Torsdagens Europatips bjuder på en nästintill helsvensk matta där Division 1 och Division 2 för en gångs skull hamnar i rampljuset. En dröm för tipparen med koll då svenska folket tenderar att gå bort sig när det vankas lägre divisioner. Denna kupong är inget undantag och då passar det ypperligt med en grundlig analys av samtliga matcher. Mot 13 rätt och evig ära!

Till Europatipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Ljungskile – GAIS | Speltips: 1X2

Tidig seriefinal i Division 1 Södra mellan två kombattanter som nyligen tillhörde Superettan. Serieledaren GAIS är knappa oddsfavoriter i denna batalj, men Ljungskile på Skarsjövallen är ingen enkel uppgift för något lag. Speciellt inte då värdarna ståtar med klasslirare som Anton Henriksson och Linus Tornblad i truppen. De tillresta Makrillarna har stått för ett gäng bottennapp denna säsong, som för ett par omgångar sedan när det var ytterst nära nära att bli poängtapp mot jumbon IFK Malmö. Känslan är att Fredrik Holmbergs göteborgare knappast går säkra i detta rivalmöte, så minst krysset bör sällskapa. Helst alla tecken.

Match 2: Olympic – Oddevold | Speltips: 2

Olympic är med i toppen av Division 1 Södra, men Malmö-klubben har haft svårt att “stänga” de matcher där de befunnit sig i ledning. Att de grönklädda samlat på sig fyra kryss på de sju senaste fajterna är ett kvitto på detta. Nu väntar trean Oddevold som efter en formsvacka gick att känna igen i 2-0-viktorian mot Torns IF senast. Frälste Uddevalla-gänget gjorde två ovana målskyttar i form av försvararen Filip Karlin och löftet Elliot Stroud. Även om detta är ett toppmöte som väntas bli av jämn karaktär så råder det inga tvivel om att gästerna är bättre spelare för spelare. Då värdet lägger sig i öst lockar det att välja sida. Tvåan singlas, om än med viss darr på ribban!

Match 3: Lindome – Trollhättan | Speltips: 1X

Västkustderby från Division 1 Södra där gästande Trollhättan jagar toppklungan samtidigt som Lindome ska försöka separera sig själva från bottenstriden. Värdarna lyckades få med sig ett kryss från bortamötet med Åtvidaberg senast. Men trots en tidig ledning var GIF nära att återvända hem tomhänta då Åtvid brände en straff i matchens slutskede. Spelet från Zebrorna har varit bristfälligt emellanåt, men på Lindevi IP har det trots allt blivit två segrar på de fyra senaste hemmamatcherna. Besökarna från norr tappade vitale Yoann Fellrath efter förra säsongen och är inte samma lag i år. Högersidan ser ut att bli lite väl hårt betrodd och då känns 1X som ett intressant drag.

Match 4: Oskarshamn – Åtvidaberg | Speltips: 1

Innan vi lämnar den södra divisionen stannar vi till på Arena Oskarshamn där hemmahörande Oskarshamn AIK, som nyligen signat Emin Nouri som ny huvudtränare (på lån från Kalmar FF), tar emot krislaget Åtvidaberg. Även om bägge sällskapen tillhör bottenskiktet av serien så är det gästerna från Östergötland som löper störst risk att åka ur i vinter.  ÅFF har framför allt haft svårt att vinna på resande tass. Även om värdarna radat upp förluster mot slutet inledde de trots allt säsongen starkt och ska, med Nouri vid rodret, kunna hitta tillbaka till vinnarspåret. Trolig hemmaseger att vänta och till 50-55 procent är ettan en eminent spik.

Match 5: BK Forward – Vasalund | Speltips: 1X2

BK Forward har blivit lite av en slagpåse i Division 1 Norra. Nykomlingen har inte alls fått till spelet och 0-5-förlusten mot Sandviken senast visar på att de gulsvarta har en lång väg att gå för att kunna utmana de allra bästa lagen i denna serie. Det råder inga tvivel om att Vasalund är det bättre laget i denna fajt, men stockholmarna har med det sagt inte övertygat mot slutet. 0-1 mot Gefle senast och innan dess ett poängtapp mot nykomlingen Stockholm Internazionale vittnar om en nedåtgående formkurva hos AIK:s reservlag. Streckprocenten på högersidan är alldeles för hög vilket innebär att spelvärda 1X är av högsta prio. Helgardera i jakten på en skräll!

Match 6: Gefle IF – Haninge | Speltips: X2

Mot Gävle där ett formstarkt Gefle som väntat agerar favoriter i hemmaborgen. De blåvita lider dock av ett tungt tapp ska sägas då viktige Jacob Hjelte skadat sig och blir borta resten av säsongen. Någon ersättare har ännu inte plockats in. Värdarna må ha samlat på sig två raka segrar, men cirka 75 procent på ettan är synnerligen skevt. Särskilt eftersom oddsmarknaden, som brukar vara pricksäker, ger GIF en segerchans som ligger närmare 55 procent. Martin Rauschenberg och company svävar utan tvekan i fara i denna hemmamatch mot ett Haninge som kan blixtra till. Besökarna från utkanten av Stockholm har sett imponerande ut på bortaplan och därtill har Kamraterna aldrig förlorat på denna arena. Den överstreckade ettan fimpas ögonaböj – X2 spelas i jakten på hög utdelning!

Match 7: Hammarby TFF – Sylvia | Speltips: 2

Ett hett möte mellan Hammarby TFF och Sylvia där besökarna från Norrköping hålls som snäppet vassare. Värdarna från den södra delen av Stockholm har förvisso radat upp fyra raka segrar och bör hedras för detta, men Bajens reservlag har en tendens att klappa igenom när det vankas bättre motstånd. Nu ställs de mot Pekings plantskola som bland annat ståtar med trepoängare mot Karlstad och Motala i närtid. Gästerna, som ligger trea i Division 1 Norra, kan mycket väl säkra viktiga pinnar i jakten på Gefle och Sandviken. Som strecken sitter just nu är tvåan en sund spik.

Till Europatipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 8: Friska Viljor – Gottne  | Speltips: 1

Ett hett Örnsköldsviksderby där de bittra rivalerna Friska Viljor och Gottne ställs mot varandra. Det råder ingen tvekan om vilket lag som ska bära favoritkostymen i denna fajt då värdarna gått betydligt starkare genom Division 2 Norrland så här långt. De gulsvarta ståtar bland annat med stjärnan Stefan Shafei Åman som har erfarenhet från högre divisioner. Utmanaren Gottne känns på det stora hela för tunna för att kunna utmana om segern på Skyttis, så trots att ettan ser ut att bli något överstreckad får “storebror” förtroendet i prestigemötet. Fram med spikpistolen!

Match 9: Skiljebo – IFK Uppsala | Speltips: 1X2

Mot Division 2 Norra Svealand där Skiljebo och IFK Uppsala gör upp om viktiga poäng. De två kombattanterna har tillräckligt hög kapacitet för att blanda sig i toppstriden denna säsong, men det är främst hemmalaget, som för tillfället parkerar på tredjeplatsen, som kan slå sig in på uppflyttningsplats. Västerås-klubben avfärdade Kungsängen med hela 4-0 senast, och kommer västmanlänningarna ånyo upp i samma nivå kan det bli tufft för gästerna från universitetsstaden. De tillresta Kamraterna ser dock ut att undervärderas grovt, speciellt med tanke på att de blåklädda bland annat tvålat till serietvåan Österåker nyligen. Dra till med alla tecken och jobba X2 för värde!

Match 10: IFK Hässleholm – Eslöv | Speltips: 1X

Tuffa Division 2 Södra Götaland är nästa anhalt. Där vankas det derby mellan IFK Hässleholm och Eslöv. Ett möte mellan två geografiskt närliggande rivaler som har potential att spåra ur målmässigt. Men även om bägge sällskapen besitter hög offensiv klass så hålls värdarna som det bättre laget. Med Isak Orajärvi och Max Sandberg tillbaka från avstängning växer segerchansen för de gulsvarta ytterligare ett par snäpp. Då ettan ser ut att närma sig 80 procent kommer det dock inte på tal att plocka upp spikklubban. Men krysset, som har trevlig rensarpotential, räcker som komplement.

Match 11: Nosaby – Kristianstad | Speltips: 2

Kristianstad fajtas om en topplacering i Division 2 Södra Götaland, men två raka kryss har lett till att gästerna tappat mark. Nu gäller det att hitta tillbaka till vinnarspåret och då passar det bra att det är bottenlaget Nosaby som står för värdskapet i detta derby. Kyrkby-klubben har inte alls övertygat denna säsong och kan få problem att hålla sig kvar i fjärdedivisionen om kräftgången fortsätter. Kommer besökarna upp nära sin normala nivå bör de lösa tre efterlängtade pinnar. Ettan spikas till överenskomlig procent!

Match 12: Karlslund – Gauthiod | Speltips: 2

Karlslund står inför en minst sagt svår uppgift när ledaren av Division 2 Norra Götaland gästar Karlslund Arena. Värdarna har visserligen steppat upp den senaste tiden då det blivit två fina skalper i närtid för de rödblå. Totalt sex poäng mot Vänersborg och Nordvärmland var viktigt för hemmalaget efter en formsvacka tidigare. Men trots uppåtgående formkurva är det tveksamt och kapaciteten räcker till för att besegra de tillresta västgötarna, som ser ut att göra slarvsylta med motståndet i årets upplaga av denna serie. IKG körde över Herrestad med 6-2 senast och nu lutar det åt att tre nya poäng hamnar i ryggsäcken hos mittfältslöftet William Jensen och company. Bra spiktvåa.

Match 13: Breidablik – KR Reykjavik | Speltips: 1X

Vi avslutar på Island där serieledaren Breidablik tar emot KR Reykjavik i ett Reykjavik-derby. De grönklädda värdarna, som är en av de mest framgångsrika klubbarna på den blåsiga ön de senaste åren, har som väntat gått starkt genom högstadivisionen även denna säsong. I storsegern mot KA Akureyri senast glänste 22-årige strikern Jason Dadi Svanthorsson glänste med dubbla baljor. Med tanke på Breidabliks starka form känns det inte speciellt troligt att KRR, som är ett mittenlag i denna serie, ska ha något att sätta emot i den södra delen av huvudstaden. Ettan inleder, men finns resurser kan krysset gott säkra upp.

Antal rader: 432 | Spelstopp: kl. 18:59

Kupongens säkra: Gauthiod

Gauthiod toppar Division 2 Norra Götaland och kommer William Jensen och company upp i samma nivå som mot Herrestad senast (6-2) ska mittenlaget Karlslund inte kunna utgöra något större hot. Serieledaren får förtroendet – spiktvåa!

Chansningen: Haninge

Gefle dras med ett tungt avbräck då Jacob Hjelte är out för resten av säsongen. Att Gävle-gängets vinstsvit fortsätter över mötet med Haninge är inte alls skrivet i sten. Gästerna har sett bra ut på bortaplan och kan definitivt utmana om segern på Gavlevallen. X2 spelas till fint värde!

Till Europatipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se