Fotbolls-EM 2024 avgörs i Tyskland!

Fotbolls-EM år 2024 för herrar kommer i att anordnas i Tyskland, bekräftade UEFA under gårdagen. Det stod bara mellan just Tyskland och motkandidaten Turkiet – i vad som sägs varit en mycket jämn röstning. Röstningen skedde dock bakom lyckta dörrar så något exakt resultat finns inte ute officiellt.

Har erfarenhet av mästerskap

Tyskland anordnade fotbolls-VM 2006 och kommer även vara i hög utsträckning inblandad i fotbolls-EM 2020 – där alltså turneringen spelas i 13 stycken olika länder. Erfarenheten, bätte infrastruktur och arenakapacitet sägs enligt vissa medier vara vad som fällde avgörandet  för tyskarnas favör. Landet kunde enkelt presentera tio styckena arenor som alla kan ta emot 48 000+ åskådare, där framför allt Olympiastadion i Berlin kanske sticker ut allra mest. Faktum är att de tio utvalda arenorna är nästan exakt de som medverkade i VM 2006 – med några små undantag. Då var det tolv stycken jämfört med nu bara tio och den enda nya bland 2024 års upplaga är Düsseldorfs Esprit Arena.

Mänskliga rättigheter spelade in

Utöver infrastruktur och färdiga arenor så var det även mänskliga rättigheter som spelade in i valet, åtminstone enligt Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson. Han lade sin röst på Tyskland och berättar följande:

– Det kommer att vara enklare för fansen att resa och även andra transporter kommer att fungera på ett enklare sätt än vad de skulle gjort i Turkiet. Dessutom vägde det tyska förbundets arbete för Human Rights in.

Karl-Erik Nilsson var en av blott 16 personer som fick rösta, där alla var olika representanter från europeiska länder.

Skrivet av |2018-09-28T10:08:05+00:0028 september, 2018|Nyheter|0 kommentarer
Content Creator här på Speltips.se. Mångårig erfarenhet av att skriva speltips och bidrar också med att uppdatera nyhetsflödet. Oskar är en rejäl analytiker som granskar massvis av odds dagligen och mer än gärna grottar ned sig på detaljnivå - oavsett om det är en fransk nyhetstidning eller en presskonferens inför en match i Championship. Han undviker oftast de större marknaderna, utan huvuddelen av hans spel är istället på specialmarknader (skott, hörnor, kort etc). Spreadsheet: http://www.spreadsheet.se/blocksguldklimpar

Lämna gärna en kommentar

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok