Regerande mästarna (2019) Frölunda har det väldigt tungt just nu. Nu har man noterats för nästa nederlag i SHL efter förlusten som innebär att man förlorat sex av sina sju senaste matcher.

SHL är i högsta hugg och vi närmar oss så småningom ett slutspel. Regerande mästarna, från 2019 eftersom senaste säsongen blev inställd, Frölunda har det väldigt tungt i dagsläget och noterades för sin sjätte förlust på senaste sju matcherna under veckan. Det var ett par kritiska huvudpersoner efter 4-0 förlusten mot Malmö under tisdagen. Mästarklubben ligger på en sjätteplats i SHL i skrivande stund och har direktplatsen till slutspelet börjar hamna i fara. Det skiljer bara fyra poäng ner till sjuan Leksand, som har spelat två matcher färre än Frölunda.

Roger Rönnberg: ”Jag ifrågasätter vad jag håller på med”

Den tunga perioden skapar frustration och oro i Frölunda. Nyckelspelaren Max Friberg visade tydligt prov på detta under matchen mot Malmö senast och är bara ett av flera exempel. Frölundas tränare Roger Rönnberg sitter på ett långtidskontrakt och har fullt förtroende trots den långa formsvackan man är inne i just nu. Senaste årens framgångar har bäddat för förtroendet men det är tydligt att Roger Rönnberg påverkas av den tunga sviten. Frölundas tränare uttalade sig i frustration och hopplöshet till C More efter matchen mot Malmö.

Jag är grymt besviken. Tyvärr har det sett ut så här alldeles för många gånger. Jag ifrågasätter vad jag håller på med faktiskt. Vi har en bristande kreativitet, skapar knappt någonting i vårt powerplay och har svårt att skapa fem mot fem, vi hamnar för mycket på utsidan. Det har vi sett hända massor med gånger den här säsongen.

Frölunda har nu en veckas uppladdning inför nästa match. HV71 väntar på bortaplan den 9 mars.