Speltips Franska öppna

  1. Speltips
  2. /
Franska öppna2019-10-09T15:21:50+02:00

Franska öppna, med det officiella namnet Championnats Internationaux de France, även känt som Rolland Garros i folkmun, är en av världens största tennisturneringar som årligen äger rum i Paris. Här på hemsidan förser vi er med de hetaste tipsen inför Franska öppna.

Franska öppnas historia

Franska öppna såg ljuset i världen för första gången 1981, då hölls turneringen som ett endagsmästerskap. Fram till 1925 var turneringen endast öppen för fransmän och utländska spelare, förutsatt att de var med i någon fransk klubb. Turneringen spelas på Roland Garros i västra Paris som grundades i maj 1928, på samma anläggning spelas även de franska internationella mästerskapen. Anläggningen är uppkallad efter Roland Garros, en fransk flygpionjär som år 1913 blev den första att flyga över medelhavet. År 1968 blev Franska öppna den första turneringen som blev “Open”, vilket innebär att samtliga är välkomna att tävla – såväl proffs som amatörer. Franska öppna är tennisvärldens enda Grand Slam-turnering som spelas på grus.

Så ser Franska öppna ut idag

Franska öppna är idag en av världens största och anrikaste tennisturneringar. Turneringen är dessutom en av de fyra stora Grand Slam-turneringarna tillsammans med US Open, Wimbledon och Australienska öppna, även kända som major-turneringar i folkmun. Franska öppna spelas under en tvåveckorsperiod i slutet av maj till början av juni. Med hela €39.000.000 i prispengar lockar turneringen spelare från världens alla hörn, i jakt på saftiga prisbelopp och en åtråvärd Grand Slam-titel. Sedan 2005 har turneringen dominerats av gruskungen Rafael Nadal, som vunnit hela 12 titlar. Med det är spanjoren rent av överlägsen sina konkurrenter.

Spelbolag med odds på Franska öppna

Speedybet logo

100% upp till 2000 kr

Maxbonus: Sätt in 2000 kr – Spela för 4000 kr

Omsättningskrav: 8x bonus, min. odds 1.8

Svensk spellicens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Spela utan konto & slipp verifiering

  • Läs mer om SpeedyBet
888Sport logo

 500% upp till 500 kr

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Spela för 600 kr

Omsättningskrav: 8x bonus, minsta odds 1.8

Svensk spellicens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Höga odds & bra bonus

  • Läs mer om 888Sport

Snabbare logo

Ingen välkomstbonus

Maxbonus: Sätt in valfritt belopp

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav

Svensk spellicens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Pengarna på banken inom några minuter

  • Läs mer om Snabbare

Speltips för Franska öppna

Vi på speltips.se punktmarkerar Franska öppna och förser er läsare med allt ni behöver under turneringens gång. När maj månad lider mot sitt slut drar Franska öppna igång och då förser vi er läsare med välmotiverade och djupt analyserade rekar. Spelbolagen erbjuder ett stort spelutbud på Franska öppna, med allt från setspel till vinnarspel. I takt med att intresset ökat kraftigt har allt fler bolag valt att även erbjuda livemarknader under turneringens gång.

Turneringens popularitet

Franska öppna är tillsammans med de tre övriga Grand Slam-turneringarna världens överlägset populäraste tennisturnering. Intresset för just franska öppna anses vara snäppet vassare med tanke på att det är den enda Grand Slam-turneringen som spelas på grusunderlag, ett relativt långsamt och fysiskt krävande underlag som sätter både kroppen och sinnet på prov. De absolut största tennisspelarna är årligen med och jagar Grand Slam-titeln, vilket bidrar till ett skyhögt globalt intresse och ett stort antal åskådare.

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok