Speltips Handbollsligan

/Handbollsligan
Handbollsligan2018-02-09T11:45:22+01:00

Handbollen är åter på uppgång som sport i Sverige vilket inte minst framgångarna i vinterns EM visade. Den inhemska ligan utvecklas ständigt och lockar gott om publik. Speltips.se har ambitionen att växa ytterligare i storlek och satsar därför extra på fler sporter, däribland handbollen.

Speltips för Handbollsligan

Speltips.se erbjuder ett brett och varierat utbud av speltips från flera olika sporter och ligor. Hittills har vårt huvudfokus legat på fotboll och ishockey men i samband med att vi nu tar nästa steg i vår utveckling är ambitionen att utöka sporterna. I denna utökning är handboll en viktig del. Vi kommer därför kunna erbjuda vassa speltips, statistik och senaste nytt från den svenska Handbollsligan.

Ligans popularitet

Handbollsligan är Sveriges högsta division i handboll. Handboll är en sport som länge varit högaktad i Sverige och landslaget är inne i en ny och spännande era. Framgångarna i vinterns EM lär sannerligen få en positiv respons hos de svenska handbollsfansen, vilket lär synas ute i landets arenor. Kristianstad är den klubb som lyckas locka mest publik till sina hemmamatcher och trycket i arenan är stundtals av mycket hög kvalitet. Handbollsligan går att följa på TV4 Sport och Cmore.

Handbollsligans historia

Den första säsongen av Handbollsligan spelades redan 1934 och gick då under namnet Allsvenskan. Ett namn som höll i sig fram till 1989/1990 och som sedermera utgjort namnet till andradivisionen. Fram till 2015/2016 hette högstaligan Elitserien men har nu alltså fått namnet Handbollsligan. Flest ligatitlar i Handbollsligan har Redbergslids IK med 20 st. Sverige har en lång tradition av framgångar och stora spelare inom handbollen, vilket haft stor inverkan på den inhemska ligan genom historien.

Så ser Handbollsligan ut idag

Som sagt så är svensk handboll åter på stor uppgång igen efter några vacklande år. Däremot har Handbollsligan en bra bit upp till de största ligorna, såväl sportsligt som ekonomiskt. Istället är det spanska Liga Asobal och tyska Handball-Bundesliga som dominerar handbollen på klubblagsnivå. Men den svenska mästaren tilldelas varje år en plats i EHF Champions League och får där chansen att mäta sig med världens främsta klubbar. På senare år har IFK Kristianstad tagit ett kliv ifrån övriga svenska lag och dominerat Handbollsligan. Man har nämligen tre raka SM-guld.
Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok