Den 9:e september och val 2022 odds till riksdag, kommun och landsting närmar sig och experter menar på att det kan bli ett av de mest spännande riksdagsvalen under modern tid. Du har chansen att spela på utfallet och betta på vem som vinner valet 2022 med hjälp av Speltips.se oddsjämförelse!

Uppdatera odds

Parti som får högst procent av rösterna

UNIBET BETSSON
SOCIALDEMOKRATERNA (S)
1,33
1,30
MODERATERNA (M)
4,00
3,75
SVERIGEDEMOKRATERNA (SD)
4,00
4,65
KRISTDEMOKRATERNA (KD)
251,00
501,00
CENTERPARTIET (C)
251,00
501,00
VÄNSTERPARTIET (V)
251,00
501,00
LIBERALERNA (L)
1001,00
1001,00
MILJÖPARTIET (MP)
1001,00
1001,00

Socialdemokraterna

 UNIBET
SOCIALDEMOKRATERNA (S) Över 24,5%
1,72
SOCIALDEMOKRATERNA (S) Under 24,5%
2,00

Sverigedemokraterna

 UNIBET
SVERIGEDEMOKRATERNA (SD) Över 20,5%
1,75
SVERIGEDEMOKRATERNA (SD) Under 20,5%
1,95

Moderaterna

 UNIBET
MODERATERNA (M) Över 21,5%
1,72
MODERATERNA (M) Under 21,5%
2,00

Miljöpartiet

 UNIBET
MILJÖPARTIET (MP) Över 4,0%
1,50
MILJÖPARTIET (MP) Under 4,0%
2,40

Kristdemokraterna

 UNIBET
KRISTDEMOKRATERNA (KD) Över 5,5%
1,85
KRISTDEMOKRATERNA (KD) Under 5,5%
1,85

Centerpartiet

 UNIBET
CENTERPARTIET (C) Över 8,0%
1,72
CENTERPARTIET (C) Under 8,0%
2,00

Liberalerna

 UNIBET
LIBERALERNA (L) Över 4,0%
1,85
LIBERALERNA (L) Under 4,0%
1,85

Vänsterpartiet

 UNIBET
VÄNSTERPARTIET (V) Över 9,5%
1,72
VÄNSTERPARTIET (V) Under 9,5%
2,00

Spelbolag med odds på Riksdagsvalet

Unibet logo

 100 kr gratisspel

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Få 100 kr i gratisspel

Omsättningskrav: 1x bonus, minsta odds 1.0

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Enormt spelutbud och liveodds

  • Läs mer om Unibet
Till Unibet
Betsson logo

100 kr Extra Bonus

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Spela för 200 kr

Omsättningskrav: 1x bonus, minsta odds 1.5

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Grymma odds på SHL & NHL
  • Läs mer om Betsson
Till Betsson
Bet365 logo

 Upp till 1250kr spelkrediter

Bet365 spelkrediter för nya kunder hos bet365

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditsinsatsen.

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Bäst på livebetting & egen bonuskod

  • Läs mer om Bet365
Till Bet365

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Odds på riksdagsvalet 2022

Du kan även spela på utgången för valet. Flera bolag erbjuder odds och i takt med att det blivit allt mer populärt och omsättningen ökat de senaste åren så finns det numera flera marknader att spela på. Du kan lägga ett bet på vem tror du blir nästa statsminister, vilket parti som får flest röster, vilken koalition som bildar regering, över/under procent för ett visst part samt H2H mellan partier – för att nämna några av dessa marknader. I botten av detta inlägget har vi listat tre av de spelen som folk anser är intressantast just nu.

Läs på innan du lägger ett spel

När du ska placera ett spel på riksdagsvalet är det viktigt att du är påläst – inte bara på de senaste opinionsmätningarna, men att du också följer debatterna och nyheterna kring partierna. Det har också i tidigare val både i Sverige och världen visat sig att alla inte vågar berätta öppet om sina politiska sympatier och att opinionsundersökningarna därmed inte alltid visar hur folket egentligen tänker. Försök därför att inte lita blint på undersökningar utan gör istället också egna undersökningar och känn på det politiska klimatet. Oddsen svänger relativt mycket så det går att göra fina fynd.

Vem vinner valet 2022?

Vilka som vinner valet råder det delade meningar och ibland kan det även vara så att den som får flest röster ändå ses som förloraren. Ett exempel på det är Socialdemokraterna som de senaste två valen fått flest röster men som ändå setts som en av förlorarna eftersom antalet röster kraftigt minskat. Istället har ett parti som Sverigedemokraterna lyfts fram som de stora vinnarna när de ökat stadigt i röster, även om det fram till det senaste valet inte var särskilt många röster.

Om man däremot enbart skall gå efter antalet röster så är det just nu Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna som slåss om den titeln, iallafall enligt vad de senaste undersökningarna har visat. I vår oddsjämförelse för valet 2022 så får du en ännu bättre bild av lägesbilden då spelbolagen brukar ha bra koll och sällan lägga sig för högt eller för lågt.

