Speltips KHL

  1. Speltips
  2. /
KHL Författare: 2021-11-03T11:30:11+01:00

KHL, Kontinental Hockey League, är väldens näst bästa ishockeyliga efter NHL. Ligan kryllar av stora stjärnspelare, däribland många svenskar. På speltips.se kan du ta del av våra vassa speltips för KHL varje vecka. Alla våra betting tips för KHL är helt utan kostnad.

Spelbolag med odds på KHL

Speltips för KHL

Ta del av grymma speltips för KHL hos oss på speltips.se. Vi erbjuder ett brett och varierat utbud av speltips från de främsta internationella och nationella ligorna inom flera sporter. Tillsammans med fotboll så är ishockey den sport som vi är allra mest specialiserade inom. KHL, med sin bas i Ryssland, är väldens näst bästa liga och speltips.se garanterar flertalet speltips från KHL varje månad. Samtliga våra betting tips för KHL är helt utan kostnad, och kommer alltid med analyser och senaste nytt från ligan.

Ligans popularitet

KHL är en liga som sveper över flera länder. De allra flesta lagen är hemmahörande i Ryssland och således är det här som det största intresset finns. Men ligan innehåller även lag från Finland, Kazakstan, Kina, Lettland, Slovakien och Vitryssland vilket ökar de kommersiella möjligheterna och publikbredden. Ligan är dessutom hem till ett flertalet svenska spelare, vilket bidrar till ökad popularitet bland det svenska folket. I Sverige så är det Viasat som äger sändningsrättigheterna för KHL.

KHL:s historia

KHL startades säsongen 2008/2009 med ambitionen att bli en kontinental hockeyliga med lag från flera länder. Till en början bestod ligan av 24 lag, 20 från den Ryska superligan, samt ett lag vardera från Kazakstan, Ryssland, Vitryssland och Lettland. Efter hand har vissa lag hoppat av och nya har anslutit. Dessutom har ligan expanderat både vänsterut och österut. Idag består KHL av 23 lag. AK Bars Kazan är mesta mästare med tre titlar.

Så ser KHL ut idag

KHL är idag världens näst bästa och största ishockeyliga efter NHL. Ur ett bettingperspektiv så erbjuder i princip samtliga stora aktörer spel och odds på KHL. Precis som sin amerikanska motsvarighet är ligan stängd, dvs. ingen upp- och nedflyttning existerar utan nya klubbar antas in i ligagemenskapen. Lagen är indelade i två konferenser, Western och Eastern, samt fyra divisioner. I KHL spelar många svenska spelare, något som bidragit till en ökad popularitet för ligan här i Sverige.

Kommande matcher i KHL