Nations League är i full gång och söndagens Europatips är fullproppat med matcher från just den turneringen. Då flera av lagen var i farten i torsdagen playoff mot EM gäller det att hålla tungan rätt i mun när 13 rätt ska navigeras fram. Här följer analysen!

Till Europatipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Belgien – England | Speltips: 1

Kupongens smällkaramell kommer direkt i inledningen där Belgien tar emot England. The Three Lions hade inga som helst problem med att lägga ett svagt Irland på rygg. Harry Maguire fanns med bland målskyttarna, men till den här kampen är Manchester United-kaptenen avstängd. Dessutom har Joe Gomez fått åka hem med en befarad långtidsskada vilket innebär att Gareth Southgate har få alternativ att laborera med i backlinjen. Belgien besitter å sin sida en av världens absolut vassaste offensiver och här har värdarna revansch att utkräva efter förlusten i det vändande mötet. Revanschen blir också ett faktum, etta.

Match 2: Italien – Polen | Speltips: 1X

Italien och Roberto Mancini ser ut att vara en perfekt matchning. Gli Azzurri är sakta men säkert på väg tillbaka till den absoluta världseliten och det är onekligen där de hör hemma. Nu väntar det hittills tuffaste testet den här samlingen när Polen kommer på besök. Gästerna har gott om anfallskraft där inte minst målmaskinen Robert Lewandowski sticker ut, men att ta sig an Italien på bortagräs är inte den enklaste av uppgifter. Får polackerna med sig ett kryss härifrån ska de vara nöjda.

Match 3: Turkiet – Ryssland | Speltips: 1X

Artem Dzyuba är en aktad anfallare och med sin storlek kan han sätta skräck i vilket motståndarförsvar som helst. Dessvärre för Rysslands del finns inte Dzyuba med här då han lämnats hemma på grund av en uppseendeväckande video. Därmed tappar besökarna en hel del i offensiv riktning inför mötet med Turkiet. Turkarna har å sin sida offensiva hot i form av Ünder och Calhanoglü som ska kunna ha en rolig afton på dne egna mattan. Det räcker till minst en pinne, 1X.

Match 4: Nederländerna – Bosnien | Speltips: 1X2

Frank de Boer har fått den sämsta starten någonsin som holländsk förbundskapten och frågar är egentligen hur länge han får vara kvar på posten? Med ett stundande EM-slutspel till sommaren och få träningsmatcher på vägen dit lär säkerligen pamparna i de nederländska korridorerna klia sig i pannan över Oranjes svaga resultatrad sedan den gamla mittbacken tog över. Här blir värdarna alldeles för stora favoriter när ett skickligt Bosnien kommer på besök. Gästerna knep en pinne i det vändande mötet och till riktigt fint spelvärde garderar vi för att de ska kunna göra det igen. Alla tecken!

Match 5: Rumänien – Norge | Speltips: 2

Norge körde över Rumänien i den förra samlingen då anfallsduon Sörloth och Håland tillsammans stod för hela fyra baljor. Värst av alla var Borussia Dortmunds pansarvagn som noterades för ett hattrick. När Sörloth går upp i nickduell ligger Håland nära och väntar på att bollen ska dimpa ner för att sedan gå rakt på mål, en enkel men ack så effektiv metod. Rumänien får det tufft trots hemmagräs och tvåan kan gott lämnas allena. Fräls oss, Lagerbäck!

Match 6: Bulgarien – Finland | Speltips: 2

Träningslandskamperna som leder fram till tävlingsmatcherna brukar sällan bjuda på några större överraskningar, men Finland stod för en praktsensation när de gästade Frankrike häromdagen. Berguvarna segrade med 2-0 efter mål av Forss och Valakari och det är givetvis ett resultat som förtjänar enormt med beröm. Moralen lär ha fått sig en ordentlig skjuts när de blåvita nu reser till Bulgarien. Värdnationen är på rejäl dekis och fick bland annat smörj av söndagens kombattanter i det vändande mötet. Mycket tyder på att det kan hända igen, tvåa trots viss överstreckning.

Match 7: Wales – Irland | Speltips: 1X2

Slaget om de brittiska öarna härnäst när Irland reser över vattnet för att gå i klinch med Wales. 0-0 slutade det senaste de här båda aktörerna drabbade samman och en tight historia är återigen att vänta. Ryan Giggs finns inte med den här gången då han sitter misstänkt för misshandel av sin flickvän och i hans frånvaro kliver Robert Page in som tillfällig chefstränare. Page får klara sig utan skadade Aaron Ramsey, ett faktum som försvagar värdarna. Irland får å sin sida med största sannolikhet klara sig utan Egan, men gästerna ska ses med större chans till poäng än vad strecken gör gällande. Måla tvärs över.

