Torsdagens Europatips bjuder på en nästintill helsvensk matta där Division 1 och Division 2 för en gångs skull hamnar i rampljuset. En dröm för tipparen med koll då svenska folket tenderar att gå bort sig när det vankas lägre divisioner. Denna kupong är inget undantag och då passar det ypperligt med en grundlig analys av samtliga matcher. Mot 13 rätt och evig ära!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Ljungskile – GAIS | Speltips: 1X2

Tidig seriefinal i Division 1 Södra mellan två kombattanter som nyligen tillhörde Superettan. Serieledaren GAIS är knappa oddsfavoriter i denna batalj, men Ljungskile på Skarsjövallen är ingen enkel uppgift för något lag. Speciellt inte då värdarna ståtar med klasslirare som Anton Henriksson och Linus Tornblad i truppen. De tillresta Makrillarna har stått för ett gäng bottennapp denna säsong, som för ett par omgångar sedan när det var ytterst nära nära att bli poängtapp mot jumbon IFK Malmö. Känslan är att Fredrik Holmbergs göteborgare knappast går säkra i detta rivalmöte, så minst krysset bör sällskapa. Helst alla tecken.

Match 2: Olympic – Oddevold | Speltips: 2

Olympic är med i toppen av Division 1 Södra, men Malmö-klubben har haft svårt att “stänga” de matcher där de befunnit sig i ledning. Att de grönklädda samlat på sig fyra kryss på de sju senaste fajterna är ett kvitto på detta. Nu väntar trean Oddevold som efter en formsvacka gick att känna igen i 2-0-viktorian mot Torns IF senast. Frälste Uddevalla-gänget gjorde två ovana målskyttar i form av försvararen Filip Karlin och löftet Elliot Stroud. Även om detta är ett toppmöte som väntas bli av jämn karaktär så råder det inga tvivel om att gästerna är bättre spelare för spelare. Då värdet lägger sig i öst lockar det att välja sida. Tvåan singlas, om än med viss darr på ribban!

Match 3: Lindome – Trollhättan | Speltips: 1X

Västkustderby från Division 1 Södra där gästande Trollhättan jagar toppklungan samtidigt som Lindome ska försöka separera sig själva från bottenstriden. Värdarna lyckades få med sig ett kryss från bortamötet med Åtvidaberg senast. Men trots en tidig ledning var GIF nära att återvända hem tomhänta då Åtvid brände en straff i matchens slutskede. Spelet från Zebrorna har varit bristfälligt emellanåt, men på Lindevi IP har det trots allt blivit två segrar på de fyra senaste hemmamatcherna. Besökarna från norr tappade vitale Yoann Fellrath efter förra säsongen och är inte samma lag i år. Högersidan ser ut att bli lite väl hårt betrodd och då känns 1X som ett intressant drag.

Match 4: Oskarshamn – Åtvidaberg | Speltips: 1

Innan vi lämnar den södra divisionen stannar vi till på Arena Oskarshamn där hemmahörande Oskarshamn AIK, som nyligen signat Emin Nouri som ny huvudtränare (på lån från Kalmar FF), tar emot krislaget Åtvidaberg. Även om bägge sällskapen tillhör bottenskiktet av serien så är det gästerna från Östergötland som löper störst risk att åka ur i vinter.  ÅFF har framför allt haft svårt att vinna på resande tass. Även om värdarna radat upp förluster mot slutet inledde de trots allt säsongen starkt och ska, med Nouri vid rodret, kunna hitta tillbaka till vinnarspåret. Trolig hemmaseger att vänta och till 50-55 procent är ettan en eminent spik.

Match 5: BK Forward – Vasalund | Speltips: 1X2

BK Forward har blivit lite av en slagpåse i Division 1 Norra. Nykomlingen har inte alls fått till spelet och 0-5-förlusten mot Sandviken senast visar på att de gulsvarta har en lång väg att gå för att kunna utmana de allra bästa lagen i denna serie. Det råder inga tvivel om att Vasalund är det bättre laget i denna fajt, men stockholmarna har med det sagt inte övertygat mot slutet. 0-1 mot Gefle senast och innan dess ett poängtapp mot nykomlingen Stockholm Internazionale vittnar om en nedåtgående formkurva hos AIK:s reservlag. Streckprocenten på högersidan är alldeles för hög vilket innebär att spelvärda 1X är av högsta prio. Helgardera i jakten på en skräll!

Match 6: Gefle IF – Haninge | Speltips: X2

Mot Gävle där ett formstarkt Gefle som väntat agerar favoriter i hemmaborgen. De blåvita lider dock av ett tungt tapp ska sägas då viktige Jacob Hjelte skadat sig och blir borta resten av säsongen. Någon ersättare har ännu inte plockats in. Värdarna må ha samlat på sig två raka segrar, men cirka 75 procent på ettan är synnerligen skevt. Särskilt eftersom oddsmarknaden, som brukar vara pricksäker, ger GIF en segerchans som ligger närmare 55 procent. Martin Rauschenberg och company svävar utan tvekan i fara i denna hemmamatch mot ett Haninge som kan blixtra till. Besökarna från utkanten av Stockholm har sett imponerande ut på bortaplan och därtill har Kamraterna aldrig förlorat på denna arena. Den överstreckade ettan fimpas ögonaböj – X2 spelas i jakten på hög utdelning!

Match 7: Hammarby TFF – Sylvia | Speltips: 2

Ett hett möte mellan Hammarby TFF och Sylvia där besökarna från Norrköping hålls som snäppet vassare. Värdarna från den södra delen av Stockholm har förvisso radat upp fyra raka segrar och bör hedras för detta, men Bajens reservlag har en tendens att klappa igenom när det vankas bättre motstånd. Nu ställs de mot Pekings plantskola som bland annat ståtar med trepoängare mot Karlstad och Motala i närtid. Gästerna, som ligger trea i Division 1 Norra, kan mycket väl säkra viktiga pinnar i jakten på Gefle och Sandviken. Som strecken sitter just nu är tvåan en sund spik.