Det är en fullmatad landslagskupong som formar torsdagens Europatips. Mötena mellan Ryssland och Sverige, England och Wales samt Belgien och Elfenbenskusten är av vänskapskaraktär, annars är det blodigt allvar som gäller. Sju matcher från EM-playoffet och tre från det sydamerikanska VM-kvalet fulländar bongen. Nu kör vi!

Till Europatipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Ryssland – Sverige | Speltips: 1

Vi inleder äventyret med vårt blågula landslag som ska ta sig an Ryssland. Matchen är av vänskapskaraktär och Janne Andersson lär säkerligen låta ett par mindre givna spelare få chansen här. Martin Olsson, Fille Helander och Kenka Sema ligger alla nära en startplats, men det lär bli en tuff resa här. Ryssarna imponerade stort i förra vändan av Nations League där Serbien och Ungern besegrades. Även värdarna lär rotera något, men till fin procent är det ettan som ska hållas som troligast i detta möte.

Match 2: Norge – Serbien | Speltips: 1X2

Vidare till playoff-matcherna till EM där vi inleder i Norge. Samtliga playoff-matcher är singelmöten där vinnaren tar sig vidare till final och blir det vinst även där väntar en plats i det kommande slutspelet. För Norge eller Serbiens del väntar vinnaren i mötet mellan Skottland och Israel. Lasse Lagerbäcks mannar ställs således för den på pappret tuffaste uppgiften här. Baggarna har en namnstark trupp med lirare som Haaland, Berge, Ödegaard och King, men här blir Lasse och gänget rent för stora favoriter. Serbien saknar inte klass de heller och kan kasta in namn som Mitrovic, Jovic, Kostic och Tadic i startelvan. Här måste den undervärderade högersidan med direkt.

Match 3: Island – Rumänien | Speltips: X

Ett målsnålt möte är att vänta i Reykjavik. Erik Hamréns Island får tillbaka bland andra Sigurdsson, Gudmundsson och Finnbogason till den här samlingen, men vulkanerna är inte så pass bra att de bara går ut och städar av Rumänien för det. Gästerna är ett defensivt stabilt herrskap med gott om rutin i truppen. Tatarusanu, Stanciu, Keserü och Grigore har alla varit med förr och vet hur ett lag som Island ska hållas på halster. Det här kan säkerligen ticka 0-0 länge och krysset är ett tänkbart spikalternativ.

Match 4: Skottland – Israel | Speltips: X2

Två länder som känner varandra väl vid det här laget drabbar samman på torsdagskvällen. Skottland och Israel har hamnat i samma Nations League-grupp vid båda de två senaste tillfällena där varenda match har varit helt jämn. Värdarna förlitar sig mycket till stöttepelare som Robertson, Tierney, McGinn och McTominay, men i de allra främsta leden ser det tunt ut. Israel har däremot sin styrka i offensiv riktning där trion Zahavi, Weissman och Dabbur alla är potentiella matchvinnare här. Detta ska vara betydligt jämnare än vad strecken gör gällande, skippa den söndertrasade ettan och gå istället för högersidans värde.

Match 5: Bulgarien – Ungern | Speltips: 2

Bulgarien upplever ingen storhetstid direkt och har varit direkt usla de senaste åren. Rubrikerna handlar allt som oftast om läktarskandaler när det kommer till bulgarerna och på planen ser det väldigt tafatt ut. Positivare tongångar och ljusare framtid råder dock hos Ungern. Besökarna slog Turkiet och spelade jämnt mot Ryssland i den förra vändan av Nations League. Supertalangen Dominik Szoboszlai glänste då och han är i gott sällskap tillsammans med Gulácsi, Orban och Szalai. Det här tar Ungern, spika tvåan.

Match 6: Slovakien – Irland | Speltips: X2

Ett ruskigt jämnt möte är att vänta härnäst. Vinnaren mellan Slovakien och Irland får möta antingen Nordirland eller Bosnien om en månad och den eventuella uppgiften kommer den eventuella vinnaren här se som ett överkomligt uppdrag. Slovakien är något försämrade jämfört med ett par år sedan då normalt tongivande spelare som Hamsik, Pekarik och Kucka har svårt att hänga med nuförtiden. Det som talar för värdarna här är att gästande Irland trivs betydligt bättre på hemmagräs. Med en backlinje bestående av bland andra Egan, Doherty och Duffy ska dock irländarna kunna stå emot bra här och då värdet främst ligger till höger är det där vi landar. X2!

Match 7: Bosnien – Nordirland | Speltips: 1X2

Nordirland inledde den föregående vändan av Nations League med ett väntat kryss mot Rumänien, men därefter fick “Norn Iron” rejält i brakan av Norge. 1-5 var ord och inga visor, men det ska också sägas att kolossalt viktige Jonny Evans saknades då. Nu är dock mittbacken tillbaka och med hans blotta närvaro höjer sig gästerna per automatik flera snäpp. Det syntes inte minst i EM-kvalet i november när Evans och company höll Holland stången. Bosnien har solklara toppar i Pjanic och Dzeko men har någon, eller båda, ur duon en dålig dag är inte värdarna mycket för världen. Här streckas ettan alldeles för hårt och då måste övriga tecken med direkt.

