I helgen startar herrarnas gruppspel av Svenska Cupen. Vi har oddsen inför och svenska mästarna är favoriter till att ta ytterligare en titel.

Inför starten av tävlingssäsongen i Sverige är det mycket snack om Svenska Cupen, som är den cup som drar igång det hela. Det är slut på träningsmatcher, försäsongsträning och allt det där. Nu gäller det något och det är IFK Göteborg som är regerande mästare och som lagen skall försöka ta titeln ifrån. 32 lag deltar utsprida över olika grupper. Gruppspelet kommer att avgöras under helgerna 20–21 februari, 27–28 februari och 6–7 mars. I slutspelet möts samtliga vinnare över grupperna, från kvartsfinal och framåt. Fjolårets final spelades mellan IFK Göteborg och Malmö FF, göteborgarna tog hem cupguldet medans skåningarna svarade med ett allsvenskt guld.

Mästarna favoriter – tar revansch från ifjol

IFK Göteborg får inte behålla cupguldet längre än en säsong, om man frågar spelbolagen. Malmö FF, fjolårets SM-guld vinnare, är favoriter till att ta hem cupen. Unibets lista över lagen som har störst chans på guldet hittar vi utöver Malmö FF lag som Häcken, Djurgården och Hammarby – liknande den tabell som man lagt fram inför den allsvenska säsongen. Nedan har vi listat oddsen från de fem första lagen som Unibet tror kommer slåss om titeln:

  • Malmö FF, 4.00
  • BK Häcken, 6.00
  • Djurgården, 7.00
  • Hammarby, 10.00
  • IFK Norrköping, 10.00

Under helgen startar gruppspelet och Malmö FF, som förhandstipsen ligger hos, möter superettalaget Västerås SK på söndag kl. 13.00.