Champions Hockey League har finallagen klara. Frölunda har återigen tagit sig till finalen, trots underläge två gångar om i semifinalerna mot Luleå. Nu väntar tjeckiska Mountfield.

Frölundas väg till final i Champions Hockey League har varit krånglig. Underläge i samtliga slutspelsmatcher innan man tillslut har kunnat vända matcherna till sin egen favör. Laget åkte till Luleå med 2-3 i baken – ett resultat som man skulle lyckas vända. Trots underläge 1-0 efter första perioden så ryckte Frölunda upp sig och vände matchen till 3-1, ett resultat som betydde seger över två semifinaler. En stark CHL säsong av göteborgarna som tog en mycket imponerande mot svårspelade Luleå.

Klara för sin femte final

Frölunda fortsätter vara framgångsrika i Champions Hockey League – i och med segern mot Luleå är man nu klara för sin femte final under turneringens sexåriga historia. Frölundas kapten Joel Lundqvist gjorde match 1000 i Frölundatröjan och sammanfattar matchen enligt följande.

– Vi njuter av det här nu. Vi kommer från en ruggigt tung resultatmässig period bakom oss där vi har sviktat. Men vi växer in i det bra i dag. Det är inte många som slår Luleå borta, vi är ruggigt nöjda över att vara vidare.