Allt om Vinter OS i Peking 2022

  1. Speltips
  2. /
  3. Evenemang
  4. /
  5. Odds Sport
  6. /
Vinter-OS 2022 Författare: 2021-08-16T15:01:12+02:00

vinter-OS 2022 kommer äga rum i kinas huvudstad Peking (Beijing) mellan datumen 4-20e februari 2022. Peking blir därmed den första staden som får arrangera både ett sommar-OS och ett vinter-OS. Peking kommer att vara huvudorten, där alla arenor utom skridskoarenan redan finns.

Vinter-OS

Idag är vinter-OS ett av världens största idrottsevenemang och en tävling som ligger svenska folket varmt om hjärtat. Få saker engagerar det svenska folket mer än när Charlotte Kalla spurtar hem ett OS-guld i stafett eller när Peter Forsberg sätter en avgörande straff i en OS-final. Antalet sporter och grenar ökar ständigt och under vinter-OS 2018 fanns det 102 grenar i 15 sporter. Sporterna för Vinter-OS 2022 är inte spikade än men vi uppdaterar självklart sidan när vi vet mer.

Olympiska vinterspelens historia

Redan när Internationella Olympiska Kommittén (IOK) grundades fans ambitioner på att lyfta in olika vintersporter under sommar-OS. Det dröjde däremot ett bra tag innan vintersporterna fick sitt fulla erkännande, och då i form av en del av sommar-OS. År 1925 bestämde sig dock IOK för att skapa ett separat vinter-OS, som sedan stått på egna ben. Det ska dock framföras att man sedan retroaktivt benämnde spelen i Chamonix 1924 till de första olympiska vinterspelen. Fram till år 1986 hölls vinter- och sommar-OS samma år, men på separata datum. Men från och med 1986 har vinter-OS hållits med två års mellanrum från sommar-OS. Leder den historiska medaljligan gör Norge med hela 107 guldmedaljer. På andra plats återfinns USA och på tredje Tyskland. Sverige ligger på sjunde plats.

Vinter-OS är en svensk favorit

Vinter-OS är ett idrottsevenemang med brett intresse. Tävlingarna följs från hela världen och de flesta länderna finns representerade i tävlingarna. Populariteten varierar givetvis beroende på hur stor den aktuella sporten är men på det stora hela kan man definitivt räkna vinter-OS till ett av de absolut mest populära och sedda idrottsevenemangen i världen. Sverige har långa traditioner inom vinter-OS och mästerskapet ligger därmed svenskarna varma om hjärtat.

Sporter och grenar

Under OS 2018 var det totalt 102 grenar i 15 sporter som utövades. Vilka sporter och grenar som kommer finnas med under de Olympiska vinterspelen 2022 återstår att se, men vi kommer självklart uppdatera här direkt när informationen släpps.

Speltips under Vinter OS i Peking

Speltips.se erbjuder vi dig som följare ett varierat utbud av speltips inom flera olika sporter och inom flera olika länder. I februari 2022 är det dags för en av årets stora sporthändelser, vinter-OS, och vi satsar stort på detta. Vi kommer erbjuda er speltips, statistik och senaste nytt från de olympiska vinterspelen.

Det är många som roar sig med att spela på odds under mästerskap, så även detta år. Därför har spelbolagen plockat fram massor av odds inför vinter-OS 2022.  Man kan exempelvis spela på vinnarodds under Vinter-OS. Vinnarodds satsar du på om du vill spela på att en deltagare eller en nation vinner en specifik tävling. Du kan också spela på långtidsspel, exempelvis, vilken nation som vinner flest medaljer.

Vi kommer att ösa på med speltips och analyser under mästerskapet, i vanlig ordning. Om du inte har jättebra koll på en viss gren, hjälper vi dig självklart att leta fram ett bra spel. Du kan också räkna med att få massvis förhöjda odds och fina erbjudanden här på hemsidan eller för de som är medlemmar i vår Facebook-grupp. Håll utkik på våra sociala medier för att inte missa något!