Publicerad: 5 maj 2021 kl 10.00

Chelsea presterade 180 imponerande minuter mot Real Madrid under Champions League-semifinalen. Nu väntar Manchester City i Istanbul.

Semifinalerna i Champions League är avgjorda. Det blir ett helengelskt finalmöte i Istanbul, Turkiet, när både Chelsea och Manchester City slagit ut flera slagkraftiga motstånd på vägen dit. Det blev en lyckad kväll och ett lyckat dubbelmöte för Chelsea mot den spanska giganten. Den första matchen slutade 1-1 men i andra matchen var det Chelsea för nästan hela slanten. Engelsmännen missade otroligt mycket chanser innan Timo Werner fick in ett förlösande mål för Chelsea. Real Madrid misslyckades med sin matchplan på nytt och Thomas Tuchel drog fram en matchplan som spanjorerna aldrig löste. Mason Mount, Chelsea-produkten avgjorde sedan matchen med sitt 2-0 mål.

Chelsea – Real Madrid 2-0 (3-1): Timo Werner, Mason Mount

Ligakonkurrenterna möts

Manchester City har sedan starten av säsongen varit favoriter i både Premier League och Champions League. Deras utmanare har aldrig riktigt kommit nära i ligaspelet, men det finns ett lag som slagit Pep Guardiola på näven: Chelsea. Lagen möts dessutom redan i helgen, på lördag, när Manchester City kan säkra sin ligatitel. Finalen spelas sedan i Istanbul som en värdig och stor avslutning på säsongen. Manchester City kan ta en trippel den här säsongen medans Champions League-titeln kan få Chelsea att säkra en dubbel – eftersom man har FA Cupen kvar att göra upp om.