Hammarbys uppskjutna cupspel har fått sitt slut. Nu har stockholmsklubben spelat både kvartsfinal mot Trelleborg och semifinal mot Djurgården, med lyckat resultat.

Det krävdes flyt, tur och allt vad det heter för att Hammarby skulle lyckas avancera i cupen under söndagen. Stockholmsderbyt i semin blev en nervös historia. Trots Djurgårdens stora press och enorma målchanser under första 45 minuterna så var det Hammarby som gjorde matchens första och enda mål genom mittbacken Ouattara Aziz, som fick chansen före andra alternativ just idag. Hammarby har haft en tuff start på den här tävlingssäsongen med bland annat stor smitta i truppen inför slutspelet i cupen. Nu har problemen löst sig för stockholmsklubben som har en cupfinal att se framemot.

Matchfakta: 

  • Djurgården – Hammarby: Ouattara Aziz 17′

Nu väntar Häcken i final

Trots klara målchanser och fyra ramträffar från Djurgården var det Hammarby som drog längsta strået till final. Det är trots problem i klubben med smitta som Hammarby genom gruppspel, kvartsfinal mot Trelleborg och semifinalseger mot storrivalen Djurgården. Stockholmsklubben med Zlatan-koppling fick dessutom 120 minuter i kroppen mot Trelleborg i kvartsfinalen innan det, två dagar senare, var dags för derby mot Djurgården. Hammarby vidare till final övertygande och där väntar Hisingens stolthet Häcken, som slog ut cupsensationen Västerås i semifinalen.