Torsdagens europatips har 2 miljoner i potten. Vi beger oss ut i Conference League-kvalet där Djurgården, Bröndby och andra skandinaviska klubbar krigar för framgång. Ta del av analysen nedan!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Djurgården – Rijeka | Speltips: 1X

Djurgården är i en otrolig form för tillfället och tog i helgen över serieledningen. Under förra veckan var det Conference League-spel mot kroaterna i Rijeka, en match som man efter Edvardsens 2-1 mål vann. Fansen lyfte fram stockholmarna till en stark bortaseger och räkna med att man finns med även på Tele2 Arena under torsdagskvällen. Djurgården har en ledning att gå på och med en roterad trupp i helgen är man även utvilade på många fronter här. Rijeka söker samtidigt revansch efter missräkningen på hemmaplan. Gästerna är en svår nöt att knäcka och krysset måste med trots svenskarnas galna dagsform.

Match 2: Bröndby – Pogon Szczecin | Speltips: 1X2

Danmark mot Polen, Bröndby mot Pogon och en hel drös med svensk touch. Polackerna har nämligen Jens Gustafsson som tränare och i Bröndby hittar vi både Simon Hedlund och Carl Björk. Här ställer man upp trupperna inför returmötet i Köpenhamn och vi har ett likaläge framför oss. Bröndby står som favoriter inför returen men jag är inte så övertygad att man går ut och hittar den självklara nivån här. Danskarna har haft det tufft att komma igång den här säsongen och helgens förlust mot Nordsjälland är bedrövlig. Två lite formsvaga lag för tillfället gör upp och det enda rätta är att helgardera.

Match 3: Viking – Sparta Prag | Speltips: 2

Kuponges första spik hittar vi i Stavanger där norska topplaget Viking möter tjeckiska Sparta Prag. Här har vi ytterligare ett möte som lever i högsta grad efter första mötet (0-0). Viking har tappat sin storstjärna och sitt främsta anfallsvapen Veton Berisha till Hammarby för en dyr peng och det gör klubben illa på den här nivån. Sparta Prag däremot, huvudstadsklubben som inte vunnit ligan på ett bra tag men som alltid är med i toppen och slåss, är igång nu och behövde kliva in i tävlingssäsongen för att vakna till liv. Tvåan klickas när Prag-laget är numret större med förutsättningarna.

Match 4: Sligo Rovers – Motherwell | Speltips: 2

Sligo Rovers tog en historisk seger i Conference League-kvalet senast. Skrällen mot Motherwell är imponerande och i och med den har man ett gyllene läge inför det andra mötet på hemmaplan under torsdagskvällen. Motherwell underskattade Sligo Rovers rejält och gick på en gigantisk mina. Nu reser man till det andra mötet med hoppet om en bättre prestation, skulle man nå den är det självklart att tvåan skall gå först. Här spikar vi gästerna när det blir en konstant jakt på målen i returmötet.

Match 5: Lechia Gdansk – Rapid Wien | Speltips: 1X2

Polska Lechia Gdansk försvarade och löste ett fortsatt öppet möte inför returen på hemmaplan. Rapid Wien från Österrike skall absolut inte underskattas dock och därför är det bäst att fylla på efter plånbok i det här mötet. Mållöst senast men här lär man släppa lite på spärrarna, det kan gå åt båda hållen här. Det återstår att se om Lechia Gdansk utnyttjar sitt hemmaspel eller om man fortsatt matchas efter motståndarnas förmåga, känslan är det förstnämnda och då ser jag inget annat än en betydligt bättre match för oss tittare. Hela!

Match 6: PAOK – Levski Sofia | Speltips: 1X2

Hela raden med förhoppningen om att fälla den stora hemmafavoriten. PAOK har problem och efter förlusten mot Levski Sofia på bortaplan i Conference League-kvalet var tränaren självkritisk. Det är ett lag som har en hel del nya spelare och uppenbarligen var laget inte tillräckligt redo ännu samtidigt som det hackade rejält i spelet. Nu vill man ladda om och ta revansch men med problemen som finns är det ett passande läge att jobba in bortasegern även här. Levski Sofia har kvalitet och lär försöka försvara sin ledning i returen.

