VM-kvalet börjar nå vägs ände för den här gången men innan vi vinkar adjö till landslagen är det dags att sätta tänder i en rejäl kvaltårta denna tisdag. Europatipset sträcker sig över två dagar och i vanlig ordning ser tipparna ut att utgå från hjärtat när Sverige ska in i elden. Häng med i jakten på 13 rätt!

Till Europatipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Danmark – Israel | Speltips: 1

Danmark var illa ute i derbyt mot Färöarna. Inte förrän i matchens slutskede lyckades Jonas Wind skalla in 1-0 för de rödvita som dock dominerade matchbilden tämligen klart. I den kampen valde Kasper Hjulmand att rotera ganska kraftigt i sitt manskap vilket kan förklara den något ängsliga insatsen. Här kan vi däremot räkna med ett ordinarie Danmark vilket innebär att Israel får stora problem med att stå emot. Gästerna kommer närmast från en imponerande 5-2-seger mot Österrike, men på Parken kommer det att bli andra bullar. Ettan streckas högt men det spelar ingen roll. Spik.

Match 2: Kroatien – Slovenien | Speltips: 1X2

Balkanderby från Split där Kroatien ska mäta svärd med Slovenien. Marcelo Brozovic pangade in ett vackert volleymål i slutskedet mot Slovakien vilket innebär att kroaterna, tillsammans med Ryssland, kopplat ett grepp om denna kvalgrupp. Slovenien blir med det sagt ingen enkel opponent, något Zlatko Dalic och company fick erfara i det vändande mötet. Då vann slovenerna med 1-0 och lyckas de få in en boll i Split blir det inte helt lätt för Kroatien att överlista Jan Oblak i besökarnas bur. Den övervärderade ettan kräver omgående backning hela vägen.

Match 3: Slovakien – Cypern | Speltips: 1X

Slovakien spelade hyfsat jämnt med Kroatien senast men fick till slut kasta in handduken efter att kroaterna avgjort med ett drömmål. Fyra poäng skiljer därmed upp till förstaplatsen vilket innebär att Marek Hamsik och hans vapendragare behöver gå för tre poäng när Cypern kommer på besök. I grunden skiljer det åtminstone en nivå mellan dessa aktörer, men samtidigt ska cyprioterna inte underskattas. I det vändande mötet löste öborna en poäng och med tanke på att Slovakien lär lämna en del ytor bakom sig finns chans att såra värdarna via kontringar. Plocka med krysset bredvid den högt streckade ettan.

Match 4: Irland – Serbien | Speltips: 2

Irland föll som bekant oerhört tungt mot Portugal efter en överlag stark insats. Den efterföljande prestation, mot Azerbajdzjan, höll däremot inte alls samma nivå. 1-1 är ett resultat som skvallrar om att Irland är i stort behov av en generationsväxling, men den nya generationens spelare besitter i ärlighetens namn ingen vidare kvalitet. Det gör däremot Serbien. 4-1 mot Luxemburg var glädjande siffror för gästerna där Aleksandar Mitrovic vid upprepade tillfällen visade sin styrka inne i boxen. Centertanken kan mycket väl avgöra även mot ett dassigt Irland. Tvåan singlas till human procent.

Match 5: Nederländerna – Turkiet | Speltips: 1X2

Memphis Depay hade med sina två mål stor show mot Montenegro och den före detta PSV-spelarens tilltänkta ersättare, Cody Gakpo, fick även han skriva in sig i målprotokollet. Nygamle förbundskaptenen Louis van Gaal har således fått en okej start med fyra poäng av sex möjliga, men här får Oranje se upp. Turkiet innehar för närvarande förstaplatsen i gruppen och lyckas gästerna plocka poäng i Amsterdam ser fortsättningen av kvalet väldigt ljus ut. Turkarna vann det vändande mötet med 4-2 och än är inte Nederländerna att lita på. Plocka fram den breda penseln i hopp om en knall.

Match 6: Österrike – Skottland | Speltips: 1

Österrike fick sig en ruggig örfil av Israel senast (2-5) och för att ha fortsatt chans på en plats i Qatar behöver alplandet vinna när Skottland kommer på visit. Det ska dock sägas att Österrike var det bättre laget rent spelmässigt mot israelerna och kan lirare som Alaba, Arnautovic och Baumgartner hitta rätt denna afton får Skottland problem. Gästerna hade uppenbara problem i det offensiva spelet mot Moldavien (1-0) och fick dessförinnan välförtjänt pisk av Danmark (0-2). Ny förlust är att vänta på Ernst Happel Stadion. Vi singlar ettan till trevlig procent.

Match 7: Frankrike – Finland | Speltips: 1X

Baksmällan från Frankrikes misslyckade EM tycks inte ha lagt sig. Två raka kryss mot Bosnien och Ukraina innebär att Les Bleus inte har förstaplatsen i egna händer om det blir poängtapp mot Finland under tisdagsaftonen. Att Didier Deschamps mannar ska gälla som solklara favoriter mot Berguvarna råder det inga större tvivel om, men med tanke på att flera spelare visar uppenbart svag form drar vi oss för att singla ettan. Finland slog faktiskt Frankrike i en träningslandskamp i fjol och då ettan är en spik som många kommer att lämna allena öppnar vi upp för en jätteknall på Groupama Stadium. 1X spelas.

