Publicerad: 26 april 2021 kl 11.05

Champions League-kvällar är något alldeles extra. Vi närmar oss slutet på säsongen när semifinalerna drar igång under tisdagskvällen.

Semifinal i Champions League att vänta under tisdagskvällen. Den spanska giganten Real Madrid får besök av Chelsea på Alfredo Di Stefano-stadion i Madrid. Det är den första semifinalen av två – när lagen skall sätta färg på utgångsläget. Returen spelas i London nästa vecka. Nedan följer all information du behöver veta inför det första mötet mellan lagen, där hemmalaget bland annat saknar Sergio Ramos.

Real Madrid – Chelsea

  • Semifinal 1 av 2
  • Matchstart 21.00
  • Alfredo Di Stefano, Madrid
  • Matchens sänds på Viasat Premium och Viaplay

Läget i lagen – inför semifinal 1

Semifinalerna i Champions League är alltid något alldeles extra. I år står det spanska topplaget Real Madrid (2) och det engelska topplaget Chelsea (4) emot varandra. Det är upplagt för två mycket dramatiska och spännande semifinaler där ett dubbelmöte som vanligt tar fram en vinnare. Real Madrid har varit i Champions League ett gäng gånger senaste åren men har tappat lite status efter att bland annat Cristiano Ronaldo lämnat klubben. För Chelseas del har den här säsongen gått från 0 till 100 i och med ett tränarbyte. Thomas Tuchel har verkligen fått fart på maskineriet i storklubben från London.

Inför mötet saknar Real Madrid sin försvarsgeneral och stöttepelare Sergio Ramos. Ett tungt tapp för mästarklubben, som får ersätta honom med andra alternativ. I övrigt saknas även Lucas Vasquez medans andra namn är osäkra på förhand. En spelare som var tillbaka i ligamatchen mot Real Betis senast var Eden Hazard, den tidigare Chelsea-spelaren, som ser ut att kunna göra minuter mot sin gamla klubb under tisdagskvällen. I Chelsea saknas bara Mateo Kovacic.