Säsongen avslutad – IBF Falun och IKSU vinner SM-guld. På grund av situationen vi har i världen, och inom sporten just nu – så har svensk innebandy tagit beslutet att avsluta säsongen.

Nix, det blir inga SM-finaler i Globen meddelade det svenska innebandyförbundet. Beskedet kring detta kom, i samband hur man gör kring vilka som blir svenska mästare. På både dam- och herrsidan koras seriesegrarna som svenska mästare – IKSU samt IBF Falun. Efter beslutet har det riktats hård kritik mot beslutet att kora en svensk mästare, från bland annat guldkandidaten på herrsidan, Storvreta IBK. Hos IBF Falun är det gladare miner.

– Vi har varit det bästa laget genom hela säsongen. Jag tycker man har tagit det rätta beslutet, säger IBF Faluns Emil Kalentun till Speltips.se

På herrsidan hann man spela klart grundserien. Ser man till damsidan skapas det stora rubriker i dagsläget – IBK Dalen som hade chans på nytt kontrakt med två omgångar kvar flyttas ner.

Störst, bäst och vackrast

Precis som förhandstipsen lät – så vann IBF Falun SM-guld på herrsidan. De vann på ett mycket udda sätt, men guld som guld – trots att deras utmanare gärna hade sett att säsongen nollställdes istället för att kora en svensk mästare. Istället för ett hett slutspel går nu spelarna in på semester, för att sedan starta igång försäsongen. En semester som blir lättare för Emil Kalentun och IBF Falun, än andra.

– Storvreta tror att man är störst, bäst och vackrast. Jag tycker att vi visat vilket lag som är det bästa i år, ett guld är ett guld och nu är vi störst, bäst och vackrast.