Nations League når under onsdagen sin kulmen för den här gången. Europatipsets samtliga 13 matcher hämtas från den, trots allt, succéartade turneringsformen där bland andra Sverige ska försöka ta revansch på Portugal. Hur det och mycket annat går finner ni nedan. Nu gasar vi mot fullträffen!

Till Europatipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Portugal – Sverige | Speltips: 1

Att det skulle bli en tuff grupp på förhand rådde det inga tvivel om, men det är bara att konstatera att Sverige inte räckt till hittills i A-divisionens Grupp 3. Insatserna har i långa stunder sett helt okej ut, men blågult har också blivit hårt straffade för sina misstag. Nu är det dags att försöka ta revansch på Portugal för 0-2-förlusten i september på Friends. Fernando Santos mannar spelade oavgjort mot Frankrike senast och förbundskaptenen har en hel arsenal att tillgå i offensiven. Cristiano Ronaldo jagar sina första mål den här samlingen och lita på att han kommer hugga på allt här. Ettan kan med gott samvete lämnas ensam.

Match 2: Kroatien – Frankrike | Speltips: 2

Kroatien kan tacka Pontus Jansson för segern mot Sverige senast. Den svenske mittbacken missbedömde en långboll och ögonblicket senare satte Andrej Kramaric det avgörande 2-1-målet. Viktig seger för kroaterna som dock ställs inför en jobbig uppgift här. Frankrike vann det vändande mötet med 4-2 (samma siffror som i VM-finalen) och kommer från en stark andra halvlek i mötet med Portugal. Didier Deschamps kan alternera mellan 25 världsklasspelare och så länge tvåan håller sig runt 50-strecket krävs inga garderingar.

Match 3: England – Danmark | Speltips: 1X2

England stod för en gedigen försvarsinsats mot Belgien. Kyle Walker såg ut som en mittback av högsta snitt och framåt hotade Marcus Rashford och Dominic Calvert-Lewin gång efter annan. Gareth Southgates adepter är livsfarliga när de får ligga lågt och ställa om, men här väntar en annan matchbild. Danmark hade inga problem med att städa av ett tröttkört Island (3-0) och här får de rödvita en ny möjlighet att ta poäng av The Three Lions. Det vändande mötet slutade 0-0 i Köpenhamn och när värdarna troligtvis saknar Kane, Sterling, Sancho och Chilwell måste högersidan finnas med.

Match 4: Italien – Nederländerna | Speltips: 1

Frank de Boer är nytillsatt förbundskapten i det nederländska landslaget, men starten har varit allt annat än bra. 0-1 i brakan mot Mexiko följdes upp med 0-0 mot Bosnien senast. Värt att nämna är att Bosnien då kom från ett blytungt uttåg ur EM-kvalet mot Nordirland bara ett fåtal dagar innan. Nu väntar det överlägset tuffaste testet hittills för de Boer och gänget som åker till Bergamo för att mäta svärd med Italien. Roberto Mancini har laborerat en hel del med sin startelva mot Moldavien och Polen, men här väntas den elegante förbundskaptenen ställa starkast möjliga lag på benen. Italienarna gav Holland en lektion i september, trots att siffrorna stannade vid seger med 1-0, och kan definitivt göra samma sak här. Ettan singlas.

Match 5: Island – Belgien | Speltips: X2

Island är framme i playoff-final i EM-kvalet sedan den tunga segern mot Rumänien i torsdags. I Nations League går det dock tyngre. Efter kvalsuccén lyckades vulkanerna inte ladda om batterierna till efterföljande fajt mot Danmark (0-3) och därmed är Hamrén och gänget hittills utan poäng i Nations League. Att det ska bli ändring på det när Belgien kommer på besök är svårt att se, men det finns trots allt visst hopp för islänningarna. Kevin De Bruyne har tvingats lämna gästernas trupp på grund av skada och utan honom är belgarna inte alls lika slagkraftiga. Kommer Island upp i samma försvarsmässiga nivå som mot England kan det bli en poäng här. Plocka med krysset då tvåan streckas skyhögt.

Match 6: Norge – Nordirland | Speltips: 1X

Norge kom inte alls upp i nivå mot Serbien och torsken där innebar att det inte blir något EM nästa år för Lasse Lagerbäck och gänget. Baggarna visade dock ingen baksmälla då Rumänien kördes över med 4-0 i efterföljande kamp. Haaland smällde där in ett hattrick och hans samarbete med Sörloth på topp måste Nordirland få stopp på här. Lyckas de med det är Norge inte särskilt märkvärdiga. Norn Iron är ett gäng som aldrig viker ner sig och det visade de inte minst borta mot Bosnien där det till slut blev seger på straffar och avancemang till playoff-final. En liknande insats här och en poäng är inte långt borta.

Match 7: Skottland – Tjeckien | Speltips: 2

Två nationer som båda kommer från uddamålssegrar i söndags. Skottland imponerade föga mot Slovakien och prestationen dessförinnan mot Israel var inte heller mycket att hänga i granen. Steve Clarke och gänget har dock lyckats komma ut på den vinnande sidan i båda kamperna, men mot ett samspelt och skickligt Tjeckien lär det bli tufft. Gästerna har spets i Vaclík, Soucek och Darida och ska gälla som favoriter här trots bortaplan. Håller sig tvåan under 40 procent är det en mycket fin värdespik.

