Odds Gävlebocken 2024 hittar du hos oss! Gävlebocken är en bock av halm som varje år sätts upp på Slottstorget i Gävle inför första advent. Den första bocken sattes upp i Gävle år 1966 och sedan dess har bocken brunnit ner hela 30 gånger! Här har vi samlat statistik och odds från bettingsidor och spelbolag som låter dig betta på om den brinner ner eller får står kvar i år.

Spelbolag Välkomstbonus Omsättningskrav Gå till spelbolaget
Casumo 100 kr gratisspel 0x
Quick Casino 120 kr gratisspel 0x
Snabbare 100 kr 1x
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Senast Gävlebocken brändes ned var den 27 november 2016, kl. 23:06.
Sedan 1966 har Gävlebocken brunnit ned 30 gånger.
Bocken består av en stomme som kläs med vävda mattor av halm, och ett år av vass. Till 1966 års bock gick det åt 20 kubikmeter halm, en kilometer trävirke, 20 meter järn, 3000 spikar och skruvar och en och en halv kilometer bindgarn.

2005 brändes den ned av två gärningsmän som sköt eldpilar på bocken, utklädda till tomte respektive pepparkaksgubbe.

Odds på Gävlebocken hos bettingsidor

Bettingsidor på den svenska marknaden har länge erbjudit odds på om Gävlebocken brinner eller inte, trots viss kritik. Under förra året så var det enbart ett fåtal spelbolag med odds på Gävlebocken vilket skapade ett stort intresse kring dessa spelbolag. Spelen som erbjöds och erbjuds är om bocken brinner eller står kvar, och oddset är i regel alltid högre på att bocken får stå kvar oskadad.

Säkerheten kring Gävlebocken har nämligen ökat de senaste åren och det finns kameror som bevakar den dygnet runt, vilket försvårat för personer som vill bränna ned den. Resultatet av att den inte brunnit ned sedan år 2016 har dock medfört att intresset för bocken avsvalnat då grunden till det stora intresset kring Gävlebocken är just eftersom den många gånger har brunnit.

Följ Gävlebocken live

Flera nyhetssidor sänder Gävlebocken dygnet runt med en kamera så att intresserade skall kunna se hur det går för Gävlebocken under 2024. Det finns dock risk för att det blir långtråkigt då bocken fått stå kvar oskadd tre år i rad.

År 2019 lyckades ingen bränna bocken – trots flera försök

För andra årets i rad har bocken överlevt och Gävle kommun menar att bocken blivit en symbol för det godas kamp mot det onda. Dessutom har säkerheten fungerat väldigt bra väldigt bra enligt Gävlebockens talesperson.
– Det är roligt att se att säkerhetsarbetet fungerar, och att det inte har varit några riktiga attentat mot bocken, säger Maria Wallberg, talesperson vid Gävle kommun, till SVT.

Blåsten hade kunnat sätta käppar i hjulen för bocken.
Det var planerat sedan tidigare att bocken skulle monteras ned under onsdagen den 2:e januari, men på grund av hårda vindar var man nära att få skjuta upp det. Något som hade riskerat bockens överlevnad ytterligare.
–  Ja, det fanns funderingar på om det skulle gå att göra i dag, men under ett möte bestämde man att det gick, säger Maria Wallberg.