Match 8: Färöarna – Moldavien  | Speltips: 1

Jumbofinal från Grupp F där Färöarna tar emot Moldavien i Torshavn. Senast dessa aktörer drabbade samman slutade kampen 1-1 och här lutar vi åt att Håkan Ericson och hans adepter drar det längsta strået. Danmark var nära på att tappa poäng på Tórsvollur senast och kan Färöarna komma upp i liknande nivå denna afton har Moldavien inte mycket att sätta emot. Gästerna befinner sig ohyggligt långt ner på rankingen av en anledning och spelare för spelare är värdnationen det klart bättre laget. Spikad etta.

Match 9: Montenegro – Lettland | Speltips: 1X

Montenegro fick sina fiskar varma i Amsterdam (0-4 mot Nederländerna) och det kommer troligtvis att krävas något i mirakelväg för att Sead Haksabanovic och hans vapendragare ska ta sig till Qatar. Lättare emot här då Lettland står på andra sidan, men pass upp för ettan. Promenerar den upp mot 75 procent är det otroligt lockande att plocka med krysset som rensar friskt. Lettland gjorde det bra i det vändande mötet där balterna med lite tur kunde fått med sig en poäng. Vi garderar för chans till retroaktiv revansch denna tisdag. 1X.

Match 10: Grekland – Sverige | Speltips: 1X2

Över till onsdagens kamper där Sveriges fight mot Grekland är först ut. 2-1-segern mot Spanien var precis så imponerande som siffrorna vittnar om och då Sverige höll jämna steg med spanjorerna rent spelmässigt är det dags att sluta rubricera segrar mot toppnationer som bragder. Blågult är ofantligt bra under Janne Anderssons ledning, något som även tipparna tycks ha tagit fasta på. Tvåan streckas på i rask takt och drygt 55 procent på densamma borta mot Grekland är svårköpt. Värdnationen är definitivt inga blåbär och ska grekerna vara med och tampas om en topplacering i gruppen behöver de gå för tre poäng denna afton. Med smakligt värde i västerled är det läge att lämna hjärtat därhän. Alla tecken.

Match 11: Polen – England | Speltips: 2

England visar inga sura miner efter finaltorsken mot Italien i sommarens EM. Både Ungern och Andorra har asfalterats med 4-0 i VM-kvalet och visst ska The Three Lions ses med god chans till tredje raka segern när Polen väntar på bortagräs. Paulo Sousa saknar mängder med normalt givna lirare och kan engelsmännen bara hålla målmaskinen Robert Lewandowski i schack är mycket vunnet i Warszawa. Defensivt håller polackerna ingen vidare nivå, något som Harry Kane och company förr eller senare utnyttjar. Tvåan står på egna ben.

Match 12: Island – Tyskland | Speltips: X2

Kritik riktades mot Hansi Flick och dennes Tyskland efter bara 2-0 borta mot Liechtenstein. Missnöjda röster krävde fler mål mot en så pass svag opponent och i efterföljande kamp fick kritikerna svar på tal. Armenien blåstes omkull med hela 6-0 och frågan är om Die Mannschaft släpper ifrån sig förstaplatsen i gruppen? Island borta ser till synes ut som en överkomlig uppgift, men det är i den här typen av matcher som Vulkanerna trivs allra bäst. Upphämtningen från 0-2 till 2-2 mot Nordmakedonien var imponerande och stärkta från den insatsen lär islänningarna sälja sig dyrt i Reykjavik. Krysset är en lyxgardering som också rensar kolossalt bland kuponghögarna.

Match 13: Nordmakedonien – Rumänien | Speltips: 1

Förmodat målsnål och tillknäppt historia från Skopje. Rumänien har två raka 2-0-segrar på kontot och har därmed skapat kontakt med Armenien på andraplatsen. Att gästerna ska kunna bjuda upp rent spelmässigt mot Nordmakedonien är troligt, men det är samtidigt hemma i Bukarest som rumänerna trivs allra bäst. Kan Nordmakedonien hitta upp i samma nivå som de höll i över en timme mot Island är mycket vunnet denna onsdag. Alioski, Bardhi och Elmas är spetsspelare som inte finns hos gästerna och i en jämnt streckad fight är det läge att ta ställning. Ettan lockar allra mest.

Antal rader: 432 | Spelstopp: kl. 20:44

Kupongens säkra: Danmark

Danmarks knappa seger mot Färöarna var en missräkning, men här kommer ett mer ordinarie danskt landslag att stämma i bäcken. Israels darriga försvar har inte mycket att sätta emot.

Chansningen: Turkiet

Turkiet vann det vändande mötet med 4-2 och skapar sig ett utmärkt slagläge i gruppen vid poängplock mot Nederländerna. Högersidan rensar magiskt och bör finnas med på samtliga bongar.

Till Europatipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se