Fyra playoff-finaler från England, Frankrike, Nederländerna och Italien tar plats på söndagens Europatips. Allsvenskan, Superettan, Eliteserien och Ettan Södra dominerar dock äventyret med totalt nio fighter. Kupongen innehåller gott om spelvärde och nedan följer våra bästa drag i jakten på 13 rätt!

Till Europatipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Degerfors – Malmö FF | Speltips: 2

Kupongen inleds på Stora Valla där Degerfors tar emot nyblivna cupmästarna Malmö FF. Att finalen på Tele2 Arena gick hela vägen till straffar kan givetvis innebära en nackdel för Di Blåe, men trots det råder stor klasskillnad i grunden. Milos Milojevic har kvalitetsspelare att laborera med på samtliga positioner och serben ska kunna få ihop en startelva som utan större problem utmanövrerar den på andra sidan. Degerfors läcker i de bakre leden och gav bort onödiga poäng i 1-2-förlusten mot Varberg. Utan bästa mittbacken Ohlsson blir det inga poäng mot MFF. Tvåan spikas trots hård streckning.

Match 2: Djurgården – Varberg | Speltips: 1X

Djurgården tappade greppet om SM-guldet i fjolårets motsvarande möte med Varberg. De grönsvarta vann då med 3-2 på ett närmast paralyserat Tele2, men den här gången ska gästerna från västkusten vara nöjda om de löser en pinne. Matthews är avstängd och utan honom finns brist på speed för att såra Djurgården via omställningar. Värdarna gick på en mina borta mot Kalmar, men hemma på plastmattan i huvudstaden är Kim och Tolles mannar normalt en urkraft. Ettan går först men då den valsar upp över 85 procent hänger krysset med.

Match 3: Helsingborg – AIK | Speltips: 1X2

Helsingborg fick nog efter 1-4 i nacken mot Värnamo. Jörgen Lennartsson fick lämna sin tränarpost och istället har Mattias Lindström givits förtroendet att leda HIF mot AIK. Det kan mycket väl ge en positiv effekt. Solnaiterna trivs inte alls på resande tass och behöver omgående hitta en formel för att råda bot på detta om de ska vara med i kampen om Lennart. Lyckas HIF stänga ner ytorna för spelare som Bahoui och Jordan Larsson är mycket vunnet. Tvåan övervärderas och med AIK:s dystra resande i åtanke föredras alla tecken vid sundet. 1X ska jobbas in.

Match 4: IFK Norrköping – Elfsborg | Speltips: 2

Förmodat böljande tillställning från Östergötland där Norrköping ska mäta svärd med Elfsborg. Peking gick in med god form – fyra raka segrar – till mötet med Hammarby, men Norlings mannar blev ordentligt avklädda på Tele2 Arena. Värdarna har en bit kvar till de utmanar i toppstriden och även mot Elfsborg riskerar det ibland darriga försvaret att bli synat. Boråsarna körde över Blåvitt i El Västico och besitter en ruskigt hög högstanivå. För få poäng har tagits sett till gästernas prestationer, men här gillas den lågt streckade tvåan. Potentiell chansspik.

Match 5: Värnamo – Hammarby | Speltips: 1X2

Hammarby nådde inte hela vägen fram i cupfinalen mot Malmö FF. Spelmässigt var Bajen det bättre laget över 120 minuter, men fint spel vinner inga titlar. Sargade och med slitna ben ska stockholmarna ladda om batterierna på Finnvedsvallen och här vill vi höja ett varningens finger för Värnamo. Underlag och fin form är bara några av faktorerna som talar för att nykomlingarna kan ställa till med problem för de tillresta. Överkörningen av Helsingborg (4-1) var mäktig och när tvåan sticker iväg råder garderingstvång. Alla tecken ska med ögonaböj.

Match 6: Örebro – Brommapojkarna | Speltips: 1X2

Örebro vägrar släppa greppet om toppstriden men tar samtidigt sina trepoängare med minsta möjliga marginal. 1-0 senast mot AFC Eskilstuna var inte mängder att skryta med och den hårt streckade ettan är en favorit i farozonen när Brommapojkarna gästar Behrnabeu. Huvudstadslaget har imponerat stort i egenskap av nykomlingar och har framför allt en otroligt fin offensiv att luta sig mot. 0-2 i nacken mot Halmstad var inte rättvist sett till matchbilden och här ska BP inte uteslutas från retroaktiv revansch. Den lågt streckade tvåan går först, men var inte blyg för att gardera. Helst hela vägen.

Match 7: Huddersfield – Nottingham | Speltips: 2

Playoff-final från Wembley där Huddersfield och Nottingham ska göra upp om den sista platsen till höstens Premier League. De förstnämnda har överträffat alla förväntningar under Carlos Corberáns ledning där kortpassningsspel och styrka på fasta situationer tagit The Terriers till nationalarenan. Det ska dock sägas att Hudds överpresterat den underliggande statistiken med bred marginal och Nottingham ska hållas som favoriter denna söndag. Sherifferna var vårens bästa lag i andraligan och spelare som Davis, Garner och Johnson besitter spetsegenskaper som inte motsvaras hos kombattanterna. Tvåan lämnas allena till sunda streck.

