Barcelona är påväg ur Champions League efter förlusten mot Paris Saint Germain i veckan. Nu fortsätter spekulationerna kring Lionel Messis framtid i klubben.

Barcelona går starkare i ligaspelet än på länge, klubben hade sju raka segrar inför det första mötet av två mot PSG i Champions League-slutspelet. Den spanska storklubben har gått upp och ner under säsongen, mycket pga oroligheterna kring styrelse och Lionel Messis framtid. Superstjärnan stod för ledningsmålet för Barcelona i veckan, men det räckte inte hela vägen när PSGs storstjärna Kylian Mbappe svarade med ett hattrick. Inför den här säsongen var det nära att argentinaren lämnade Barcelona för gott, men blev kvar ytterligare en säsong. Nu går Messis kontrakt ut i sommar och han förväntas göra klart med en ny klubb.

Ikonen säker att Messi lämnar

Barcelona spelar returen mot PSG den 9 mars men det ser onekligen tufft ut att vända detta underläge. Lionel Messi och Barcelona är även halvt borträknade från ligatiteln den här säsongen då Atletico Madrid dragit ifrån. Det här kan vara slutet på Barcelonas storhetstid och ett maktskifte kan vara här, det kan också vara slutet på Messis karriär i den spanska storklubben. Den senaste i raden av personer som uttalat sig om argentinarens framtid är den före detta storstjärnan Rivaldo. Brassen spelade i Barcelona mellan 1997 och 2002 och gjorde totalt 157 matcher för klubben. Han siade om Messis framtid till spelbolaget Betfair.

– Messis framtid ligger hos Paris Saint-Germain, säger han och fortsätter: 

– Det är ett lag som kan ge honom möjligheten att fortsätta vinna titlar.