Real Sociedad har tagit sin första titel på 34 år. Den spanska Copa del Rey-finalen mot Athletic Club Bilbao blev en rysare men en fantastisk avslutning för svenske Alexander Isak.

Den långt uppskjutna Copa del Rey-finalen mellan Real Sociedad och Athletic Club Bilbao har spelats. Alexander Isak är kvar i sin baskiska klubb i Spanien och fanns från start i den här historiska finalen för klubben. Ett helbaskiskt derby var inte bara historiskt utan det skulle också bli dramatiskt. Matchen skulle endast innehålla ett mål och det gjordes av Real Sociedad och deras stjärnytter Mikel Oyarzabal från straffpunkten. Vinsten innebar Real Sociedads första titel på 34 år. Det var ett par lyckliga spelare i baskiska klubben efter slutsignal och såhär sa hjälten själv.

Det finns så många jag vill tacka. Min familj, mina vänner … ja, hela staden San Sebastián. Jag älskar er så mycket. Nu är vi mästare och vi ska garanterat fira det här tillsammans när vi tillåts göra det, säger han, med tårar i ögonen, efteråt.

Alexander Isak blev utnytt i den 89:e minuten men är en stor bidragande orsak till klubbens titel.

Fler titelchanser för Athletic Club

Den målsnåla helbaskiska cupfinalen blev en dramatisk och mycket utdragen historia. Athletic Club har väntat på den här matchen i drygt ett år, efter att pandemin satte stopp för det tidigare speldatumet. Klubben spelar två (!) Copa del Rey-finaler på en månad, eftersom förra årets final sköts upp tills i helgen och årets final spelas den 17 april, där Athletic Club Bilbao återigen har chans på en titel. Det väntar tuffare motstånd i årets final för det är nämligen Lionel Messis Barcelona som står som motståndare. Athletic Club tar nya tag redan om två veckor.