Den 9:e september och val 2022 odds till riksdag, kommun och landsting närmar sig och experter menar på att det kan bli ett av de mest spännande riksdagsvalen under modern tid. Du har chansen att spela på utfallet och betta på vem som vinner valet 2022 med hjälp av Speltips.se oddsjämförelse!

Uppdatera odds

Parti som får högst procent av rösterna

UNIBET BETSSON
SOCIALDEMOKRATERNA (S)
1,08
1,15
MODERATERNA (M)
5,50
4,75
SVERIGEDEMOKRATERNA (SD)
7,00
6,00
KRISTDEMOKRATERNA (KD)
501,00
501,00
CENTERPARTIET (C)
501,00
501,00
VÄNSTERPARTIET (V)
501,00
501,00
LIBERALERNA (L)
1001,00
1001,00
MILJÖPARTIET (MP)
1001,00
1001,00

Socialdemokraterna

 UNIBET
SOCIALDEMOKRATERNA (S) Över 24,5%
1,72
SOCIALDEMOKRATERNA (S) Under 24,5%
2,00

Sverigedemokraterna

 UNIBET
SVERIGEDEMOKRATERNA (SD) Över 20,5%
1,75
SVERIGEDEMOKRATERNA (SD) Under 20,5%
1,95

Moderaterna

 UNIBET
MODERATERNA (M) Över 21,5%
1,72
MODERATERNA (M) Under 21,5%
2,00

Miljöpartiet

 UNIBET
MILJÖPARTIET (MP) Över 4,0%
1,50
MILJÖPARTIET (MP) Under 4,0%
2,40

Kristdemokraterna

 UNIBET
KRISTDEMOKRATERNA (KD) Över 5,5%
1,85
KRISTDEMOKRATERNA (KD) Under 5,5%
1,85

Centerpartiet

 UNIBET
CENTERPARTIET (C) Över 8,0%
1,72
CENTERPARTIET (C) Under 8,0%
2,00

Liberalerna

 UNIBET
LIBERALERNA (L) Över 4,0%
1,85
LIBERALERNA (L) Under 4,0%
1,85

Vänsterpartiet

 UNIBET
VÄNSTERPARTIET (V) Över 9,5%
1,72
VÄNSTERPARTIET (V) Under 9,5%
2,00

Spelbolag med odds på Riksdagsvalet

Unibet logo

 100 kr gratisspel

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Få 100 kr i gratisspel

Omsättningskrav: 1x bonus, minsta odds 1.0

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Enormt spelutbud och liveodds

  • Läs mer om Unibet
Till Unibet
Betsson logo

100 kr Extra Bonus

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Spela för 200 kr

Omsättningskrav: 1x bonus, minsta odds 1.5

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Grymma odds på SHL & NHL
  • Läs mer om Betsson
Till Betsson
Bet365 logo

 Upp till 1250kr spelkrediter

Bet365 spelkrediter för nya kunder hos bet365

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditsinsatsen.

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Bäst på livebetting & egen bonuskod

  • Läs mer om Bet365
Till Bet365

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Odds på riksdagsvalet 2022

Ta del av alla odds inför Riksdagsvalet 2022 hos oss på speltips.se. Bland annat kan du spela på vem som vinner hela valet. Flera bolag erbjuder odds på Riksdagsvalet 2022 och i takt med att det blivit allt mer populärt och omsättningen ökat de senaste åren så finns det numera flera marknader att spela på. Du kan lägga ett bet på vem tror du blir nästa statsminister, vilket parti som får flest röster, vilken koalition som bildar regering, över/under procent för ett visst part samt H2H mellan olika partier – för att nämna några av dessa marknader.

Högst upp på sidan har vi dukat fram en komplett oddsjämförelse där vi fokuserar på oddsen för det vinnande partiet, men även odds på samtliga partier. Intresset kring valet är skyhögt och spelbolagen kommer troligtvis att vässa sina marknader ytterligare ju närmare vi närmar oss valet. Givetvis kommer vi på speltips.se att presentera alla odds på Riksdagsvalet 2022, för att underlätta för er. Med alla odds på ett och samma ställe kan ni försäkra er om att ni tar del av marknadens absolut bästa och högsta odds på Riksdagsvalet 2022.

Alla odds inför Riksdagsvalet 2022

Valet 2022 på Speltips.se

Valet 2022 ser ut att bli en ordentlig rysare och förväntningarna är höga. Spelbolagen börjar sakta men säkert att förbereda sina marknader och vi på speltips.se vill inte vara sämre. Vi kommer at punktmarkera Valet 2022 från början till slut och förse er läsare meden komplett guide för Riksdagsvalet, med alls från odds och analyser till information och nyheter. Genom att ta del av vår guide för valet 2022 så kan du vara säker på att du håller dig uppdaterad dagligen, det är trots allt en hel del information man behöver ha koll på när det kommer till valet 2022.