Match 7: Vaduz – Koper | Speltips: 1

Koper har högre förväntningar på sig än såhär. Slovenerna får dock inte maskineriet att rulla igång och då är det inte mycket att lita på. Tre raka förluster i ryggen är tungt och ångesten börjar bli påtaglig i klubben. Här har vi ett hemmalag som kommer ställa sig lågt och försvara ledningen och när desperata och icke-effektiva Koper går framåt har man läge att utnyttja detta. Ettan spikas med förhoppningen att laget från Liechtenstein tar vara på misstagen hos gästerna. Vaduz har tillräckligt med klass i sig för att ta sin andra raka seger.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 8: Lilleström – SJK  | Speltips: 1

Kupongens åsna, eller klicka och gå vidare-match, hittar vi här. Norska topplaget Lilleström är numret större än gästerna för dagen och då räknas den andra raka segern in i det här dubbelmötet. SJK tog visserligen en viktig och historisk seger i ligaspelet senast men det skall inte betyda särskilt mycket i det här mötet. Lilleström är enorm favorit här men tyvärr, till kupongens värde, är det helt rätt. Ettan spikas och vi går vidare…

Match 9: Olimpija Ljubljana –  Sepsi | Speltips: 1X

Stort självförtroende hos hemmalaget trots den tunga förlusten mot Sepsi senast. Gästerna för dagen tog en trygg och övertygande 3-1 seger i det första mötet och därmed har Ljubljana ett helt berg att bestiga innan man närmar sig. Hemmalaget har en väldigt fin form i övrigt och under helgen tog man sin andra raka seger i ligaspelet, där man startat väldigt starkt. Laget tror på sig själva och tycker att man bör göra en hel drös med mål mot rumänerna, men senast var det defensiven som inte stämde och där bör fokuset ligga. Utgå från ettan, men ta med krysset åtminstone.

Match 10: Boducnost – Breidablik | Speltips: X2

Islänningarna i Breidablik imponerade mot Boducnost i det första mötet av två. Den isländska serieledaren har imponerat under säsongen och ser ut att vara väl förberedda inför europasäsongen. Här saknar Montenegro-laget två spelare efter röda korten senast och det kan stå sig dyrt. Man spelade bra i det första mötet fram tills utvisningarna och därför är det inte helt långt borta att man klarar sig ändå. Det luktar dock en hel del kryss i det här mötet när Breidablik är starkare än vad man tror. De två sena målen senast gör att vi har ett 2-0 läge in till returmötet. X2 räcker för mig, vi tar bort hemmalaget.

Match 11: Tuzla – AZ Alkmaar | Speltips: 2

AZ Alkmaar har en klass utöver det vanliga för dessa kvallagen. Tuzla City från Bosnien är svårslagna, men eftersom AZ har en klass utöver det vanliga är det inget annat än att spika tvåan här. Håller sig tvåan lägre än 80% kan jag tänka mig att säga att det här är en bra spik. En bra spik om du inte har råd att gardera på ditt system. Det enda som spökar för nederländarna är att säsongen ännu inte är igång, men efter genrepet mot italienska Bologna tvekar jag inte en sekund. AZ slog Serie A-laget med 1-o och det är samma siffror man har med sig till Bosnien.

Match 12: Puskas – Vitoria de Guimaraes | Speltips: X2

Talangfabriken Puskas Akademia lyckades inte stå upp mot portugiserna i Vitoria senast. Det blev en klasskillnad som var påtaglig här och det större laget av dessa två hade inga problem med att besegra det andra. Jag tror på en ny seger för Vitoria efter den stora dominansen senast, men att räkna bort ett gäng talangfulla spelare från Rumänien är farligt, speciellt på deras mark. Gardera den här matchen med krysset för att kunna spika Lilleström, AZ och så vidare. Det kan tilläggas att Vitorias tränare inte var helt övertygad och man söker en bättre prestation i returen.

Match 13: Crusanders – Basel | Speltips: 2

Storklubben FC Basel har inte startat säsongen på bästa möjliga vis. Två raka kryss i ligainledningen håller inte måttet och nu är man fyra poäng bakom Young Boys i toppen. Bättre gick det dock i Conference League-kvalet där nordirländska Crusanders besegrades med besked på hemmaplan senast. Det råder lite klasskillnad här och därför är det helt rätt att avsluta kupongen med en bortaspik. Crusanders var nöjda med den första matchen och det säger en del om deras målsättning och hopp om avancemang mot storklubben mot Schweiz.

Antal rader: 432 | Spelstopp: kl. 18:59

Kupongens säkra: Basel

FC Basel är numret större än nordirländarna Crusanders. Efter en övertygande 2-0 seger på hemmaplan är det här spiken i kistan för mötet. Crusanders kommer inte ge sig i första taget, men klassen finns tyvärr inte där. Nordirländarna var dessutom ganska nöjda med det första mötet och det säger en del. Spikad tvåa.

Chansningen: Pogon Szczecin

Att gå ut och lita stenhårt på danska Bröndby är ingen bra idé. Jag övertygas inte av laget och efter helgens förlust mot Nordsjälland är Pogon Szczecin inte långt borta. Gästerna har visserligen ingen bättre form själva, men det är ett väldigt svårslaget lag. Polackerna förtjänade mer i möte nummer ett.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se