Match 8: Nordmakedonien – Kosovo  | Speltips: 1

Den sista playoff-matchen hämtas från Skopje. Det är Nordmakedoniens huvudstad och värdarna är för tillfället inne i en positiv trend. EM-kvalet avslutades med seger mot Israel och av bara farten betvingades också Armenien för en dryg månad sedan. Ett par dagar efter den segern fick Pandev och Alioski med flera 1-1 med sig från resan till svårspelade Georgien och det bådar gott inför mötet med Kosovo. Gästerna ser spännande ut offensivt med namn som Muriqi och Rashica, men när Fidan Aliti är en stöttepelare i defensiven är det något som inte står rätt till. I det här mötet väger hemmaplansfördelen tungt och håller sig ettan runt 40-45 procent kan den gott lämnas ensam.

Match 9: England – Wales | Speltips: 1X2

Över till två träningsmatcher där det på förhand heta mötet mellan England och Wales inleder. Gareth Southgate är ganska hårt kritiserad efter den förra samlingen och den här gången har förbundskaptenen valt att plocka med debutanter som Barnes, Saka och Calvert-Lewin för att få fart på offensiven. Bli inte förvånade om samtliga startar här för att sedan ge plats åt större stjärnor när det vankas Nations League. Wales kommer utan Gareth Bale, men lita på att gästerna kommer att sälja sina själar ute på fältet. Det är inte varje dag gästerna får chansen att tvåla till England. Lyckas Wales hålla tätt kan de mycket väl peta in en boll i andra änden. Ettans absurda streckning synas omgående med krysset och även tvåan på större rader.

Match 10: Belgien – Elfenbenskusten | Speltips: 12

Belgien är enligt FIFA:s världsranking landslag nummer ett i världen just nu och det går absolut att argumentera för att det stämmer. De Bruyne, Hazard, Lukaku och Mertens är inga dussinlirare direkt, men här är det inte troligt att någon av de startar. Nations League väntar runt hörnet och istället lär Roberto Martínez ge chansen åt jämförelsevis mer anonyma spelare här. Elfenbenskusten har ingen tävlingsmatch den här samlingen, den typen av matcher väntar först i november. Gästerna lär dock vilja ha en startelva mer eller mindre klar tills dess och räkna därför med gott om speltid åt lirare som Zaha, Pépé, Aurier och Kessie. Tvåan är skamligt lågt betrodd och är en potentiell megarensare till ettan.

Match 11: Argentina – Ecuador | Speltips: 1X

Vidare till Sydamerika där tre nattmackor serveras från VM-kvalet. Det här är första omgången i den tävlingsformen och det ska i vanlig ordning bli ruskigt spännande att se Argentina äntra planen. Offensiven är fullproppad med kvalitativa herrar som bland andra Messi, Dybala, Martínez och Gómez och det ska även bli intressant att se om Sevillas succéförvärv Lucas Ocampos kan tryckas in där framme. Det enda som kan störa Argentina här är Ecuadors fysiska spel. Gästerna slaktar i varenda närkamp och det är inte ovanligt att det regnar kort när Ecuador är i farten. Ettan streckas skyhögt och krysset är därmed ett lockande komplement på större system.

Match 12: Uruguay – Chile | Speltips: 1

Legendariske Óscar Tabárez är inne på sitt fjortonde (!) år som Uruguays förbundskapten och 73-åringen är sedan länge kultförklarad i hemlandet. Nu går Tabárez och company in i ett ännu ett VM-kval där Chile står som motståndare i den första kampen. Värdarna har ett slagkraftigt lag med utstickare i form av Suárez, Valverde och Gómez i offensiv riktning medan härföraren Godín styr försvaret med järnhand. Chile känns något svagare och sätter i vanlig ordning sitt hopp till stjärnduon Sánchez och Vidal. Faktum är att gästerna aldrig vunnit en kvalmatch borta mot Uruguay och det lär inte ändras nu heller. Etta.

Match 13: Paraguay – Peru | Speltips: 1

Kupongen avrundas i Asunción där Paraguay ska ta emot Peru. Gästerna skrällde sig hela vägen till det förra VM-slutspelet, men det ser inte ut som att det är en bedrift som kan upprepas den här gången. Paulo Guerrero finns inte med, Farfán är klubblös och har definitivt sett sina bästa dagar och duon Carrillo/Yotún har båda börjat mjölka ur sina karriärer med flyttar till obskyra klubbar. Paraguay har klass i spelare som Pérez, Almirón och Sanabria och ska ses som klara favoriter i kraft av hemmaplan. Ettan spikas så länge den håller sig under 45 procent.

Antal rader: 432 | Spelstopp: kl. 18:14

Kupongens säkra: Uruguay

Chile är på väg ner efter en stark period. Sánchez och Vidal är fortfarande de stora hoppen men det kommer bli tufft för duon och övriga här. Uruguay har i vanlig ordning ett starkt och svårslaget landslag under ikonen Tabárez och ska ses som klara favoriter på hemmaplan.

Chansningen: Israel

När Skottland går till anfall lämnas det allt som oftast stora ytor bakåt. Israel har enorm kvalitet på topp och ska verkligen inte undervärderas så pass mycket som de gör här. Högersidan är den enda intressanta!

Till Europatipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se