Den 11 september 2026 var Riksdagsvalet och här kan du se en komplett oddsjämförelse!

Högst procent

Till UNIBET  Till BETSSON
SOCIALDEMOKRATERNA (S)
MODERATERNA (M)
SVERIGEDEMOKRATERNA (SD)
KRISTDEMOKRATERNA (KD)
CENTERPARTIET (C)
VÄNSTERPARTIET (V)
LIBERALERNA (L)
MILJÖPARTIET (MP)

Utnämns till statsminister

Till UNIBET  Till BETSSON
MAGDALENA ANDERSSON
ULF KRISTERSSON
ANNIE LÖÖF
JIMMIE ÅKESSON

Socialdemokraterna

 UNIBET
SOCIALDEMOKRATERNA (S) Över 30,5%
SOCIALDEMOKRATERNA (S) Under 30,5%

Sverigedemokraterna

 UNIBET
SVERIGEDEMOKRATERNA (SD) Över 19,5%
SVERIGEDEMOKRATERNA (SD) Under 19,5%

Moderaterna

 UNIBET
MODERATERNA (M) Över 19,5%
MODERATERNA (M) Under 19,5%

Miljöpartiet

 UNIBET
MILJÖPARTIET (MP) Över 4,0%
MILJÖPARTIET (MP) Under 4,0%

Kristdemokraterna

 UNIBET
KRISTDEMOKRATERNA (KD) Över 6,5%
KRISTDEMOKRATERNA (KD) Under 6,5%

Centerpartiet

 UNIBET
CENTERPARTIET (C) Över 7,0%
CENTERPARTIET (C) Under 7,0%

Liberalerna

 UNIBET
LIBERALERNA (L) Över 4,0%
LIBERALERNA (L) Under 4,0%

Vänsterpartiet

 UNIBET
VÄNSTERPARTIET (V) Över 8,5%
VÄNSTERPARTIET (V) Under 8,5%

Alternativ för Sverige

 BETSSON
Alternativ för Sverige (AFS) Över 0,5%
Alternativ för Sverige (AFS) Under 0,5%

Spelbolag med odds på Riksdagsvalet

Betsson Odds Bonus

Omsättningskrav: 12x bonus – Min Odds 1.80

  • Bonus + 100 Free Spins

  • Läs mer om Betsson

Regler och Villkor gäller | Bonus giltig i 60 dagar | +18 | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Läs fullständiga regler och villkor här.

bet365 odds bonus

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

  • + 100 SEK Gratis på Slots

  • Läs mer om Bet365

Bli medlem, sätt in 50 kr eller mer till ditt konto och bet365 matchar din kvalificerade insättning med spelkrediter (upp till 1.500 kr) när du placerar kvalificerade spel till samma värde, och de är rättade. Sätt in 500 kr eller mer så får du även 100 gratisspel att använda på utvalda slotspel. Min. insättning för spelkrediter är 50 kr. Utbetalningar exkluderar insatsen med spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar och exkluderingar tillämpas. Min. insättning för gratisspel är 500 kr. Max. pris, spelrestriktioner, tidsbegränsningar samt villkor tillämpas.

Odds på riksdagsvalet 2026

Experter menar att detta kan bli ett av de mest spännande riksdagsvalen under modern tid. Du har chansen att spela på odds på utfallet och betta på vem som vinner valet 2026 eller procent av rösterna med hjälp av vår kompletta oddsjämförelse.

Här hos oss på speltips.se kan du ta del av alla olika odds inför Riksdagsvalet 2026. Flera bolag erbjuder odds på Riksdagsvalet 2026 och i takt med att det blivit allt mer populärt och omsättningen ökat de senaste åren så finns det numera flera marknader att spela på. Du kan lägga ett bet på vem tror du blir nästa statsminister, vilket parti som får flest röster, vilken koalition som bildar regering, över/under procent för ett visst part samt H2H mellan olika partier – för att nämna några av dessa marknader.

Högst upp på sidan har vi dukat fram en komplett oddsjämförelse där vi fokuserar på oddsen för det vinnande partiet, men även odds på samtliga partier. Intresset kring valet är skyhögt och spelbolagen kommer troligtvis att vässa sina marknader ytterligare ju närmare vi närmar oss valet. Givetvis kommer vi på speltips.se att presentera alla odds på Riksdagsvalet 2026, för att underlätta för er. Med alla odds på ett och samma ställe kan ni försäkra er om att ni tar del av marknadens absolut bästa och högsta odds på Riksdagsvalet 2026.

