Sverige krossade Qatar i kvartsfinalen i Handbolls-VM och tog sig enkelt vidare till semifinal. Nu väntar Frankrike.

Sverige vann mycket övertygande kvartsfinalen mot Qatar. Slutsiffrorna skrevs till 35-23 vilket ses som en kross från vårat härliga handbollslandslag. Siffrorna i all ära, men det var ett Sverige som hade lite problem i starten av matchen. Andreas Palicka storspelade och blev återigen en stor bidragande orsak till Sveriges vinst. Första gången Sverige hade ett tvåmålsledning var efter elva minuter, det efter en mycket ineffektiv och slarvig inledning på matchen. Svenskarna ledde med fyra bollar i paus, sedan rann det iväg och utklassningen var ett faktum. Sverige avancerade genom krossen vidare till semifinal där Frankrike väntar.

– Jag har varit nära till tårarna. Det kom tårar inombords. Den här känslan har jag haft en gång tidigare, när vi slog ut Danmark i EM-semin 2018, sa Palicka.

Nu väntar stornationen

Sverige har övertygat, överraskat och imponerat genom hela turneringen och är ett motstånd som inget av övriga landslag vill möta frivilligt. Nu väntar stornationen Frankrike i semifinalen och Sverige står som stora underdogs. Frankrike i sin tur avancerade till semifinal genom att slå Ungern i kvartsfinalen. Ungern tvingade fram en förlängning där man tillslut fick ge sig, Frankrike vann matchen med 35-32. Sveriges förbundskapten Glenn Solberg håller med om att Frankrike är stora favoriter i semifinalen.

– Det blir tufft. Det är ett fantastiskt lag. De är stora, stora favoriter.

Semifinalen mellan Sverige och Frankrike: 

  • Handbolls-VM
  • Kl. 17.30, den 29/1
  • Cairo, Egypten
  • TV6/Viaplay

Frankrike står som favoriter i den här matchen (1.70 hos Unibet). Vinnaren spelar final redan på söndag, medans förloraren får spela bronsmatch några timmar tidigare samma dag.