Tre Kronor fick en tuff start på Hockey-VM 2019. Man föll med hela 5–2 i premiären mot Tjeckien i den inledande omgången av gruppspelet.

Efteråt sågade förbundskaptenen Rikard Grönborg de tjeckiska spelarna.

– De lade sig lätt, säger han till HockeyNews.se efter matchen.

Tre Kronor och Henrik Lundqvist fick en tung start på VM. Tjeckernas första skott letade sig in via isen och in mellan benen på Lundqvist, som borde tagit det skottet. Jakub Vranas 1–0 mål var det enda målet i den första perioden,.

Men Sverige reste sig och kom tillbaka. Redan efter 24 sekunder in i den andra perioden var det kvitterat, Patric Hörnqvist petade in en lös puck framför den tjeckiska målvakten Patrik Bartosek. Två och en halv minut senare var det dags igen. Erik Gustafsson avlossade en kanon från blålinjen i powerplay och pucken styrdes in via Oskar Lindblom och in.

Lyftes fram av publiken

Men tjeckerna gav sig inte och i takt med det mäktiga publikstödet letade man sig tillbaka in i matchen. Med tre och en halv minut kvar av den andra perioden sköt Dominik Kubalik 2–2 efter att Tre Kronor gått bort sig i försvaret. Likaläge efter två perioder.

Det likaläget stod sig inte ens en minut in i tredje perioden, sedan Michael Frolik utökat för Tjeckien efter en tilltrasslad situation framför Henrik Lundqvist. De svenska coacherna valde att utmana målet, men efter några sekunders överlägning dömde domaren mål.

När Jakub Vrana sedan gjorde sitt andra mål för kvällen, efter att Sverige bytt i fel läge var matchen avgjord. Med en minut kvar att spela fastställde den rutinerade centern Jan Kovar slutresultatet 5–2 i tom bur.

Efter matchen sågade Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg de tjeckiska spelarna för att filma.

– Det blev lite för mycket känslor tycker jag vid avblåsningar. Situationer där vi tycker att de lägger sig lätt eller vad det nu är. Domslut. Vi får inte bli irriterade som vi blir utan måste fortsätta jobba på, säger han till HockeyNews.se.