Match 8: Polen – Bosnien  | Speltips: 1X2

Polen ser starka ut och efter asfalteringen av Finland (5-1) stod polackerna ånyo för en fin insats när det blev 0-0 mot Italien i söndags. Megastjärnan Robert Lewandowski fick dock lämna planen med tio minuter kvar på grund av en skada och han lär knappast riskeras här. Utan målmaskinen är de rödvita inte lika bra och mot ett svårspelat Bosnien kan värdnationen mycket väl stöta på problem. Gästerna åkte på en tung smäll i och med EM-kval-uttåget mot Nordirland, men insatsen som följde mot Holland (0-0) var ett bevis på att Bosnien har något stort på gång. Ettan överstreckas grovt och kräver omgående uppbackning.

Match 9: Ryssland – Ungern | Speltips: 1

Trots att storstjärnan Dominik Szoboszlai tvingades lämna återbud till den här samlingen har Ungern så här långt stått för storstilade insatser. 3-1-segern mot Bulgarien innebär playoff-final till EM nästa månad och av bara farten segrade gulasch-vurmarna också mot Serbien i söndags. Det är bara att lyfta på hatten för de prestationerna, men här ska det mycket till för att ungrarna ska plocka sin tredje raka triumf. Ryssland har presterat tillräckligt bra fotboll för att slå både Sverige och Turkiet, men försvarsmissar har grusat moderlandets segerförhoppningar i båda matcherna. Kommer värdarna återigen upp i nivå här samtidigt som försvaret är på alerten kopplar Cherchesov och gänget ett järngrepp om gruppsegern. Etta!

Match 10: Rumänien – Österrike | Speltips: 2

Mirel Radoi, Rumäniens förbundskapten, var inte nådig i sina utlåtanden efter den hädiska insatsen i 0-4-torsken mot Norge. Radoi skämdes å hela nationens vägnar och då det dessutom blev förlust mot Island i EM-playoffet dessförinnan är det inte svårt att förstå att rumänerna inte alls mår bra för stunden. Tufft lär det bli även mot Österrike. Alplandet var spelmässigt överlägsna mot Nordirland och med David Alaba i truppen ska gästerna ses som klara favoriter här. Tvåan spikas trots viss överstreckning.

Match 11: Turkiet – Serbien | Speltips: 1X

Efter den lyckade insatsen i och mot Norge lyckades inte Serbien ladda om till mötet med Ungern. Förbundskapten Tumbakovic fick notera en 0-1-plump i kolumnen och nu gäller det att försöka ta poäng av Turkiet för att hålla liv i kampen om överlevnad i B-divisionens Grupp 3. Turkarna tog en tung poäng borta mot Ryssland och med insatsen dessförinnan mot Tyskland (3-3) färskt i minnet har värdarna så här långt en lyckad samling bakom sig. Senol Günes mannar är något mindre bekväma när de förväntas föra matchbilden, men Serbien får vara nöjda om de löser en pinne här. 1X.

Match 12: Bulgarien – Wales | Speltips: X2

En nation på kraftig nedgång är Bulgarien. Det är allt som oftast svarta rubriker runt landslaget av olika anledningar och inte heller blir det något EM till sommaren efter torsken mot Ungern i torsdags. Förlusten som följde mot Finland innebar också att värdarna är sist i Nations League-gruppen efter tre spelade matcher. Mot defensivt solida walesare lär inte bulgarerna heller ha mycket att hämta. Ryan Giggs mannar leder gruppen en poäng före Finland och har hållit nollan i samtliga matcher så här långt. Med X2 är vi i hamn.

Match 13: Grekland – Kosovo | Speltips: 1X2

Kupongen avslutas i Aten där Grekland tar emot Kosovo. Värdarna gör upp med Slovenien om gruppsegern och ställs här inför en uppgift de förväntas klara av utan större problem. Det syns dock också på streckningen där ettan sticker iväg alldeles för långt. Kosovo spelade jämnt med grekerna i det vändande mötet och har kapacitet för att kunna stå upp bra här. Gästerna gör i sin tur upp med Moldavien om att undvika jumboplatsen och när fint värde dukas upp till höger åker samtliga tecken med direkt.

Antal rader: 432 | Spelstopp: kl. 2o:44

Kupongens säkra: Portugal

Portugal kommer från två raka kryss i den här samlingen och Fernando Santos mannar vill säkerligen avsluta med en seger. Cristiano Ronaldo satte två baljor på Sverige senast och kommer vara hungrig på nya fullträffar här. Blågult får dessvärre räkna hem ännu ett nederlag.

Chansningen: Danmark

England är rejält brandskattade och överstreckas enormt av svenska folket här. Danmark har gott om spets i truppen och tog poäng av britterna i det vändande mötet. Det kan mycket väl hända igen.

Till Europatipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se