Speltips Jupiler League

  1. Speltips
  2. /
Jupiler League2018-02-05T14:34:30+02:00

Jupiler League är en traditionsrik liga som är väldigt tuff att spela i. Dessutom är den hem till flera före detta allsvenska spelare. På speltips.se erbjuder vi dig ett antal vassa speltips från den belgiska ligan.

Speltips för Jupiler League

Speltips.se erbjuder dig som följare ett brett utbud av speltips från världens alla hörn. Vi har flera välinsatta rekare som förser information, statistik och senaste nytt från de bästa fotbollsligorna i Europa. Den belgiska ligan må kanske inte tillhöra de allra främsta, men är ändå intressant att spela på. Ett antal speltips från denna liga utlovas.

Ligans popularitet

Jupiler Leagues popularitet är till stor del begränsad till Belgien. Trots att en hel del svenskar huserat i ligan så har den inte riktigt fått något erkännande här. Men det är en tuff liga med många starka lag som slåss om titeln. Däremot sänds inte Jupiler League på någon svensk tv kanal.

Jupiler Leagues historia

Jupiler League är en väldigt gammal liga som startade redan 1895. Första säsongen spelades som en turnering med sju lag där alla mötte alla. Ligan drabbades sedan, under första och andra världskriget, av en hel del problem och hade några års uppehåll. Senare, under 70- och 80-talen skördade belgiska klubblag fina framgångar i Europacuperna och ligan stod på sin topp. Mesta mästare i Jupiler League är Anderlecht med 34 titlar.

Så ser Jupiler League ut idag

Idag rankas Jupiler League som den tionde bästa ligan i Europa av UEFA. Stora klubbar som Anderlecht, Standard Liege, Gent, Genk och Club Brügge slåss om ligatiteln och många spelare har vittnat om att klimatet i ligan är väldigt tufft. Ligan är hem till många före detta allsvenska spelare och även landslagsanfallaren Isaac Kiese Thelin. Regerande mästare är Anderlecht.

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok