Med de stora ligorna på paus och VM-kval på tapeten är det landslagen som står i fokus på Europatipset denna torsdag. Vi inleder på europeiskt vis men förflyttar oss framåt senkvällen ner mot Sydamerika där ett gäng intressanta duster väntar. Först ut är Sveriges möte med Spanien där Jannes mannar, tyvärr, väntas få svårt att hänga med. Varsågoda, här kommer analysen!

Till Europatipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Sverige – Spanien | Speltips: 2

Ett nytt och föryngrat Sverige ställs inför en tuff prövning när Spanien gästar nationalarenan i Solna. Utan trotjänare som Berg, Larsson och Lustig är det brist på rutin i den svenska truppen, något som kan bli märkbart mot passningsskickliga paella-älskare på andra sidan. Med idel världsstjärnor i truppen och revansch i sikte kommer Enriques matadorer knappast att visa någon pardon. Dessvärre, för oss med blågult hjärta, ligger bortasegern därför klart närmast till hands. Till under 60 procent är tvåan en bomb. Jannes grabbar tar poäng i de andra matcherna istället.

Match 2: Ungern – England | Speltips: 2

Fotbollen “kom inte hem” i somras då Italien drog det längsta strået på Wembley där engelsmännen gick miste om chansen att lyfta bucklan inför sina hemmafans. De vitklädda har nu hunnit sörja förlusten och tillåts ladda om inför nästa mästerskap. Men först ska avancemanget lösas och på andra sidan i denna kvalduell står ett betydligt svagare Ungern. Gareth Southgates tillresta mannar ska vara både ett och två nummer större än gulasch-skaparna. Med en Harry Kane som nu landat i att han blir kvar hos Premier League-ledarna Tottenham, samt en debutant i form av Patrick Bamford som förmodligen vill visa vad han går för ska Three Lions kunna återvända till de brittiska öarna med tre pinnar i bagaget. Ungern är förvisso ingen strykpåse nu för tiden, men här får de lägga sig på rygg. Stark tvåa.

Match 3: Island – Rumänien | Speltips: 2

En skandal skakar Island då hela styrelsen för det isländska fotbollsförbundet avgått efter att det kommit fram att de har mörkat ett tidigare övergrepp från en landslagsspelare. Det blåser alltså extra hårt ute på ön just nu och därför är det läge att snegla åt höger när Rumänien äntrar Reykjavik. Till skillnad från värdarna har rumänerna kunnat ladda upp i lugn och ro. Då Ianis Hagi och company inte lyckades kvalificera sig till EM finns det troligen en stark revanschlusta i truppen. Med endast tre poäng upp till andraplatsen är en seger denna torsdag av största vikt. Med rådande förutsättningar i åtanke är X2 ett lås.

Match 4: Litauen – Nordirland | Speltips: 1X

Det är inte direkt frid och fröjd i den nordirländska truppen inför drabbningen i Litauen. Med stjärnorna Boyce, Evans och Magennis frånvarande, samt att den assisterande förbundskaptenen Austin McPhee valt att hoppa av är det påfrestande tider för förbundskaptenen Ian Baraclough. Med tanke på nuvarande läge uppstår därmed en bra möjlighet för värdarna att säkra sina första poäng i kvalet. Även om Litauen inte spås ta sig hela vägen till Qatar står viktiga världsrankingpoäng på spel. Trots gästernas prekära situation ser de ut att bli hårt betrodda. Läge därför att fimpa den hårt betrodda tvåan helt och hållet. 1X.

Match 5: Nordmakedonien – Armenien | Speltips: 1X

En förmodad jämn fight mellan Nordmakedonien och Armenien står näst på tur. De förstnämnda samlade på sig mästerkapsrutin när de, inte helt oväntat, förlorade samtliga tre gruppspelsmatcher i sommarens EM. Nu har både förbundskaptenen Igor Angelovski och “Mr. Nordmakedonien” Goran Pandev tackat för sig. Ett nytt landslag som nu leds av den tidigare U21-basen Bobi Milevski ska ta sina första stapplande steg. Med stjärnor som Alioski och Elmas på planen agerar värdarna favoriter, men armenerna besitter ändå ett högt fotbollskunnande och ska utmana om poängen. Vi ska inte glömma att Koryan och company gick segrande ur den senaste duellen mellan sällskapen. Alla tecken känns bäst.

Match 6: Polen – Albanien | Speltips: 1X

Polen, som inte stod för någon stark insats i EM, ställs nu inför en klurig uppgift när Albanien kommer på besök. Lewandowski riskerar att på nytt bli lämnad alltför ensam där framme då vapendragare som Zielinski (skadad) och Klich (covid-19) troligen missar detta möte. Även om de rödvita drar på sig favoitkostymen blir det knappast någon “walk in the park” för Paulo Sousas mannar. Albanerna har ett starkt kollektiv som kämpade väl i 0-2-förlusten mot England. Den högt streckade ettan måste därmed få sällskap av rensaren i mitten. Plita ned 1X och håll tummar och tår för en avslagen och målfattig tillställning.

Match 7: Tjeckien – Belarus | Speltips: 1

Kupongens största favorit representeras av Tjeckien som ställs mot ett betydligt svagare Belarus denna torsdag. De vitklädda värdarna stod för ett imponerande Europamästerskap då de slog ut Nederländerna samt pressade Danmark i kvartsfinalen. Dessvärre för tjeckerna saknas skyttekungen Schick i denna fajt, men alldeles oavsett väntas de styra och ställa i detta möte. Det är inte mycket som skrämmer hos de tillresta vitryssarna, som bara vunnit mot Estland sedan Nations League-spelet förra året. West Ham-stjärnan Tomás Soucek lotsar sina hemmahörande mannar mot ännu en seger. Ettan spikas trots hög procent.

Match 8: Andorra – San Marino | Speltips: 1X

Det sprakar inte direkt om mötet mellan Andorra och San Marino. Även om hemmanationen är favoriter i denna duell så luktar det både målsnålt och krampaktigt. Båda nationerna har förvisso tagit stora kliv sedan början av 2000-talet, men de är ännu en bra bit ifrån de andra landslagen i grupp I. Föga förvånande står bägge utan poäng hittills, men det kommer förstås att förändras denna kväll. Delad pott ligger dock närmast till hands. Spika i mitten på de mindre systemen och låt ettan haka på om stålar finns.

Match 9: Bolivia – Colombia | Speltips: 2

Det europeiska VM-kvalet byts ut mot det sydamerikanska när ett gäng nattmackor ska analyseras. Först ut är mötet mellan Bolivia och Colombia. De sistnämnda slåss för tillfället om den sista VM-biljetten och Dúvan Zapata och company skulle därmed må gott av en seger mot ett formsvagt hemmalag. Bolivianerna släpper in på tok för mycket mål och mittlåset med Haquin och Jusino kommer behöva täppa till om gästernas skickliga offensiv inte ska rinna igenom alldeles för enkelt. Det mesta talar för att Reinaldo Ruedas tillresta manskap löser uppgiften. Tvåan lämnas därmed allena.

Match 10: Ecuador – Paraguay | Speltips: 1

Ecuador och Paraguay har båda chansen att ta sig till Qatar. Då endast två pinnar skiljer dem åt för tillfället är detta lite av en sexpoängsmatch. Gästerna tog sig hela vägen till kvartsfinal i Copa América och kommer därmed till spel stärkta av den bedriften, men spelare för spelare är Berizzos paraguayaner ett snäpp sämre än Ecuador. Värdarna har som vanligt en trumf på hand i form av Fenerbahce-stjärnan Enner Valencia och de blågula tog bland annat poäng mot Brasilien i sommarens mästerskap. Med fint värde till vänster håller vi tummar och tår för att Valencia och hans adepter går segrande ur denna duell. Spiketta.

Match 11: Venezuela – Argentina | Speltips: X2

Argentinas resa mot nästa års världsmästerskap fortsätter. Leo Messi ledde sina lärjungar till Copa America-titeln i somras och spås kunna gå långt även i världsmästerskapet. Förutom Messi finns lirare som Di María och Paredes i den blåvita truppen. Med det sagt ska Venezuela inte räknas ut helt och bortasegern är långt ifrån bombsäker på förhand. Med en stark defensiv är värdarna svårslagna och har Augsburg-strikern Sergio Córdova vaknat på rätt sida får den argentinska backlinjen passa sig. Med en tvåa som skickas upp till skyarna måste åtminstone krysset haka på i jakten på hög utdelning. X2.

Match 12: Peru – Uruguay | Speltips: 1X2

Peru tog sig hela vägen till en match om bronspengen i Copa América där de slutligen inte räckte till mot Colombia. MFF-nyförvärvet Sergio Peña, som gavs en ledande roll under sommarens mästerskapsäventyr, dras med skada och saknas troligen här. Men värdarnas avbräck bleknar dock i jämförelse med bortalagets då både Manchester United-stjärnan Edinson Cavani och Atlético Madrids dito Luis Suárez saknas. Blytungt för de himmelsblå såklart. Den här fajten är därmed vidöppen. Börja måla från vänster och fortsätt så länge stålarna räcker.

Match 13: Chile – Brasilien | Speltips: 1

Chile och Brasilien avslutar 13-jakten när de brakar samman i Santiago. Dessvärre för brassarnas del har flera Premier League-klubbar satt sig på tvären på grund av coronarestriktioner, vilket innebär att förbundskapten Tite saknar spelare som Fabinho, Roberto Firmino och Gabriel Jesus. På andra sidan finns hungriga stjärnor som Vargas, Pulgar och Bravo som knappast ställer sig blygsamma inför att ge igen för kvartsfinalförlusten i Copa América senast nationerna möttes. Värdarna ska ges bättre segerchanser än vad streckprocenten antyder och ettan är därför en riktigt intressant värdespik. Våga prova!

Antal rader: 432 | Spelstopp: kl. 20:44

Kupongens säkra: England

Ungern står inför en tuff uppgift hemma i Budapest när ett stjärnfyllt England kommer på besök. Kane och company är troligen revanschsugna efter finalförlusten i EM och ungrarna tvingas således klä skott för den vitklädda ilskan. Stark tvåa.

Chansningen: Litauen

Litauen ges goda möjligheter att ta sina första poäng i VM-kvalet då ett skakat Nordirland kommer på besök. Den assisterande förbundskaptenen har lämnat gästernas ledarstab samtidigt som skador på bärande spelare stör. Fimpa tvåan.

Till Europatipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se