Till Europatipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 8: St. Etienne – Auxerre  | Speltips: X2

Det blev som väntat en jämn historia i den första akten mellan St. Etienne och Auxerre. De sistnämnda dominerade förvisso bollinnehavet stort, men hade svårt att omsätta det i klara målchanser. Nu svänger favoritskapet över till St. Etiennes fördel, men värdarna har med det sagt haft bry att föra matchbilder i Ligue 1. Auxerre får en på förhand passande matchbild framför sig på Stade Geoffroy Guichard och när streckningen spårar ur i västerled är det högersidan som lockar något djävulskt. Den vågade lämnar ettan därhän till förmån för värdemässigt drypande X2.

Match 9: ADO Den Haag – Excelsior | Speltips: X2

ADO Den Haag och Excelsior delade på äran i Rotterdam där tillställningen slutade 1-1. Matchbilden som sådan var helt jämn, men tipparna tycks övertygade om att värdarna drar det längsta strået i returen. Vi är dock inte lika övertygade. Excelsior har extrem spets i en viss Dallinga som på egen hand kan åstadkomma väldigt mycket av väldigt lite. ADO Den Haag har detsamma i Verheydt, men till långt över 55 procent är anfallaren och hans kamrater inte att lita på. Kasta ettan i sjön och gå all in på värdet till höger. X2 spelas!

Match 10: Pisa – Monza | Speltips: 1

Monza föll på målsnöret i kvalet mot Serie A i fjol. Den här säsongen tycks gästerna revanschsugna och efter 2-1 hemma mot Pisa står Berlusconi och company med ett ben i finrummet. Detta är dock långt ifrån över. Pisa vann båda de inbördes mötena under säsongens gång och kommer att vara taggade till tänderna för att åtminstone ta detta till förlängning. Lucca och Mastinu är två spelare som på egen hand kan riva upp stora sår i Monzas försvar. Motiverade som tusan vinner Pisa detta efter 90 minuter. Om det räcker till uppflyttning återstår att se. Spikad etta trots minimal överstreckning.

Match 11: Tromsö – Lilleström | Speltips: 1

Lilleström befäste serieledningen efter 2-0 i derbyt mot Vålerenga. Tom Pettersson och hans kamrater har sett oerhört solida ut så här långt och toppar tabellen på välförtjänt vis, men med kort vila i benen väntar nu säsongens längsta bortaresa. Tromsö hör hemma i Norges norra delar och på egen matta är värdarna erkänt svåra att tas med. Fem poäng på de tre senaste är godkända papper för TIL som stött på tufft motstånd under samma period. Kommer de upp i ansenlig nivå denna söndag är ettan en magisk spik. Tipparna blir tabelltittande vilket ger saligt spelvärde längst ut till vänster. Etta!

Match 12: Vålerenga – Rosenborg | Speltips: 1

Klassikermöte på Intility Arena där två formsvaga jättar går i klinch. Vålerenga föll tungt i derbyt mot Lilleström och har hittills inte kommit upp i någon vidare nivå. Denna söndag kommer dock motivationen per automatik och kan spelare som Kjartansson och Dönnum hitta rätt är mycket vunnet. Rosenborg har inte rosat marknaden på resande tass och Kjetil Rekdal riskerar att inte ens hinna bli en säsong gammal på sin tränarpost. Gästerna från Trondheim har tre raka besök på denna arena utan seger och här kommer det fjärde. Ettan chansspikas!

Match 13: Falkenberg – GAIS | Speltips: X2

Ettan Södra får äran att ta kupongen i mål med ett västkustderby från Falcon Alkoholfri Arena. Falkenberg spelade i torsdags 1-1 hemma mot Olympic och det får sägas vara ett synonymt resultat för värdarnas inledning. Det lossnar inte i offensiven och här blir det på förhand än tuffare emot. GAIS toppar tabellen tillsammans med Oddevold och ska kunna ta steget tillbaka till Superettan i höst. Makrillarna har tio poäng på sina fyra senaste och förlorar inte detta. X2 räcker för grön bock.

Antal rader: 432 | Spelstopp: kl. 14:59

Kupongens säkra: Malmö FF

Höga på ångorna från cupguldet ska Malmö FF kunna stå för en tillräckligt stark insats för att knipa tre poäng på Stora Valla. Di Blåe vinner på teknisk överlägsenhet.

Chansningen: Helsingborg

AIK rosar inte marknaden på resande tass och är ingen given segrare på Olympia. Helsingborg trivs bra på egen matta och effekten av en ny röst från tränarbänken kan mycket väl leda till poäng.

Till Europatipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se