Eurovision Song Contest

  1. Home
  2. /
Eurovision Song Contest Författare: 2020-06-08T14:30:16+02:00

Eurovision 2021 – en av världens största sångtävlingar som vi på Speltips.se givetvis bevakar. I år genomförs tävlingen i Nederländerna och Sverige har givetvis ett stekhett bidrag på plats. Inför tävlingen så ger vi dig bäst speltips med tillhörande analyser.

Speltips för Eurovision Song Contest 2021

Vi på Speltips.se har stenkoll på Eurovision Song Contest 2021 i Nederländerna och kommer givetvis att vara på plats för att följa tävlingen. Vi har flera experter som kommer att läsa på och skriva helt gratis speltips inför tävlingen. Du kommer självklart att finna speltips på det svenska bidraget, men också speltips på övriga länder, beroende på vilket spelvärde som finns att tillgå.

När vi skriver våra speltips om Eurovision 2021 så lägger vi ett stort fokus på att läsa på om tävlingen och hur det gått i varje lands egna tävlingar. Vi läser även omdömen av musikexperter och kollar av vad bidragen fått för betyg av den internationella juryn. Varje speltips innebär alltså ett stort arbete innan det publiceras.

Vanligaste att spela på

Det absolut vanligaste att spela på under Eurovision Song Contest är vem som ska vinna hela tävlingen. Det går också att spela på hur högt eller lågt ett visst land ska bli placerat, eller hur många procent av rösterna ett visst land ska få. I takt med att det blivit allt mer populärt att spela på Eurovision, har spelbolagen valt att vässa sina marknader och utbud rejält. Vi håller tummarna för ett fullspäckat utbud inför Eurovision Song Contest 2021.

Historien om Eurovision Song Contest

Efter andra världskrigets slut var Europa splittrat. I väst utvecklades televisionen och idén om att anordna en TV-sänd sångtävling kom på tal. Den första anordnade tävlingen hölls redan 1956 – då med sju deltagande länder. För varje säsong som har gått har programmet utökat antal länder och på senare år har man även välkomnat in länder utanför Europa. Till exempel har Marocko och Australien deltagit. 2004 togs ett viktigt beslut när kommittén valde att införa semifinaler, det ökade både tävlingens status och antalet deltagande länder.

Eurovision Song Contest idag

Idag består tävlingen av 51 olika länder från hela världen och Eurovision Song Contest är den absolut största men också äldsta sångtävlingar som TV-sänds i miljontals hem runt om i världen. Varje år kvalar de icke kvalificerade länderna i semifinaler, innan det stora arrangemanget arrangeras den 12:e maj varje år. Regerande mästare är Israel, med artisten Netta Barzilai.