Vem vinner valet 2022?

Vilka som vinner valet råder det delade meningar och ibland kan det även vara så att den som får flest röster ändå ses som förloraren. Ett exempel på det är Socialdemokraterna som de senaste två valen fått flest röster men som ändå setts som en av förlorarna eftersom antalet röster kraftigt minskat. Istället har ett parti som Sverigedemokraterna lyfts fram som de stora vinnarna när de ökat stadigt i röster, även om det fram till det senaste valet inte var särskilt många röster.

Om man däremot enbart skall gå efter antalet röster så är det just nu Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna som slåss om den titeln, iallafall enligt vad de senaste undersökningarna har visat. I vår oddsjämförelse för valet 2022 så får du en ännu bättre bild av lägesbilden då spelbolagen brukar ha bra koll och sällan lägga sig för högt eller för lågt.

Odds på valet i Sverige

Det har blivit väldigt populärt att spela på valet i Sverige – Riksdagsvalet 2022 är inget undantag. I takt med att populariteten ökat så har spelbolagen tagit tydlig ställning genom att erbjuda odds på valet i Sverige. I regel erbjuds det ett flertalet marknader och med tanke på det stora intresset kring odds på Riksdagsvalet 2022 så är det högst sannolikt att spelbolagen kommer att erbjuda ytterligare marknader när valet närmar sig.

När det kommer till odds på valet i Sverige så kan oddsen svänga kraftigt. Därför är det viktigt att du gör en noggrann analys innan du placerar ditt spel, i jakt på att identifiera de högsta oddsen och de dolda guldkornen. Genom att följa debatter, ta del av opinionsmätningar och läsa nyheter om partierna så håller du dig påläst, vilket givetvis ger dig bra förutsättningar när du letar efter odds på Riksdagsvalet 2022.

Favoriter Valet 2022

Sett till oddsen är Socialdemokraterna stora favoriter till att vinna Riksdagsvalet 2022, men om vi bortser från oddsen så råder det delade meningar. Det har stormat rejält kring Socialdemokraterna det senaste året och allt fler människor har ropat efter Löfvens avgång. Risken är stor att partiet tappar i röster, och således har vi en förhandsfavorit i fara. Dessutom får vi inte glömma att Sverigedemokraterna kan komma att slå ur underläge, där de senaste undersökningarna kan ses som en tydlig indikation. Spelbolagen håller Socialdemokraterna som favoriter, med Sverigedemokraterna tätt bakom. I vår oddsjämförelse för Riksdagsvalet 2022 hittar du alla odds och marknader.

Opinionsundersökning för Valet 2022

En opinionsundersökning är en bred insamling av åsikter kring vad människor tycker och tänker om ett specifikt ämne, oftast samhällsfrågor där exempelvis opinionsundersökningar för Riksdagsvalet 2022 är ett klockrent exempel. Det skall dock sägas att man i vissa fall bör ta opinionsundersökningar med en nypa salt och inte utgå från dessa undersökningar till fullo, speciellt när det kommer till det politiska opinionsundersökningar. Genom åren har det visat sig att en större skara av medborgarna inte vågar uttala sig offentligt om politiska sympatier och ställningstaganden, av den anledningen är det fördelaktigt med egna bedömningar och analyser, snarare än att lita fullt ut på opinionsundersökningar för valet 2022.

Spela på valet 2022

Vi på Speltips.se älskar när det blir val. Spelbolagen rustar upp med massor av intressanta spel och det finns alltid stort utrymme för felsatta odds och chans till enkla pengar när det närmar sig valtider. Valet 2022 är inget undantag och vi ger dig odds på hela riksdagsvalet och guidar dig till rätt beslut. Det är väldigt populärt att spela på valet 2022 och sökningarna har slagit i höjden den senaste tiden. Intresset för att rösta har givetvis blivit större de senaste åren i och med Sverigedemokraternas intåg vilket har skapat större splittringar och fler har därefter gett sig in i politiken.

Läs på innan du lägger ett spel

När du ska placera ett spel på riksdagsvalet är det viktigt att du är påläst – inte bara på de senaste opinionsmätningarna, men att du också följer debatterna och nyheterna kring partierna. Det har också i tidigare val både i Sverige och världen visat sig att alla inte vågar berätta öppet om sina politiska sympatier och att opinionsundersökningarna därmed inte alltid visar hur folket egentligen tänker. Försök därför att inte lita blint på undersökningar utan gör istället också egna undersökningar och känn på det politiska klimatet. Oddsen svänger relativt mycket så det går att göra fina fynd.

