Kvartsfinalen mellan Hammarby och Trelleborg har skjutits upp under en längre tid på grund av smitta i stockholmsklubben. Under torsdagen var det äntligen dags.

Hammarby agerade storfavoriter i Svenska cupen-kvartsfinalen mot Trelleborg. Den allsvenska guldkandidaten skulle få hårt motstånd och Trelleborg var nära, men orkade inte hela vägen. Skåningarna tvingade fram en förlängning på Tele2 Arena innan den allsvenska toppklubben kunde fastställa slutresultatet 3-2. Matchen som skulle ha spelats i mitten av mars bjöd på dramatik och en spännande kvartsfinal. Hammarby avancerade till semifinal som väntat och väl där får man möta sin stora rival Djurgården.

Semifinalen spelas redan på söndag den 4 april. I final väntar Häcken för vinnaren mellan Hammarby och Djurgården.

Finalseger innebär Europaspel

Cupspelet för de svenska lagen kan tänkas vara oviktigt. Så är det inte, samtliga klubbar vill vinna cupen för att ta den sista europaplatsen. Göteborgarna Häcken finns redan i final och skall under söndagen få sitt finalmotstånd i antingen Djurgården eller Hammarby. Vinnaren i finalen får en kvalplats till nystartade Europa Conference League. Om Häcken, som redan har en Europaplats i egenskap av allsvensk trea, vinner cupen går platsen till den allsvenska fyran, Djurgården.

Finalen i den svenska cupen spelas den 30 maj.