Svenska cupen har fått sitt första finallag. Hisingens stolthet BK Häcken avancerade till finalen efter att ha slagit ut superettalaget och cupsensationen Västerås.

BK Häcken är en av flera guldkandidater i årets upplaga av Allsvenskan. Nu är man kvalificerade för final i svenska cupen och därmed har man chans på ytterligare en titel den här säsongen. Om allt går som tänkt har Häcken två möjliga titlar att bärga inför säsongen som väntar. Häcken avancerade genom sin grupp i svenska cupen till kvartsfinal, där Norrköping besegrades för att sedan få möta cupsensationen Västerås i semifinal. Semifinalen under lördagen blev en tacksam historia för Häcken, som hade ledningen redan i paus. Häcken kontrollerade matchen i 90 minuter och kunde titulera sig som finalist.

Matchfakta: Häcken – Västerås 3-0 (Jeremejeff 34′, 54′ / mål 79′)

Nu väntar antingen Djurgården, Hammarby eller Trelleborg i final och Häckens tränare Andreas Alm ser stora möjligheter:

Cupfinalen är största chansen för oss att få en titel i år, säger Häcken-tränaren Andreas Alm efter 3–0 i semifinalen mot Västerås.

Hammarbys resa återupptas 1 april

Hammarby är laget som fått svenska cupen att stå still – åtminstone på ena sidan av slutspelsträdet. Smittan slog ner i den svenska storklubben och man var tvungen att stänga ner verksamheten efter vad som sägs ha varit 21 positiva spelare. Hammarbys kvartsfinal mot Trelleborg fick därför ta smällen. Djurgården väntar samtidigt på sitt motstånd i semifinalen, vilket kan bli Hammarby och därmed ett hett stockholmsderby. Hammarbys kvartsfinal mot Trelleborg är tänkt att spelas den 1 april, bara några dagar innan semifinalen mot Djurgården skall spelas för ett av lagen.

Matcher att spela i svenska cupen: 

  • Kvartsfinal: Hammarby – Trelleborg
  • Semifinal: Djurgården – Hammarby/Trelleborg
  • Final: Häcken – Djurgården/Hammarby/Trelleborg