Det tog bara 13 minuter för det svenska stjärnskottet Dejan Kulusevski att göra sitt första mål i Juventuströjan. Efter matchen hyllades han även av sin nye tränare Andrea Pirlo.

– Han är redan en mästare, sade tränaren Andrea Pirlo till Juventus tv-kanal.

Dejan Kulusevski kunde nog inte önskat sig en bättre start för sin nya klubb. Inte nog med att han fick chansen från start bredvid Cristiano Ronaldo, han skulle även tacka för förtroendet genom att göra sitt första mål för “Juve” efter endast 13 minuters spel. Det var anfallskollegan Ronaldo som avancerade in i straffområdet när bollen tillslut hamnade hos Kulusevski, där han på ett tillslag sköt in 1-0 för Juventus med ett välplacerat vänsterskott i Emil Auderos bortre hörn. Det var dock en Kulusevski som höll sig lugn och sansad vid målfirandet.

– Det var en fantastisk kväll, en dröm som gick i uppfyllelse. Jag hade inte tid till att tänka mer när jag gjorde målet. Jag är glad att jag gjorde mål i min första match, nu behöver jag inte tänka på det, sade Dejan Kulusevski till Sky Italia efter matchen.

“Är inte en 20-åring i huvudet”

Kulusevski var även inblandad i 2-0 målet. Svensken slog in en hörna, som studsade lite överallt inne i straffområdet, innan den tillslut landade hos Bonucci som dunkade in det andra målet för kvällen. I den 82:a minuten byttes han ut istället för Douglas Costa, drygt sex minuter senare gjorde Cristiano Ronaldo 3-0, vilket också blev slutresultatet. Andrea Pirlo, som ersatte den sparkade tränaren Maurizio Sarri inför denna säsong, var mycket nöjd med Vällingbysonens insats och sa följande till Juventus egen tv-kanal efter matchen:

– Kulusevski är inte en 20-åring i huvudet, han är redan en mästare i det han ger, det visade han redan i första matchen. Han gjorde det på bästa möjliga vis, inte bara genom mål, men också genom att göra grovjobbet i press och kontringar som sedan gynnade laget.

Kulusevski värvades från Atalanta för 360 miljoner kronor men spenderade föregående säsong på lån i Parma, där blev det stor succé. Tio mål och nio assist blev det i ligan och han belönades dessutom som årets unga spelare i Serie A.