Frankrikes stjärnspäckade lag lyckades leverera när det gällde som mest denna gång, och vinner VM-guld efter en målrik tillställning. Kroatien var med i matchen de första 60 minuterna, men sedan tog de långa förlängningarna ut sin rätt. 4-2 skrevs slutsiffrorna till slut.

Matchen inleddes i ett relativt avvaktande tempo, där bägge lagen kände lite på varandra. Kroatien öppnade dock klart starkast och medan man skapade en del halvchanser hade Frankrike svårt att etablera anfallsspel på offensiv planhalva.

Perisić hade en misslyckad nedtagning i straffområdet, och kroaterna skapade en del på omställningar samt kantspelet. Trots det var det ändå Frankrike som tog ledningen. Griezmann slog en frispark som via Mandzukics huvud olyckligt (åtminstone för Kroatien) letade sig in i mål.

Kroatien kvitterade kort därefter via ett mycket fint mål signerat Perisić, men samma Inter-spelare skulle strax innan halvtid tyvärr orsaka en straff efter att bollen touchat handen. Griezmann var säkerheten själv från 11 meter och gjorde sitt sjätte straffmål i den blåa dräkten.

Frankrike ledde alltså med 2-1 i halvtid efter blott ett enda skott.

Frankrike dominerade

I den andra halvleken så visade fransmännen upp varför man har den dyraste truppen i hela världen, och spelade ut hela sitt register. Kroaterna kämpade tappert men orken tröt mot slutet och man lyckades inte riktigt få till någon forcering.

Paul Pogba utökade ledningen till 3-1 i den 59:e minuten och drygt 5 minuter senare så gjorde Mbappé – som dessutom är storkandidat till guldbollen – 4-1 för fransmännen.

Rejäl tabbe av Lloris

Den franske målvakten Hugo Lloris står för en rejäl tabbe när han försöker finta av Mandzukic. Kroaten kunde enkelt reducera till 2-4, men det räckte inte hela vägen.

En stor eloge till Kroatien, men idag blev man en storlek för små. Frankrike tar revansch för förlusten i EM-finalen och Deschamps kastades flera meter upp i luften i enorma hyllningar. Deschamps blev för övrigt blott den tredje personen genom tiderna att vinna VM som både spelare och tränare – imponerande.