Regerande mästarna Frölunda Indians har återigen avancerat till semifinal i CHL – efter en rysare. Tisdagens returmöte i Schweiz mot Biel innehöll allt och lite till när Frölunda vände underläge från första matchen. Göteborgarna är nu klara för semifinal där man ställs mot serieledarna i SHL, Luleå.

CHL är inne under sin sjätte säsong och har hittills korat fem mästare genom åren. Det är svenska Frölunda Indians som både är regerande och mesta mästare i turneringen, efter att ha tagit hem turneringen hela tre gånger. Frölunda är ett av lagen som är kvar i turneringen även den här säsongen – nu när vi har semifinaler framför oss. Serieledarna i SHL, Luleå, står som nästa motstånd för mästarna – utöver dessa två är också Djurgården och tjeckiska Mountfield klara för semifinal. Första semifinalen spelas 7-8 januari.

Vändning inom 19 sekunder

Frölunda skulle, precis som mot Färjestad, hamna i ett underläge under kvartsfinalerna mot Biel. Efter förlusten på hemmaplan hade man en tuff uppgift inför returen i Schweiz. Svenskarna inledde matchen mycket starkt och tog ledningen med 2-0 tidigt i matchen. Man skulle trots detta återigen hamna i ett underläge, när Biel vände till 3-2 på cirka fyra minuter.

Gästerna tog ut målvakten och Biel var små marginaler att sätta 4-2 – istället skulle 19 sekunder vara det som krävdes för Frölunda att vända tillbaka matchen och fixa en förlängning i Schweiz. En förlängning som man sedan lyckades avgöra i, när Patrik Carlsson avgjorde i numerärt överläge. Vi fick bevittna en nöjd Roger Rönnberg efter matchen.

– ”Vi hade turen på vår sida. Våra spelare visar karaktär och det är otroligt. Vi har spelat bra över de här två matcherna där Biel har satt oss på ordentliga prov. I det stora hela tycker jag vi varit det bättre laget.”