Nobels Fredspris delas varje år ut till den person eller organisation som gjort något exceptionellt och bidragit till världsfreden. Odds Nobels Fredspris 2024 hittar du på många betting spelbolag, men bäst oddsjämförelse och vem vinner Nobels Fredspris 2024 hittar du exklusivt på Speltips.se.

Nobels Fredspris – Vinnare

UNIBET  BETSSON
Volodymyr Zelensky
The Kyiv Independent
Sviatlana Tsikhanouskaya
Alexei Navalny
Committee to Protect Journalists
Greta Thunberg
WHO

Spelbolag med odds på Nobels Fredspris

Jämför odds Nobels Fredspris 2024

Odds Nobels Fredspris brukar faktiskt inte röra på sig lika mycket som till exempel Presidentval runt om i världen eller nöjesshower som Idol eller X-Factor. När väl de som är nominerade har fastställts så brukar det stanna ungefär i samma våglängd tills marknaden stängs. Detta är lite av en fördel för du behöver inte vänta med att placera ditt spel, du kan satsa på odds Greta Thunberg att vinna direkt om du har bestämt dig för det. Glöm inte att jämföra alla odds för Nobelpriset 2024 på spelsidor som Unibet, Bet365 och Betfair så att du säkerställer att du får det högsta möjliga oddset och maximerar dina vinster.

Odds på Greta Thunberg

Odds Greta Thunberg att vinna Nobels Fredspris var ju helt klart en överraskning att se. Ingen förväntade sig att denna fantastiska tjej skulle åstadkomma vad hon lyckats med under de senaste åren. Vad hon faktiskt gjort för världsfreden kan diskuteras, men ingen kan argumentera emot att hon lyckats bra mycket bättre med sin vision än vad någon av oss gjort innan 18-års ålder. Faktum är att hon är en av favoriterna till att vinna Nobels Fredspris, något som ingen svensk gjort på drygt 40 år, så detta är helt klart historia. Betta på Nobels Fredspris hos Unibet eller någon av de andra stora spelbolagen för att maximera ditt odds och dina vinster.

Odds på Donald Trump

En chock för många var när Donald Trump blev en av de 300+ nominerade till att ta hem Nobels Fredspris. Många tycker att odds Donald Trump inte borde finnas på spelbolagen eftersom att han inte har förtjänat nomineringen. Oavsett om det är rätt eller fel så har han faktiskt tagit fram ett fredsavtal mellan UAE och Israel samt som första president på väldigt många år träffat ledaren av Nordkorea för att förhandla. Så nomineringen är kanske rättfärdigad, men hans chanser till att vinna är relativt små då oddset på honom är högt. Men vill du ändå satsa en slant på till exempel Nobels Fredspris Unibet, då kan du nu ta vara på de höga oddsen som finns och kanske ro hem årets odds. Mannen vet trots allt hur man vinner och han har besegrat höga odds förut när han lyckades bli president i USA år 2016 trots att han var helt uträknad.

Unibet erbjuder odds varje år

Varje år när ceremonin börjar närma sig så kommer Unibet ut med odds på Nobels Fredspris betting. Det finns ibland ett par specialer, men annars bettar man på rak vinnare. Det finns bland annat odds Donald Trump och odds Greta Thunberg att välja mellan. Det kan framstå som lite konstigt att två så olika människor har fått en nominering, men folks uppfattning av vad som bidrar till fred skiljer sig ofta. Nobels Fredspris Unibet adderar lite extra spänning till dig som är insatt i hela processen och det blir lite som att kolla på OS när man hejar fram sin svenska kandidat till guld.

Vem vinner Nobels Fredspris 2024?

Detta är alltid en svår fråga att svara på då det är så otroligt många nominerade och alla som fått nominering har ju gjort saker som bara kan beskrivas som historiska bedrifter. Men med situationen som varit runt om i världen den senaste tiden så skulle kanske ett bra tips vara att en organisation som hjälpt stora delar av världen till ett bättre liv vara ett fint spel. Greta Thunberg, hjälporganisationer som WHO, Läkare utan gränser och olika matprogram skulle kunna vara bra spel om du ska betta på Nobels Fredspris. Det blir vårt tips om vem som blir vinnare för Nobels Fredspris. Självklart så hoppas man på våran svenska kandidat Greta, på Nobels Fredspris Unibet är hon en av favoriterna, så ingenting är omöjligt.

Nobels Fredspris betting

Precis som med många spel och evenemang som har med nöje eller show att göra så gäller det först och främst att du frågar dig själv om du spelar en slant på till exempel odds Donald Trump för att ha lite skoj (Han är högoddsare) eller om du faktiskt försöker tjäna pengar på underhållningen. Väldigt mycket handlar om vad som är trendigt i medier och bland folket, inte vem som faktiskt varit på marken och krigat. Just nu är det trendigt att prata om klimatet, därav är Greta en av favoriterna. Så om du själv kan hitta en person eller organisation som har gjort något det snackas mycket om och som ligger i tiden, så kanske det kan vara värt en slant.

