Söndagens Europatips inleds med den andra ronden mellan Norge och Sverige, därefter ska ytterligare tio landskamper, samt även två klubblagsmatcher från MLS respektive Division 1 Södra synas i sömmarna innan vi sätter punkt under måndagskvällen. Häng med!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Norge – Sverige | Speltips: 1

Dags för grannfejd igen när Jannes gäng söker revansch i oljeriket. Haaland och company drog som bekant det längsta strået på Friends Arena, men baggarna har sedan dess hunnit med att floppa mot Slovenien (0-0). Sverige får tillbaka både Dejan Kulusevski och Emil Krafth från avstängning, samtidigt som Emil Forsberg väntas starta efter att ha inlett på bänken mot Serbien. Allt detta innebär att vi kan förvänta oss ett betydligt starkare Blågult än senast, men den sargade backlinjen är fortsatt ett stort problem. Värdnationen är rättmätiga favoriter på Ullevål, och även om det tar emot att erkänna är våra grannar i väst bättre än oss just nu. Med hänvisning till det fina spelvärdet spikas ettan.

Match 2: Slovenien – Serbien | Speltips: 1X2

Serbien besegrade Sverige på Friends Arena senast, detta trots att förbundskaptenen Dragan Stojkovic mönstrade en reservbetonad elva. Gästerna är nu rättmätiga favoriter när ett Slovenien som inte alls imponerat hittills väntar i Ljubljana. Värdnationen lyckades förvisso försvara sig till en pinne i Olso senast, men poängen blev dyrköpt då Miha Blazic drog på sig ett rött kort och är således avstängd här. Serberna torde diktera villkoren i denna fajt, men svenska folket ser med det sagt ut att överskatta besökarnationen rejält. Garderingar är ett måste.

Match 3: Spanien – Tjeckien | Speltips: 1X2

Spanien har inte övertygat så här långt, men Luis Enriques tangodansare lyckades trots detta knipa en viktig seger i Schweiz senast. Detta efter att Sporting-strikern Sarabia gett La Roja en tidig ledning som stod sig ända fram till slutsignalen. Tjeckien fick med sig en poäng från det vändande mötet i Prag, där Tomás Soucek och company var en hårsmån att besegra spanjorerna. Stärkta av den prestationen lär gästerna från ölnationen inte visa värdarna någon överdriven respekt i Málaga denna söndag. Krysset är ett givet komplement till den hårt ansatta ettan, men den som har stålar målar tvärs över spelbrädet.

Match 4: Schweiz – Portugal | Speltips: 2

Portugal är en av få nationer som ännu inte darrar på manschetten i Nations League. CR7 och hans adepter inledde med att kryssa mot Spanien och därefter har två raka segrar adderats till kontot. Ett skakigt Schweiz, som föll med hela 0-4 i Portugal senast nationerna möttes, får därmed se upp. Lika stora siffror blir det nog knappast i alplandet, men att Fernando Santos formstarka portugiser går vinnande ur striden igen är ett troligt scenario. Tvåan gillas trots risk för överstreckning.

Match 5: Grekland – Kosovo | Speltips: X2

Grekland hade inga större problem att avfärda “lillebror” Cypern häromsistens. Segersiffrorna skrevs till 3-0 och nu letar de blåvita efter nästa trepoängare när Kosovo kommer till Medelhavslandet. Gästerna från Balkan blir dock en betydligt svårare prövning för grekerna då de blågula visat stark form mot slutet. 3-2-segern mot Nordirland senast är ett kvitto på detta. Med klasslirare som bland annat Muriqi och Rashica i startelvan ska det kosovoanska landslaget definitivt inte underskattas. Då värdet lägger sig i österled är X2 ett fräckt drag för den som går för de stora pengarna!

Match 6: Georgien – Bulgarien | Speltips: 1

En av turneringens stora överraskningar så här långt är utan tvekan Georgien. Den lilla fotbollsnationen har den frejdiga offensiven som sitt signum, något som 13 (!) mål på de tre inledande gruppspelsmatcherna också vittnar om. Bulgarien befinner sig långt ifrån den nivå som landslaget höll under glansdagarna på 90-talet. Att Ivanovs mannar kryssade mot lilla Gibraltar senast säger det mesta. Trolig hemmaseger är att vänta. Ettan, som i skrivandets stund målas till runt 60 procent, tornar upp sig som ett av kupongens bästa singeltecken!

Match 7: Malta – San Marino | Speltips: 1

Mot casinoön utanför Sardinien där Malta och San Marino ska mäta svärd. Även om ingen av dessa nationer är speciellt framstående på den internationella fotbollshimlen så har framför allt värdnationen växlat upp de senaste åren. Att malteserna bland annat besegrat Azerbajdzjan och kryssat mot Cypern i närtid skvallrar ändå om att ett visst kunnande finns. Senast San Marino stod på andra sidan slutade det med en 2-0-seger för de rödvita, och spåkulan visar på något liknande denna söndag. Hibernians-strikern Jurgen Degabriele är en potentiell matchvinnare för värdnationen. Stabil spiketta hela vägen upp till 80 procent!