En ny svensk har presenterat sig i NHL. Lias Andersson gjorde sitt första mål som Los Angeles Kings spelare i segermatchen mot St. Louis natten mot måndag.

Lias Andersson fick aldrig riktigt chansen hos sin tidigare NHL-klubb New York Rangers och blev tillslut en spelare som klubben valde att trejda bort. Göteborgaren anslöt då Los Angeles Kings och natten mot måndag blev han målskytt för första gången i det nya laget. Det var i andra perioden som Lias skrev in sig i målprotokollet när han precis hade suttit av en utvisning, han fick en perfekt passning av storstjärnan Anze Kopitar och kunde genom ett friläge sätta första målet för LA Kings.

– Det var ett coolt ögonblick. Jag växte upp med att se Kopitar spela och han är en en av dom bästa någonsin. Att få göra sitt första mål för Kings på passning från honom känns stort, säger Andersson till Aftonbladet.

Lias Andersson blickar framåt

Den 22-årige svensken blickar framåt efter det första målet i Los Angeles Kings och vill fortsätta producera. Lias har fått en nytändning i nya klubben och har enligt rapporterna sett väldigt vass och pigg ut under sina första matcher. Under sina första matcher har han fått chansen tillsammans med Gabriel Vilardi och Dustin Brown, två spelare som han trivs väldigt bra med.

– Det känns bra, absolut. Vi funkar riktigt fint ihop, tycker jag. Nu gäller det bara att inte vara nöjd med det här, avslutar Andersson i intervjun.

LA Kings vann matchen med 6-3 och tog sin andra seger för säsongen. Även Adrian Kempe och Carl Grundström tog sig in i poängprotokollet den här matchen. Nästa match för Lias Andersson och LA Kings är redan natten mot onsdag då man gästar Minnesota.