Publicerad: 30 april 2021 kl 11.20

Det blev en dramatisk avslutning i SHL-slutspelet till sist. Storfavoriterna pallade trycket och nu väntar en final mellan två förhandsfavoriter.

Helvetet är över för Rögle, som nu är klara för sin första final i högstaligan. Skåningarna nollade Skellefteå, som hämtat upp 2-0 underläge i matchserien, och tog sig till final genom en säker 4-0 seger under torsdagskvällen. Rögle har varit ett lag att lita på den här säsongen och det var endast rutinen som kunde stoppa laget från att inte ta sig till final. Det blev en lyckad säsong, men ännu är den inte över – Växjö väntar i finalen.

Klart vi är nöjda, men resan är inte slut ännu, säger Leon Bristedt till SVT Sport.

Ett skadedrabbat Rögle löste finalplatsen och fick sedan beskedet om att Växjö väntar i final, ett tufft motstånd. Växjö har två SM-guld sedan tidigare och möter nu ett lag som är ute efter sitt första. Det är ettan mot tvåan i grundserien och därmed en smått väntad final. Väntan blir inte lång för lagen eftersom finalen är redo att dra igång redan i dagarna.

Så spelas finalerna

Semifinalserien spelades över bäst av fem matcher, men när finalen startar har vi bäst av sju tillbaka. Växjö och Rögle gör upp i en het finalserie därmed och nedan följer information om när matcherna är tänkta att spelas. Samtliga matcher sänds på TV4.

Final 1: Växjö – Rögle lördag 1 maj, klockan 15:15

Final 2: Växjö – Rögle, måndag 3 maj klockan 20:00

Final 3: Rögle – Växjö, torsdag 6 maj klockan 20:00

Final 4: Rögle – Växjö, lördag 8 maj klockan 15:15

Ev. Final 5: Växjö – Rögle, måndag 10 maj klockan 20:00

Ev. Final 6: Rögle – Växjö, torsdag 13 maj klockan 20:00

Ev. Final 7: Växjö – Rögle, lördag 15 maj klockan 15:15.