Alla odds inför Riksdagsvalet 2022

Valet 2026 på Speltips.se

Valet 2026 ser ut att bli en ordentlig rysare och förväntningarna är höga. Spelbolagen börjar sakta men säkert att förbereda sina marknader inför nästa Riksdagsval och vi på speltips.se vill inte vara sämre. Vi kommer att punktmarkera Valet 2026 från början till slut och förse er läsare meden komplett guide för Riksdagsvalet, med alls från odds och analyser till information och nyheter. Genom att ta del av vår guide för valet 2026 så kan du vara säker på att du håller dig uppdaterad dagligen, det är trots allt en hel del information man behöver ha koll på när det kommer till valet 2026.

Vem vinner valet 2026?

Vilka som vinner valet 2026 råder det delade meningar och ibland kan det även vara så att den som får flest röster ändå ses som förloraren. Ett exempel på det är Socialdemokraterna som de senaste två valen fått flest röster men som ändå setts som en av förlorarna eftersom antalet röster kraftigt minskat. Istället har ett parti som Sverigedemokraterna lyfts fram som de stora vinnarna när de ökat stadigt i röster, även om det fram till det senaste valet inte var särskilt många röster. Experter menar att partiet kommer till nästa riksdagsval med kraftigt ökat väljarstöd.

Om man däremot enbart skall gå efter antalet röster så är det just nu Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna som slåss om den titeln under nästa riksdagsval, iallafall enligt vad de senaste undersökningarna har visat. I vår oddsjämförelse för Valet 2026 så får du en ännu bättre bild av lägesbilden då spelbolagen brukar ha bra koll och sällan lägga sig för högt eller för lågt.

Största parti odds

Trots att Socialdemokraterna visat en tydlig nedåtgående trend de senaste riksdagsvalen så är det onekligen upplagt för att Socialdemokraterna återigen vinner valet 2026 och röstas fram till landets största parti. Spelbolagens odds kan betraktas som tydliga indikationer och dessutom talar opinionsundersökningarna sitt tydliga språk. Sverigedemokraterna och Moderaterna är de två glasklara utmanarna, där de förstnämnda fått sig ett rejält uppsving på senare år. Om Socialdemokraterna lyckas hantera dilemmat med vågen av väljare som flyttar över till Sverigedemokraterna så är det inte mycket som talar för att man inte får behålla titeln landets största parti efter Riksdagsvalet 2026.

Odds på största parti:

  • Socialdemokraterna – 1,08
  • Moderaterna – 5,50
  • Sverigedemokraterna – 7,50

Odds på valet i Sverige

Det har blivit väldigt populärt att spela på valet i Sverige – Riksdagsvalet 2026 är inget undantag. I takt med att populariteten ökat så har spelbolagen tagit tydlig ställning genom att erbjuda odds på valet i Sverige. I regel erbjuds det ett flertalet marknader och med tanke på det stora intresset kring Riksdagsvalet 2026 så är det högst sannolikt att spelbolagen kommer att erbjuda ytterligare marknader när valet närmar sig. Tror du att Sverigedemokraterna eller Moderaterna vinner valet 2026, eller att ett visst parti får en viss procent av rösterna? Då kan du spela det till fina odds.

När det kommer till odds på vem vinner valet 2026 och procent av rösterna i Sverige så kan oddsen svänga kraftigt. Därför är det viktigt att du gör en noggrann analys innan du placerar ditt spel, i jakt på att identifiera de högsta oddsen och de dolda guldkornen. Genom att följa debatter, ta del av opinionsmätningar och läsa nyheter om partierna så håller du dig påläst, vilket givetvis ger dig bra förutsättningar när du letar efter odds på Valet 2026.

När är nästa riksdagsval i Sverige

Den 11 september 2026 är det dags för nästa Riksdagsval i Sverige och under valet kommer Sveriges riksdag för mandatperioden 2026–2030 att väljas. Intresset kring nästa riksdagsval är skyhögt och det känns onekligen upplagt för ett rekord i antal röster. Spelbolagen har i god tid börjat med sina förberedelser och enligt alla odds på Riksdagsvalet 2026 är det återigen Socialdemokraterna som väntas röstas fram till landets största parti, med Moderaterna och Sverigedemokraterna som de främsta utmanarna.

Favoriter Valet 2026

Sett till oddsen är Socialdemokraterna stora favoriter till att vinna Riksdagsvalet 2026, men om vi bortser från oddsen så råder det delade meningar. Det har stormat rejält kring Socialdemokraterna det senaste året och allt fler människor har ropat efter Löfvens avgång. Risken är stor att partiet tappar i röster, och således har vi en förhandsfavorit i fara. Dessutom får vi inte glömma att Sverigedemokraterna kan komma att slå ur underläge, där de senaste undersökningarna kan ses som en tydlig indikation. Spelbolagen håller Socialdemokraterna som favoriter, med Sverigedemokraterna tätt bakom. I vår oddsjämförelse för Riksdagsvalet 2026 hittar du alla odds och marknader.

