Kvartsfinalerna väntar på sina två sista lag för att fullända slutspelsserierna. Åttondelsfinalerna Frölunda mot Djurgården och Färjestad mot Malmö är igång.

Frölunda fick en mardrömsstart i åttondelsfinalen mot Djurgården under måndagskvällen. Stockholmarna tog ledningen tidigt i matchen och Frölunda fick inte den start man hade önskat. Göteborgarna har dessutom haft väldigt tufft att producera mål framåt under säsongen, så läget var inte helt optimalt. Den regerande mästaren saknade dessutom sin lagkapten och enormt viktiga spelare Joel Lundqvist. Frölunda skulle dock lyfta sig och vända den här matchen. Underläge 1-0 blev tillslut både 1-1, 1-2 och 1-3 innan man kunde notera 1-0 i matchserien till kvällens gäster.

Nästa möte spelas på onsdag den 7 april. Matchserien i åttondelsfinalerna spelas över bäst av tre matcher, vilket innebär att Frölunda har matchboll.

Färjestad i ledning

Om Frölunda fick en mardrömsstart i huvudstaden så fick Färjestad rena rama drömstarten. Färjestad tog en tidig tvåmålsledning och kunde därmed koppla ett tidigt kommando över både matchen i sig och matchserien. De två första åttondelsfinalerna har gett ett klart utgångsläge när både Färjestad och Frölunda tagit en 1-0 ledning. Till skillnad från kvartsfinal och framåt, som spelas i bäst av sju matcher, så spelar åttondelsfinalerna i bäst av tre matcher. Färjestad och Frölunda har därmed chansen att avgöra matchserierna och avancera under onsdagen.

Måndagens resultat:

  • Djurgården – Frölunda 1-3 (0-1 i matcher)
  • Malmö – Färjestad 1-3 (1-0 i matcher)