Favoriter Valet 2022

Sett till oddsen är Socialdemokraterna stora favoriter till att vinna Riksdagsvalet 2022, men om vi bortser från oddsen så råder det delade meningar. Det har stormat rejält kring Socialdemokraterna det senaste året och allt fler människor har ropat efter Löfvens avgång. Risken är stor att partiet tappar i röster, och således har vi en förhandsfavorit i fara. Dessutom får vi inte glömma att Sverigedemokraterna kan komma att slå ur underläge, där de senaste undersökningarna kan ses som en tydlig indikation. Spelbolagen håller Socialdemokraterna som favoriter, med Sverigedemokraterna tätt bakom. I vår oddsjämförelse för Riksdagsvalet 2022 hittar du alla odds och marknader.

Spela på valet 2022

Vi på Speltips.se älskar när det blir val. Spelbolagen rustar upp med massor av intressanta spel och det finns alltid stort utrymme för felsatta odds och chans till enkla pengar när det närmar sig valtider. Valet 2022 är inget undantag och vi ger dig odds på hela riksdagsvalet och guidar dig till rätt beslut. Det är väldigt populärt att spela på valet 2022 och sökningarna har slagit i höjden den senaste tiden. Intresset för att rösta har givetvis blivit större de senaste åren i och med Sverigedemokraternas intåg vilket har skapat större splittringar och fler har därefter gett sig in i politiken.

Odds på Socialdemokraterna

Spelbolagen håller Socialdemokraterna som favoriter till att kamma hem riksdagsvalet 2022, och alla odds på Socialdemokraterna kan ni ta del av i vår kompletta oddsjämförelse ovan. Men frågan är om inte vi har en uppenbar favorit i fara. Socialdemokraterna kammade hem riksdagsvalet 2018 med 28,26 procent av samtliga röster, men trots vinsten så var det inte riktigt frid och fröjd inom partiet. Valresultatet var faktiskt Socialdemokraternas lägsta någonsin, och med tanke på att det stormat friskt kring partiet under det senaste året så är risken stor att man återigen går mot ett svagt valresultat – favoritskapet till trots. I vår oddsjämförelse ovan kan ni ta del av alla odds på Socialdemokraterna.

Odds på Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna går mot att bli Sveriges näst största parti – åtminstone om vi utgår från spelbolagen. Odds på Sverigedemokraterna kan ni ta del av i vår oddsjämförelse. Tror man på partiet kan man ta del av höga odds på Sverigedemokraterna. Sverigedemokraterna har under se senaste åren vuxit till en seriös utmanare, och även om antalet röster inte varit särskilt höga fram till det senaste riksdagsvalet så har rösterna på partiet ökat markant. Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna som slåss om den titeln som landets största parti, och vill ni betta på Sverigedemokraterna så hittar ni samtliga odds på Sverigedemokraterna i vår oddsjämförelse.

Odds på Moderaterna

Intressanta odds på Moderaterna hittar ni i vår oddsjämförelse ovan. Moderaternas valresultat 2018 lämnade en hel del att önska, med 19,84% hade man en minskning med hela 3,49% jämfört med riksdagsvalet dessförinnan. Sett till oddsen på Moderaterna inför stundande riksdagsval lär man knappast utmana varken Socialdemokraterna eller Sverigedemokraterna, men samtidigt bjuds det på en del andra intressanta odds. Att Moderaterna får över 21,5% av rösterna står i 1.72 gånger pengarna, spelbolagen är alltså inne på att Moderaterna står för ett bättre val nu, jämfört med senaste riksdagsvalet.

Internets betydelse för Valet ökar

Sveriges internetstiftelse har inför valet gjort en undersökning som visar att internet har blivit alltmer viktigt för de svenska väljarna. Av alla personer som använder sig av internet så har över 70% tagit del av politisk information inför valet vilket är en ökning med hela 25% sedan valet 2014 och man menar därför att vi kommit till en tid där en stor del av valet sker på internet. De som röstar första gången sticker ut i undersökningen som värderar hemsidor och sociala medier högre jämfört med övriga.

Ungdomars intresse för politik blir större

Ungdomsbarometern har genomfört en undersökning som visar att ungdomarnas intresse för politik har ökat. 42% hävdar att de har ett stort politiskt intresse medan siffran för bara 14 år sedan låg på 28%. Undersökningen visar också att majoriteten av ungdomarna har ett lågt eller inget förtroende alls för de styrande politikerna. Det kan vara en orsakerna till att det politiska intresset ökar. En annan teori är att det idag går att nå en stor massa med människor genom olika sociala medier och att ungdomen därmed har en ökad tilltro till att det går att påverka politiken.

Då presenteras valresultatet

Vallokalerna stänger klockan 20.00 och då börjar de som jobbar i lokalerna genast räkna rösterna, där man inleder med förtidsrösterna. Under kvällen kan man följa resultatet i takt med att allt fler röster räknats och rapporterats in. Redan på valnatten brukar man kunna se ett resultat och vilka som tog sig in i riksdagen samt fick flest röster, men för säkerhets skull kontrollräknas rösterna på måndagen. Du kan följa resultatet och valvakan i bland annat SVT.