Opinionsundersökning för Valet 2026

En opinionsundersökning är en bred insamling av åsikter kring vad människor tycker och tänker om ett specifikt ämne, oftast samhällsfrågor där exempelvis opinionsundersökningar för Riksdagsvalet 2026 är ett klockrent exempel. Det skall dock sägas att man i vissa fall bör ta opinionsundersökningar med en nypa salt och inte utgå från dessa undersökningar till fullo, speciellt när det kommer till det politiska opinionsundersökningar. Genom åren har det visat sig att en större skara av medborgarna inte vågar uttala sig offentligt om politiska sympatier och ställningstaganden, av den anledningen är det fördelaktigt med egna bedömningar och analyser, snarare än att lita fullt ut på opinionsundersökningar för valet 2026.

Val i Sverige 2026

Vart fjärde år är det val i Sverige. Söndag den 11 september är det dags för nästa val i Sverige och då kommer riksdag, kommun & region för mandatperioden 2026-2030 att väljas. Alla svenska medborgare som fyllt 18 år och som är folkbokförda i Sverige får vara med och rösta. 18 dagar innan valet så skickas ett röstkort till din folkbokföringsadress, där det framgår vilka val du är berättigad att rösta i samt vilken vallokal du ska vända dig till. Det är upp till dig om du vill rösta under valdagen eller om du vill rösta i förtid. När du röstar så behöver du ta med dig ditt röstkort samt giltig legitimation som kan intyga din identitet.

Spela på valet 2026

Vi på Speltips.se älskar när det blir val. Spelbolagen rustar upp med massor av intressanta spel och det finns alltid stort utrymme för felsatta odds och chans till enkla pengar när det närmar sig valtider. Valet 2026 är inget undantag och vi ger dig odds på hela riksdagsvalet och guidar dig till rätt beslut. Det är väldigt populärt att spela på valet 2026 och sökningarna har slagit i höjden den senaste tiden. Intresset för att rösta har givetvis blivit större de senaste åren i och med Sverigedemokraternas intåg vilket har skapat större splittringar och fler har därefter gett sig in i politiken.

Bra spelbolag med odds på Riksdagsvalet 2026

När det är dags för Riksdagsval så är det hög tid att göra sig redo och sondera terrängen. Det kryllar av spelbolag med odds på Riksdagsvalet 2026 och i takt med att populariteten ökar så har spelbolagen verkligen vässat sina marknader och utbud. För den med ett skarpt öga finns det goda möjligheter att identifiera felsatta odds med ett påtagligt spelvärde, då spelbolagen inte alltid ligger rätt i sina bedömningar. Vi på speltips.se guidar dig igenom oddsdjungeln och hjälper dig att hitta bäst spelbolag med odds på Valet 2026.

Spelbolag med odds på Riksdagsvalet 2026:

Odds på Socialdemokraterna

Spelbolagen håller Socialdemokraterna som favoriter till att kamma hem riksdagsvalet 2026, och alla odds på Socialdemokraterna kan ni ta del av i vår kompletta oddsjämförelse ovan. Men frågan är om inte vi har en uppenbar favorit i fara. Socialdemokraterna kammade hem riksdagsvalet 2018 med 28,26 procent av rösterna, men trots vinsten så var det inte riktigt frid och fröjd inom partiet. Valresultatet var faktiskt Socialdemokraternas lägsta någonsin, och med tanke på att det stormat friskt kring partiet under det senaste året så är risken stor att man återigen går mot ett svagt valresultat – favoritskapet till trots. I vår oddsjämförelse ovan kan ni ta del av alla odds på Socialdemokraterna. Enligt oddsen väntas partiet kamma hem över 24,5 procent av rösterna.

Odds på Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna går mot att bli Sveriges näst största parti – åtminstone om vi utgår från spelbolagen. Odds på Sverigedemokraterna kan ni ta del av i vår oddsjämförelse. Tror man på partiet kan man ta del av höga odds på Sverigedemokraterna. Sverigedemokraterna har under se senaste åren vuxit till en seriös utmanare, och även om antalet röster inte varit särskilt höga fram till det senaste riksdagsvalet så har rösterna på partiet ökat markant. Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna som slåss om den titeln som landets största parti, och vill ni betta på Sverigedemokraterna så hittar ni samtliga odds på Sverigedemokraterna i vår oddsjämförelse. Spelbolagens odds på Sverigedemokraterna indikerar att man kommer kamma hem kring 20,5 procent av rösterna.

