Efter 36 raka säsonger är HV71 nu utslaget ur SHL. Jönköpingklubben är klara för HockeyAllsvenskan efter att ha förlorat matchserien mot Brynäs.

Det är med stor förtvivlan och besvikna ansikten som HV71 lämnar SHL för den här gången. Klubben som har fem SM-guld och hela 36 raka säsonger i högstaligan tvingas spela Hockeyallsvenskan kommande säsong, efter förlust i matchserien mot Brynäs. Det är en klassisk ishockeyklubb som åker ur SHL den här säsongen och det var massvis med tunga huvuden efter den avgörande matchen mot Brynäs under kvällen. Lagets lagkapten och flaggbärare Simon Önerud fällde tårar samtidigt som han pratade med media.

Jag är så jävla ledsen. Jag har inga ord, säger han och torkar tårarna.

Johan Davidsson lämnar klubben

Trotjänaren och HV71-ikonen Johan Davidsson, assisterande sportchef, lämnar klubben efter uttåget. Den 45-årige profilen har under säsongen hjälpt till i ledningen som assisterande sportchef, men går ut med beskedet om att han lämnar precis efter att klubben åkt ur SHL. Det blev 920 matcher och 4 SM-guld i HV71-tröjan för Davidsson, ett kapitel som nu är slut, på ett sätt. Det var en besviken man som talade med media efter kvällens match.

Ruttet. Men jag kommer aldrig att lämna Hv, på ett sätt. Men som assisterande sportchef gör jag det. Men vi kommer tillbaka.