Match 8: Ungern – Serbien  | Speltips: 1

Två nationer med olika torsdagar drabbar samman i Budapest. Ungern hamnade i tidigt underläge mot Island sedan Péter Gulácsi mer eller mindre slängt in Sigurdssons frispark i eget nät. Ungern tog sig dock samman och via ett drömmål från supertalangen Dominik Szoboszlai skickades Hamrén och övriga vulkaner rakt ner i tårar då det målet betydde 2-1 bara ett par minuter från slutet. Serbien kvitterade å sin sida sent mot Skottland, men i straffläggningen agerade Mitrovic stor syndabock då han var den enda som brände sin elvametare. Blytungt för gästerna som får svårt att ladda om. Ettan singlas.

Match 9: Danmark – Island | Speltips: 1

Island har tidigare nämnts och det var ett ruskigt tungt nederlag som Erik Hamrén och hans adepter åkte på i Ungern. Vulkanerna frejdade länge sitt eget mål och straffområde på bästa sätt, men till slut orkade inte gästerna hålla emot. Med slitna ben, brustna hjärtan och enorm ånger ska nu Hamrén och company ta sig an Danmark. De rödvita slog Island i det vändande mötet och får här tillbaka en mängd med spelare som inte var med mot Sverige. Ettan streckas stenhårt, men det hjälps inte. Spika värdarna.

Match 10: Österrike – Nordirland | Speltips: 1X

Nordirland ställdes i torsdags mot Slovakien och länge gjorde Norn Iron det de kan allra bäst, nämligen försvara. Matchen gick till förlängning, men med tio minuter kvar att spela slog slovakerna in det avgörande målet. Nordirland orkade inte resa sig och sorgligt nog för gästernas del blir det inget EM-slutspel till sommaren. Österrike ska med tanke på tröttkördheten hos besökarna ses med ypperlig chans här, men ettan streckas oerhört hårt. Plocka med rensarkrysset och håll en tumme för att Evans och company har repat visst mod.

Match 11: Tjeckien – Israel | Speltips: 1X2

Coronaviruset har härjat hos både Tjeckien och Israel, ett faktum som gör att det är högst oklart vilka startelvor som mönstras från respektive förbundskapten när länderna nu drabbar samman. Svenska folket streckar dock upp tjeckerna som enorma favoriter, ett faktum som känns aningen skevt när Israel har gott om offensiv kraft i form av bland andra Zahavi och Dabbur. Då värdarna är den nation som får avvara flest lirare på grund av viruset känns skrällen inte alltför långt borta. Börja till höger, går ettan ner i procent kan den därefter plockas med.

Match 12: Georgien – Armenien | Speltips: 1X

Georgien stod 90 minuter ifrån deras första deltagande i ett stort mästerskap, men Goran Pandev ville annorlunda. Legendaren stod för matchens enda mål för sitt Nordmakedonien och således slutade förhoppningarna i tårar för Georgiens del. Tungt som bara den, men värdarna har fortfarande chansen att vinna sin Nations League-grupp, före bland andra Nordmakedonien. Då krävs det förmodligen seger mot Armenien. Gästerna är normalt svaga på bortagräs och trots den tunga upplevelsen i torsdags ska ettan ses som trolig. Plocka med krysset på större rader som extra säkerhetsbälte.

Match 13: Belarus – Litauen | Speltips: 1

Grupp 4 i tredjedivisionen är ruskigt jämn men fördel ska ges Belarus som vid seger här kopplar ett järngrepp om förstaplatsen. Värdarna löste ett oavgjort resultat i Litauen och när nu det mötet vänder ska Belarus hållas som ganska klara favoriter. Litauen gör inte mycket väsen av sig utanför Baltikum och att gästerna slog Albanien på bortagräs ska inte vägas in särskilt mycket i den här kampen. Spelare för spelare är värdnationen åtminstone en nivå bättre och ettan avslutar söndagens kupong.

Antal rader: 432 | Spelstopp: kl. 17:59

Kupongens säkra: Norge

Håland och Sörloth vållade stora problem för Rumänien i Norge och att det nu är bortagräs som gäller för baggarna är av mindre betydelse. Tvåan sitter som en smäck.

Chansningen: Bosnien

Holland ser inte alls bra ut under Frank de Boer och det enorma favoritskapet Oranje får av svenska folket måste synas. Magisk utdelning vid träff på högersidan!

Till Europatipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se