Odds på Moderaterna

Intressanta odds på Moderaterna hittar ni i vår oddsjämförelse ovan. Moderaternas valresultat 2018 lämnade en hel del att önska, med 19,84% hade man en minskning med hela 3,49% jämfört med riksdagsvalet dessförinnan. Sett till oddsen på Moderaterna inför stundande riksdagsval lär man knappast utmana varken Socialdemokraterna eller Sverigedemokraterna, men samtidigt bjuds det på en del andra intressanta odds. Att Moderaterna får över 21,5% av rösterna står i 1.72 gånger pengarna, spelbolagen är alltså inne på att Moderaterna står för ett bättre val nu, jämfört med senaste riksdagsvalet.

Odds på Miljöpartiet

Miljöpartiet ser ut att gå mot ytterligare ett rysarval, där spelbolagens odds på Miljöpartiet indikerar att man kommer ligga farligt nära 4%-spärren. Med 4,4% av rösterna under Riksdagsvalet 2018 så var man och dansade kring 4%-spärren. Resultatet var givetvis en besvikelse för partiet som har en kraftigt nedåtgående kurva att hantera. I valet 2014 fick Miljöpartiet 6,9% av rösterna vilket var en minskning med 0,4% jämfört med valet 2010 där man landade 7,3% av rösterna. Väljarstödet minskar drastiskt och inför Riksdagsvalet 2026 ställs moderaterna inför en tuff utmaning.

Odds på Vänsterpartiet

Vi bjuds på intressanta odds på Vänsterpartiet inför Riksdagsvalet 2022. Vänsterpartiet, med Nooshi Dadgostar i spetsen, kommer med ett starkt valår 2018 i ryggen. Man fick med sig hela 8,0% av rösterna vilket var en ökning med 2,3% jämfört med föregående val. Historiskt sett har Vänsterpartiet en tydlig tendens att slå ur underläge och överraska, något man gjort många gånger förr. Enligt oddsen väntas Vänsterpartiet kamma hem runt 9-10% av rösterna och jämfört med tidigare riksdagsval är det en höjning med dryga procenten.

Odds på Centerpartiet

Det är alltid lika intressant att följa Centern och bedöma spelbolagens odds på Centerpartiet. Oddsen indikerar tydligt att Centern troligtvis kommer att landa med cirka 8,0% av folkets röster, och egentligen kommer det inte som en större överraskning. Partiet betraktas som väldigt stabila utan större risk att krypa närmare 4%-spärren. Under Riksdagsvalet 2018 kammade Centern hem 8,6% av rösterna, vilket var ett kraftigt uppsving med hela 2,5% jämfört med valet 2014. Det återstår att se hur partiets smått överraskande samarbete med socialdemokraterna kommer att påverka valresultatet, då man tidigare kritiserat partiet kraftigt och betonat att man står i opposition.

Odds på Liberalerna

Det råder stora frågetecken kring Liberalerna inför stundande Riksdagsval. Partiet, som fick 5,5% av rösterna under föregående val, tippas få det svårt att klara 4%-spärren. Enligt spelbolagens odds på Liberalerna så väntas man hamna under spärren och det kommer inte som någon vidare chock med tanke på partiets nedåtgående kurva och det kraftigt försvagade väljarstödet. Liberalernas överraskande samarbete med Socialdemokraterna betraktas togs inte emot särskilt väl av de trogna väljarna, och trots att partiet försöker betona att syftet var att motsätta sig Sverigedemokraterna så har man satt sig själva i en mycket prekär situation.

Odds på Kristdemokraterna

Sett till spelbolagens odds på Kristdemokraterna så väntas partiet landa kring 6,0% av rösterna. Vi tror att partiet har goda möjligheter att överträffa valresultatet från 2018, där man kammade hem 6,3% av rösterna. Stödet för partiets ledare Ebba Busch har ökat successivt på senare tid och det har heller inte varit någon hemlighet att man kan kommer undersöka möjligheten till samarbete med Sverigedemokraterna och Moderaterna. Sedan år 1991 har Kristdemokraterna legat över 4%-spärren och det är verkligen inte mycket som talar för ett chockartat trendbrott.

Odds på Alternativ för Sverige

Alternativ för Sverige grundades 5 mars 2018 och befinner sig långt till höger på en politiska skalan. Ett parti med den tydliga målsättningen att klara 4%-spärren – nu gör man ett andra försök att ta sig in i riksdagen. Enligt spelbolagens odds på Alternativ för Sverige så har man en bit kvar innan man på allvar kan vara med och utmana om att mandat. Oddsen indikerar tydligt att man får svårt med att kamma hem mer än 0,75% av rösterna. Gustav Kasselstrand, med en tidigare bakgrund i Sverigedemokraterna, heter mannen som leder partiet och det blir intressant att se om man har vad som krävs för att slå ur underläge.

