, åtminstone ur en blågul synvinkel. Spanien är försvagat sedan Sergio Ramos tvingats lämna återbud, men Aymeric Laporte får ändå sägas vara en godkänd ersättare. La Roja lirade ut svenskarna efter noter i EM-kvalet och då Janne Andersson har en hel del problem att handskas med blir det här en tuff uppgift i Sevilla. Defensiven känns långt ifrån hundraprocentig i Blågult och dessutom har ett par spelare lämnat positiva Covid-19-tester i föregående vecka. Samma visa gällde även för Spanien, men vi anser ändå att en sunt streckad etta är en spikad sådan.

Match 11: Ungern – Portugal | Speltips: 2

Om Nordmakedonien spåddes bli en rejäl slagpåse i Grupp C är det ingenting mot vad Ungern förväntas bli i Grupp F. Portugal, Frankrike och Tyskland är motståndarna att försöka brotta ner och utan storstjärnan Dominik Szoboszlai är det givetvis svårast tänkbara förutsättningar. Ett cyniskt och skickligt Portugal är flera nivåer bättre än detta Ungern och även om det är lockande att försöka fälla en stor och överstreckad favorit är tvåan bara att spika av. Bättre skrällägen finns på annat håll.

Match 12: Frankrike – Tyskland | Speltips: 12

Ruskigt spännande batalj från Grupp F där det är svårt att sia vem av Frankrike, Tyskland och Portugal som kniper förstaplatsen. Les Bleus är regerande världsmästare och har sedan dess också fått förstärkning i form av Karim Benzema. Anfallaren bildar tillsammans med Griezmann och Mbappé turneringens kanske mest högoktaniga offensiv på pappret. Visserligen byttes Benzema ut tidigt mot Bulgarien, men han ska ändå kunna vara med här. Tyskland har haft defensiva bekymmer de senaste åren och för att råda bot på det har Jogi Löw kallat tillbaka Mats Hummels. Thomas Müller är en annan nygammal spelare hos Die Mannschaft. Ettan går först men får gärna sällskapas av tvåan med hänsyn till värde och att matchen spelas i München.

Match 13: Finland – Ryssland | Speltips: 2

Finland var underdog-stämplade inför turneringens start och den stämpeln gäller även när Ryssland står på andra sidan. Markku Kanerva lär beordra sina vitblå lirare att stå lågt och sedan satsa på omställningar och fasta situationer, men det kan mycket väl komma att bita Berguvarna i ändan. Ryssland har många välväxta lirare, inte minst Dzyuba, som kan hota i luftrummet och spelare för spelare skiljer det en hel del mellan aktörernas respektive trupper. Tvåan streckas något högt men är likväl en trolig spik.

Antal rader: 432 | Spelstopp: kl. 20:59

Kupongens säkra: Portugal

Ungern får klara sig utan storstjärnan Dominik Szoboszlai och det är givetvis en extremt hård smäll för Marco Rossi och company. Portugal är bättre på samtliga positioner och vinner detta tämligen enkelt.

Chansningen: Ukraina

Nederländerna har inte imponerat sedan Frank de Boer tog över rodret och mot ett tajt och kontringsstarkt Ukraina får Oranje problem. Högersidan ska definitivt finnas med!

Till Europatipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se