Eurovision Song Contest

/Eurovision Song Contest
Eurovision Song Contest2018-09-26T19:00:50+00:00

Eurovision Song Contest – en av världens största sångtävlingar. Det är också den musiktävling som pågått längst. Ifjol gick man in på sin 63:e säsong. Varje år deltar 51 olika länder och det ökar hela tiden. På speltips.se ger vi dig senaste nytt och välgrundade speltips för tävlingen.

Speltips för Eurovision Song Contest

På speltips.se får du välanalyserade speltips inför Eurovision Song Contest. Oftast tipsas de om svenska deltagare, självklart eftersom det är där våra rekare har absolut bäst koll. De ger dig en välgrundad analys om varför tipset är värt att spela på och hur folk kan tänka sig att rösta.

Vanligaste att spela på

Det absolut vanligaste att spela på under Eurovision Song Contest är vem som ska vinna tävlingen. Det går också att spela på hur högt eller lågt ett visst land ska bli placerat, eller hur många procent av rösterna ett visst land ska få.

Historien om Eurovision Song Contest

Efter andra världskrigets slut var Europa splittrat. I väst utvecklades televisionen och idén om att anordna en TV-sänd sångtävling kom på tal. Den första anordnade tävlingen hölls redan 1956 – då med sju deltagande länder. För varje säsong som har gått har programmet utökat antal länder och på senare år har man även välkomnat in länder utanför Europa. Till exempel har Marocko och Australien deltagit. 2004 togs ett viktigt beslut när kommittén valde att införa semifinaler, det ökade både tävlingens status och antalet deltagande länder.

Eurovision Song Contest idag

Idag består tävlingen av 51 olika länder från hela världen och Eurovision Song Contest är den absolut största men också äldsta sångtävlingar som TV-sänds i miljontals hem runt om i världen. Varje år kvalar de icke kvalificerade länderna i semifinaler, innan det stora arrangemanget arrangeras den 12:e maj varje år. Regerande mästare är Israel, med artisten Netta Barzilai.

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok