Gävlebocken är en bock av halm som varje år sätts upp på Slottstorget i Gävle inför första advent. Den första bocken sattes upp i Gävle år 1966 och sedan dess har bocken brunnit ner hela 30 gånger! Här har vi samlat statistik och odds från bettingsidor och spelbolag som låter dig betta på om den brinner ner eller får står kvar i år.

Föregående år (2018) lyckades ingen bränna bocken – trots flera försök.
För andra årets i rad har bocken överlevt och Gävle kommun menar att bocken blivit en symbol för det godas kamp mot det onda. Dessutom har säkerheten fungerat väldigt bra väldigt bra enligt Gävlebockens talesperson.
– Det är roligt att se att säkerhetsarbetet fungerar, och att det inte har varit några riktiga attentat mot bocken, säger Maria Wallberg, talesperson vid Gävle kommun, till SVT.

Blåsten hade kunnat sätta käppar i hjulen för bocken.
Det var planerat sedan tidigare att bocken skulle monteras ned under onsdagen den 2:e januari, men på grund av hårda vindar var man nära att få skjuta upp det. Något som hade riskerat bockens överlevnad ytterligare.
–  Ja, det fanns funderingar på om det skulle gå att göra i dag, men under ett möte bestämde man att det gick, säger Maria Wallberg.

Gävlebocken odds och statistik