Åttondelsfinalerna i SHL står nu spikade. Frölunda slog Växjö i den sista grundseriematchen och det betyder att man får möta en rival från huvudstaden.

Slutspelet är, efter många om och men, redo för att tas vid. Åttondelsfinalerna står redo och kvartsfinalerna väntar på att bli fastställda. Det har varit en lång och mycket uppskjuten säsong i det stora hela. Coronapandemin har ställt till det för klubbarna men framförallt spelschemat. Den sista grundserieomgången tog dock fram fyra lag som måste spela åttondelsfinal för att ha en chans på slutspel från kvartsfinal och framåt. Frölunda är ett lag som genom säsongen rasat igenom tabellen efter en lång och tung period i slutdelen. Göteborgarna har gjort det förr och är trots åttondelsfinal ett lag som kan utmana om medaljerna.

De möts i åttondelsfinalen

Frölunda besegrade Växjö med 2-1 i den sista omgången och var efter det klara för åttondelsfinal mot Djurgården. Det är ytterligare två lag som kommer att göra upp om en plats i kvartsfinal, utöver Frölunda och deras motståndare från huvudstaden, Djurgården. Nedan är åttondelsfinalerna som väntar och båda matchserierna drar igång snarast.

  • Frölunda – Djurgården
  • Färjestad – Malmö

Vinnarna i de båda åttondelsfinalerna tar sig till kvartsfinal.