Speltips Handbollsligan

  1. Speltips
  2. /
Handbollsligan Författare: 2021-11-02T16:53:50+01:00

Handbollen är åter på uppgång som sport i Sverige. Den inhemska ligan utvecklas ständigt och lockar gott om publik. Speltips.se har ambitionen att växa ytterligare i storlek och satsar därför extra på fler sporter, däribland handbollen. Ta del av speltips för Handbollsligan hos oss på speltips.se, helt utan kostnad.

Spelbolag med odds på Handbollsligan

Speltips för Handbollsligan

Ta del av speltips för Handbollsligan hos oss på Speltips.se. Vi erbjuder ett brett och varierat utbud av speltips från flera olika sporter och ligor. Hittills har vårt huvudfokus legat på fotboll och ishockey men i samband med att vi nu tagit nästa steg i vår utveckling är ambitionen att utöka sporterna. I denna utökning är handboll en viktig del. Vi kommer därför kunna erbjuda statistik, senaste nytt och speltips för Handbollsligan. Det är givetvis helt gratis att ta del av våra betting tips för Handbollsligan.

Ligans popularitet

Handbollsligan är Sveriges högsta division i handboll. Handboll är en sport som länge varit högaktad i Sverige och landslaget är inne i en ny och spännande era. Sveriges framgångar i Europamästerskapet har sannerligen fått en positiv respons hos de svenska handbollsfansen, vilket tydligt syns ute i landets arenor. Kristianstad är den klubb som lyckas locka mest publik till sina hemmamatcher och trycket i arenan är stundtals av mycket hög kvalitet. Handbollsligan går att följa på TV4 Sport och Cmore.

Handbollsligans historia

Den första säsongen av Handbollsligan spelades redan 1934 och gick då under namnet Allsvenskan. Ett namn som höll i sig fram till 1989/1990 och som sedermera utgjort namnet till andradivisionen. Fram till 2015/2016 hette högstaligan Elitserien men har nu alltså fått namnet Handbollsligan. Flest ligatitlar i Handbollsligan har Redbergslids IK med 20 st. Sverige har en lång tradition av framgångar och stora spelare inom handbollen, vilket haft stor inverkan på den inhemska ligan genom historien.

Så ser Handbollsligan ut idag

Som sagt så är svensk handboll åter på stor uppgång igen efter några vacklande år. Däremot har Handbollsligan en bra bit upp till de största ligorna, såväl sportsligt som ekonomiskt. Istället är det spanska Liga Asobal och tyska Handball-Bundesliga som dominerar handbollen på klubblagsnivå. Men den svenska mästaren tilldelas varje år en plats i EHF Champions League och får där chansen att mäta sig med världens främsta klubbar. På senare år har IFK Kristianstad tagit ett kliv ifrån övriga svenska lag och dominerat Handbollsligan.