Betta på Nobels Fredspris

Nobels Fredspris betting är en spelmarknad som lockar många och som många faktiskt tjänar en del pengar på då oddsen brukar vara höga, utan någon klar favorit. Lyckas du pricka in odds Nobels Fredspris vinnare så kan du sova gott efter att den vinsten klirrar i kassan. Vi skulle tipsa om att läsa på ordentligt kring vilka människor eller organisationer som verkligen åstadkommit något makalöst och verkligen bidragit till fred på vår jord. Känner du inte för att läsa på utan du vill bara kolla på ceremonin i brist på annat, då borde du satsa på att placera ett spel på den personen du själv håller som favorit. Kanske din idol eller landsman.

Allmänt om Nobels Fredspris

Nobels Fredspris delas varje år ut till den människa eller organisation som gjort något stort för världsfreden. Det kan vara förhandling av fredsavtal, avskaffandet av soldater i krig eller något annat som bidragit till att jorden är en säkrare plats att leva på. Nobelpris har delats ut sedan år 1901 och förutom fredspokalen så kan man även ro hem Nobelpriset i Kemi, Fysik, Fysiologi/Medicin och Litteratur. Det är vår egna Alfred Nobel som är grundaren till Nobelprisen trots att han dog 5 år innan det första priset delades ut. Hela grejen är baserad på hans testamente och memoarer, så det finns faktiskt många oklarheter runt vissa av reglerna. Bland annat så delas fredspriset ut av den norska Nobelkommittén, något som än idag inte kan förklaras då Alfred Nobel var från Sverige. Det tros dock att på den tiden så var Sverige en stark militärmakt och det skulle kännas lite skumt om vi fick dela ut fredspriset med tanke på alla konflikter vi historiskt varit inblandade i. Men det är spekulation.

Det finns lite regler och villkor som kan vara bra att förstå innan du ger dig in i Nobels Fredspris betting. För att bli nominerad krävs det att en person som möter nominations-kriterierna nominerar dig. Vem som helst kan bli nominerad och antalet personer som möter kriterierna för att ha rätt att rekommendera folk att vinna priset är väldigt många. När nomineringen stängt så är det upp till den norska nobelkommittén att under flera månader gallra ner listan för att sedan berätta för världen vem som vinner priset. Detta sker i slutet av varje år och har gjorts i drygt 120 år. Alla de andra Nobelprisen delas ut i Stockholm, men fredspriset delas ut i Oslo. Totalt genom dessa åren så har 57 kvinnor vunnit priset, men den absoluta majoriteten är män. Dock pekar trenden uppåt för kvinnor, så det kan vara värt att ha i åtanke när du kikar på odds Greta Thunberg till exempel. Förutom en guldmedalj, så får även vinnaren cirka 10 miljoner kronor.

Animerad bild av Alfred Nobel

Hur många svenskar har vunnit tidigare?

Totalt har fem svenskar genom historien vunnit Nobels Fredspris. Senaste gången en svensk fick ta emot detta legendariska pris var år 1982 då det delades ut till Alva Myrdal för hennes fantastiska arbete med att få världens supermakter att avväpna sig och sluta fred. Det var drygt 40 år sedan vi hade en representant, då förstår man snabbt att pricka in odds Greta Thunberg att vinna skulle vara ett historiskt spel att få in. Tidigare vinnare förutom Alva Myrdal är Dag Hammarskjöld år 1961 för att ha byggt upp FN-Sekretariatet, Nathan Söderblom år 1930 som ledare för kyrkan, Hjalmar Branting år 1921 för arbete kring nationernas förbund samt Klas Pontus Arnoldson år 1908 för sina insatser kring konflikten mellan unionen.

Greta Thunberg chanser till vinst

Vår kära Greta, den lilla flickan som snabbt blev världskänd efter att hon hade skolstrejk för klimatet. Oavsett vad folk tycker om henne så är hon en av Sveriges kändaste och mest inflytelserika personer genom alla tider och att hon ens är nominerad till det ädla fredspriset ska ses som en stor framgång för Sverige. Odds Greta Thunberg svänger snabbt och hennes chanser att vinna får ändå ses som relativt stora. Senaste åren har det varit flera hundra kandidater och Greta är en av favoriterna, så chanserna är ganska goda. Ska du betta på Nobels Fredspris kan du ju lika gärna slänga in en slant på vår egna representant. Marknaderna på Nobels Fredspris betting är värda att jämföra mellan olika bettingsidor då odds Greta Thunberg att vinna Nobelpriset kan skifta en del.