Odds på Socialdemokraterna

Spelbolagen håller Socialdemokraterna som favoriter till att kamma hem riksdagsvalet 2022, och alla odds på Socialdemokraterna kan ni ta del av i vår kompletta oddsjämförelse ovan. Men frågan är om inte vi har en uppenbar favorit i fara. Socialdemokraterna kammade hem riksdagsvalet 2018 med 28,26 procent av samtliga röster, men trots vinsten så var det inte riktigt frid och fröjd inom partiet. Valresultatet var faktiskt Socialdemokraternas lägsta någonsin, och med tanke på att det stormat friskt kring partiet under det senaste året så är risken stor att man återigen går mot ett svagt valresultat – favoritskapet till trots. I vår oddsjämförelse ovan kan ni ta del av alla odds på Socialdemokraterna.

Odds på Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna går mot att bli Sveriges näst största parti – åtminstone om vi utgår från spelbolagen. Odds på Sverigedemokraterna kan ni ta del av i vår oddsjämförelse. Tror man på partiet kan man ta del av höga odds på Sverigedemokraterna. Sverigedemokraterna har under se senaste åren vuxit till en seriös utmanare, och även om antalet röster inte varit särskilt höga fram till det senaste riksdagsvalet så har rösterna på partiet ökat markant. Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna som slåss om den titeln som landets största parti, och vill ni betta på Sverigedemokraterna så hittar ni samtliga odds på Sverigedemokraterna i vår oddsjämförelse.

Odds på Moderaterna

Intressanta odds på Moderaterna hittar ni i vår oddsjämförelse ovan. Moderaternas valresultat 2018 lämnade en hel del att önska, med 19,84% hade man en minskning med hela 3,49% jämfört med riksdagsvalet dessförinnan. Sett till oddsen på Moderaterna inför stundande riksdagsval lär man knappast utmana varken Socialdemokraterna eller Sverigedemokraterna, men samtidigt bjuds det på en del andra intressanta odds. Att Moderaterna får över 21,5% av rösterna står i 1.72 gånger pengarna, spelbolagen är alltså inne på att Moderaterna står för ett bättre val nu, jämfört med senaste riksdagsvalet.

Riksdagsvalet 2018 – så gick det

Riksdagsvalet hölls söndagen den 9:e september 2018. Med 28,26% av rösterna blev förhandsfavoriterna Socialdemokraterna det största partiet, följt av Moderaterna med 19,84% av rösterna och Sverigedemokraterna med 17,535 av rösterna. Det rödgröna blocket, med Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet, fick 40,6% av rösterna (144 mandat) medan Alliansen, med Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna fick 40,26% av rösterna (143 mandat). För andra riksdagsvalet i följd blev Sverigedemokraterna vågmästare med 17,53% av rösterna och 62 mandat.

Totalt 6 535 271 personer röstade i riksdagsvalet 2018 av totalt 7 495 936 röstberättigade personer, vilket gav ett valdeltagande på 87,18% – en ökning med 1,38% jämfört med föregående riksdagsval. Det var även det högsta valdeltagandet sedan riksdagsvalet 1985.

Internets betydelse för Riksdagsvalet 2022 ökar

Sveriges internetstiftelse har inför riksdagsvalet 2022 gjort en undersökning som visar att internet har blivit alltmer viktigt för de svenska väljarna. Av alla personer som använder sig av internet så har över 70% tagit del av politisk information inför valet vilket är en ökning med hela 25% sedan valet 2014 och man menar därför att vi kommit till en tid där en stor del av valet sker på internet. De som röstar första gången sticker ut i undersökningen som värderar hemsidor och sociala medier högre jämfört med övriga.

Ungdomars intresse för politik blir större

Ungdomsbarometern har genomfört en undersökning som visar att ungdomarnas intresse för politik har ökat. 42% hävdar att de har ett stort politiskt intresse medan siffran för bara 14 år sedan låg på 28%. Undersökningen visar också att majoriteten av ungdomarna har ett lågt eller inget förtroende alls för de styrande politikerna. Det kan vara en orsakerna till att det politiska intresset ökar. En annan teori är att det idag går att nå en stor massa med människor genom olika sociala medier och att ungdomen därmed har en ökad tilltro till att det går att påverka politiken.

Då presenteras valresultatet

Vallokalerna stänger klockan 20.00 och då börjar de som jobbar i lokalerna genast räkna rösterna, där man inleder med förtidsrösterna. Under kvällen kan man följa resultatet i takt med att allt fler röster räknats och rapporterats in. Redan på valnatten brukar man kunna se ett resultat och vilka som tog sig in i riksdagen samt fick flest röster, men för säkerhets skull kontrollräknas rösterna på måndagen. Du kan följa resultatet och valvakan i bland annat SVT.