Veckans första Europatips besöker fem olika länder och sträcker sig över tre dagar. Bland annat ska vi titta till omstarten av den portugisiska ligan där storlag som Benfica, Porto och Sporting Lissabon alla tar plats på kupongen. Flera stora favoriter hittas och en eller ett par av dessa bör falla för att utdelningen ska bli något att tala om. Häng med mot 13!

Till Europatipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Sverige – Norge | Speltips: 1X2

Derby mot våra grannar i väst som även de vann i torsdags. Baggarnas seger vägde dock aningen tyngre då Serbien besegrades på bortaplan. Erling Haaland avgjorde föga förvånande matchen och ser, dessvärre ur blågul synvinkel, ut att vara i gott slag. En tuff utmaning väntar för Janne Anderssons grabbar på nationalarenan. Segern mot Slovenien senast var planenligt, men dessvärre skadade sig Carl Starfelt samtidigt som hans ersättare Alexander Milosevic enligt uppgift sprang runt hela matchen med en skavank. Detta bådar knappast gott för Sverige. Tvåan ser ut att bli spelvärd och tippas i utgång, men hjärtat vill gardera hela vägen.

Match 2: Tjeckien – Spanien | Speltips: 1X

Spanien lyckades inte hålla undan för Portugal senast då Braga-stjärnan Ricardo Horta kvitterade sent efter att Álvaro Morata öppnat målskyttet för paella-älskarna. Nya tag för Enriques La Roja nu när ett inte helt oävet Tjeckien väntar i Prag. Värdnationen lyckades gneta till sig en uddamålsseger mot Schweiz senast, detta trots att megastjärna Patrick Schick alltjämt saknas. Svenska folket verkar gilla högersidan lite väl mycket, men att döma av det vi såg från tjeckerna senast bör de ses med god poängchans i hemlandet. 1X är kupongens fräckaste drag.

Match 3: Serbien – Slovenien | Speltips: 1

Både Serbien och Slovenien stod på den förlorande sidan i gruppspelets inledande omgång. Men trots detta råder det inga tvivel om att serberna håller högre klass. Värdnationen ägde långa stunder spelet mot Norge och visar rekordmannen Aleksandar Mitrovic med följe bara upp en bättre skärpa i denna fajt löser de mest troligt tre poäng. Av det vi sett från besökarna de senaste åren får de ses som en trolig jumbo i denna tuffa grupp. Matjaz Keks manskap kan få svårt att stå pall för trycket i Belgrad där ettan tornar upp sig som en trevlig lågriskspik.

Match 4: Bulgarien – Georgien | Speltips: X

Vi törs nog inte hoppas på någon målfest när Bulgarien och Georgien ställs mot varandra i C-gruppen av Nations League. Vi minns alla att de tillresta georgierna har gjort det bra mot både Sverige och Spanien historiskt, men gästernas spel är mer anpassat för att kontra sönder bollförande lag. Här väntas de till stor del föra matchen, vilket inte alls passar dem. Bulgarerna har inte vunnit en internationell match sedan hösten 2021 och bryter troligen inte den dystra trenden denna söndag. Spikkryss eller X2.

Match 5: Portugal – Schweiz | Speltips: 1

Tillbaka till A-gruppen där Schweiz, som förlorade en jämn kamp i Tjeckien i torsdags, ställs inför en ännu tuffare prövning denna söndag. I Portugal finns som bekant världsstjärnor som Ronaldo, Leao, Cancelo och Fernandes. Värdnationen kämpade till sig ett kryss mot Spanien häromsistens, men “CR7” och company ska såklart ses med betydligt större segerchans i denna landskamp. Alpnationen på andra sidan gör det bra stundtals, men spelare för spelare är de rödvita rejält underlägsna portugiserna. Den troliga ettan gillas trots risk för överstreckning.

Match 6: Kosovo – Grekland | Speltips: 1X2

Grekland lyckades i torsdags med något som vi sett de blåvita göra många gånger förut – hålla nollan och vinna. Stjärnan Bakasetas fixade ett tidigt mål och därefter stängde Medelhavsgänget igen butiken. Men även om besökarnationen är knappa oddsfavoriter i denna match ska ett Kosovo på uppåtgående inte underskattas. Muriqi, Berisha och övriga blågula lirare lyckades besegra Cypern med 2-0 senast, och när dessa två nationer möttes i VM-kvalet fick Alain Giresses manskap med sig ett kryss från Aten. Spelvärda 1X inleder således, men finns stålar kopplas hela spannet på.

Match 7: USA – Uruguay | Speltips: 12

Vänskapsmatch mellan USA och Uruguay där de förstnämnda genrepar inför Nations League i Nord- och Centralamerika medan gästerna från Sydamerika inte spelar nästa tävlingsmatch förrän i november då det är dags för VM i Qatar. Bägge nationerna vann med 3-0 i sin senaste vänskapsmatch och med tanke på att det finns gott om offensiv sprängkraft på bägge sidor, inte minst i form av Cavani, Valverde (Uruguay) samt Weah och Pulisic (USA) skvallrar spåkulan om ett målkalas i Kansas City. “Gubben” (etta-tvåa) föreslås.

Till Europatipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 8: Mexiko – Ecuador | Speltips: 1

Mot nattliga äventyr då de två kommande dusterna utkämpas efter tolvslaget, svensk tid. Vänskapsmatchen mellan Mexiko mot Ecuador inleder. Notera att denna spelas i Chicago vilket innebär neutral plan. “Värdarna” är rättmätiga favoriter då sydamerikanerna på andra inte brukar vara speciellt lyckosamma utanför den egna landsgränsen. Mexarna ståtar bland annat med klassgubbar som Jiménez och Vega och Tricolor borde därmed diktera villkoren på Soldier Field. Trolig etta.

Match 9: Japan – Brasilien | Speltips: X2

Brasilien är, inte helt oväntat, gigantiska favoriter i Tokyo. Sambalirarna är som bekant en av de tydliga guldfavoriterna i årets världsmästerskap. Med stjärnor som Marquinhos, Neymar, Richarlison, Casemiro och Coutinho till förfogande ska det mycket till för att Selecao, som de kallas, ska förlora detta vänskapliga möte i Asien. Japanerna har disciplinen som sitt signum, men mot besökarnas snabba fötter borde Moriyasus adepter få svårt att hålla tätt. Tvåan plitas ned först, men med värdet i åtanke bör ändå krysset, som har trevlig rensarpotential, haka på.

Match 10: Sydkorea – Chile | Speltips: 1

Runt lunchtid på måndagen ska Sydkorea och Chile mäta svärd i Daejeon. De sistnämnda har inte alls gått att känna igen de senaste åren, om man jämför med hur det såg ut under 2010-talet. La Roja står just nu inför en tydlig generationsväxling och landslagets trend pekar spikrakt nedåt. Att nationen missade VM är ett rungande kvitto på detta. Sydkoreanerna föll som väntat tungt mot Brasilien senast, men mot en besökarnation på dekis finns det goda möjligheter för Son och company att studsa tillbaka. Till rådande (cirka 35 procent) är ettan en suverän värdespik!

Match 11: Kroatien – Frankrike | Speltips: X2

Tungviktsmöte och repris från VM-finalen 2018 där Frankrike som bekant drog det längsta strået. Tupparna kan i vanlig ordning skryta med en av världens bästa elvor och det är naturligtvis svårt att se hur Deschamps blåkostymer inte ska vinna Grupp 1. De regerande VM- och Nations League-mästarna bör, trots att klasspelare som Modric, Vlasic och Perisic står på andra sidan, inte ha några större problem att knipa minst en pinne i Split. X2 är ett lås som heter duga.

Match 12: Island – Albanien | Speltips: 1X2

Island var nära att vända och vinna i Israel senast, men Bjarnason och övriga från den blåsiga ön lyckades inte hålla tätt (2-2). Nu väntar en klurig hemmamatch i Reykjavik där Albanien gästar. De tillresta Örnarna har även de haft svårt att vinna landskamper de senaste åren, men trots att en troligtvis målsnål och avvaktande tillställning är att vänta bör besökarnationen hållas betydligt högre än vad tipparna i skrivandets stund gör. Synas trupperna sida vid sida är albanerna endast marginellt sämre. Det betyder att 15-20 procent på tvåan är alldeles för lågt. X2 inleder!

Match 13: Österrike – Danmark | Speltips: 1

Danmark hålls numera som en av världens främsta fotbollsnationer. Våra grannar i väst har verkligen fått till det de senaste åren, och det är en minst sagt gyllene generation som Kasper Hjulmand förfogar över. Men tipparna verkar med det sagt tro lite väl högt om smörrebrödsälskarna. Oddsmarknaden håller denna duell som mer eller mindre helt jämn och då är det skevt att tvåan har letat sig upp mot 60-65 procent. Österrike är inga duvungar, särskilt inte hemma i alplandet där Kalajdzic, Arnautovic och gänget brukar vara svårslagna. Som streckprocenten fördelas just nu är ettan en mycket fräck chansspik för den modige, men på större system åker garderingspennan fram.

Antal rader: 432 | Spelstopp: kl. 20:44

Kupongens säkra: Serbien

Slovenien skapade sin beskärda del med chanser mot Sverige, men på det stora hela är det svårt att se hur lilleputtnationen ska räcka till i denna tuffa grupp. Serbien i Belgrad är en tuff uppgift för alla landslag och det mesta talar såklart för en övertygande hemmaseger. Etta.

Chansningen: Tjeckien

Spanien ser ut att bli rejält överskattat av tipparna. Enriques mannar tappade poäng mot Portugal senast och går knappast säkra i Prag mot ett hemmastarkt Tjeckien. 1X är ett ruskigt fint drag!

Till Europatipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se