Odds på Feministiskt Initiativ

Enligt spelbolagens odds på Feministiskt Initiativ så går partiet mot ytterligare ett svagt riksdagsval. Trots att partiet inte varit etablerade i allt för många år så har man lyckats nå ut till medborgarna de senaste åren, men efter en relativt fin period rent resultatmässigt så visar valresultaten en tydlig trendkurva som pekar spikrakt nedåt. Efter ett starkt valår 2014 med 3,12% av rösterna så kan valåret 2018 istället betraktas som ett fiasko, där partiet endast lyckades kamma hem 0,46% av rösterna. Enligt spelbolagens odds på Feministiskt Initiativ så väntas partiet landa kring 0,40%.

Riksdagsvalet 2018 – så gick det

Riksdagsvalet hölls söndagen den 9:e september 2018. Med 28,26% av rösterna blev förhandsfavoriterna Socialdemokraterna det största partiet, följt av Moderaterna med 19,84% av rösterna och Sverigedemokraterna med 17,535 av rösterna. Det rödgröna blocket, med Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet, fick 40,6% av rösterna (144 mandat) medan Alliansen, med Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna fick 40,26% av rösterna (143 mandat). För andra riksdagsvalet i följd blev Sverigedemokraterna vågmästare med 17,53% av rösterna och 62 mandat.

Totalt 6 535 271 personer röstade i riksdagsvalet 2018 av totalt 7 495 936 röstberättigade personer, vilket gav ett valdeltagande på 87,18% – en ökning med 1,38% jämfört med föregående riksdagsval. Det var även det högsta valdeltagandet sedan riksdagsvalet 1985.

Internets betydelse för Riksdagsvalet 2026 ökar

Sveriges internetstiftelse har inför riksdagsvalet 2026 gjort en undersökning som visar att internet har blivit alltmer viktigt för de svenska väljarna. Av alla personer som använder sig av internet så har över 70% tagit del av politisk information inför valet vilket är en ökning med hela 25% sedan valet 2014 och man menar därför att vi kommit till en tid där en stor del av valet sker på internet. De som röstar första gången sticker ut i undersökningen som värderar hemsidor och sociala medier högre jämfört med övriga.

Ungdomars intresse för politik blir större

Ungdomsbarometern har genomfört en undersökning som visar att ungdomarnas intresse för politik har ökat. 42% hävdar att de har ett stort politiskt intresse medan siffran för bara 14 år sedan låg på 28%. Undersökningen visar också att majoriteten av ungdomarna har ett lågt eller inget förtroende alls för de styrande politikerna. Det kan vara en orsakerna till att det politiska intresset ökar. En annan teori är att det idag går att nå en stor massa med människor genom olika sociala medier och att ungdomen därmed har en ökad tilltro till att det går att påverka politiken.

Läs på innan du lägger ett spel

När du ska placera ett spel på riksdagsvalet är det viktigt att du är påläst – inte bara på de senaste opinionsmätningarna, men att du också följer debatterna och nyheterna kring partierna. Det har också i tidigare val både i Sverige och världen visat sig att alla inte vågar berätta öppet om sina politiska sympatier och att opinionsundersökningarna därmed inte alltid visar hur folket egentligen tänker. Försök därför att inte lita blint på undersökningar utan gör istället också egna undersökningar och känn på det politiska klimatet. Oddsen svänger relativt mycket så det går att göra fina fynd.

Då presenteras valresultatet

Vallokalerna stänger klockan 20.00 och då börjar de som jobbar i lokalerna genast räkna rösterna, där man inleder med förtidsrösterna. Under kvällen kan man följa resultatet i takt med att allt fler röster räknats och rapporterats in. Redan på valnatten brukar man kunna se ett resultat och vilka som tog sig in i riksdagen samt fick flest röster, men för säkerhets skull kontrollräknas rösterna på måndagen. Du kan följa resultatet och valvakan i bland annat SVT.

blomman

Chefredaktör

Andreas är vår nya chefredaktör här på Speltips.se. Han har flera års erfarenhet inom branschen och har jobbat som bland annat oddssättare och sportsbook manager på Malta. Sportintresset är brett och när inte favoritlaget Hammarby spelar är det basket som gäller. Andreas sköter kontakten med Speltips skribenter och har du några frågor kring det är du varmt välkommen att kontakta honom.