Den första av två åttondelsfinalerna mellan Barcelona och Paris Saint Germain är spelad. Gästernas storstjärna Kylian Mbappe blev matchens gigant.

Det har varit ett hett samtalsämne den senaste tiden och Barcelona mot Paris Saint Germain skulle bli Champions League-åttondelsfinalernas största möte. Barcelona kom till start med en stark elva där Gerard Pique gjorde comeback efter en tids frånvaro på grund av skada. Comebacken startade mycket bra när Lionel Messi gjorde 1-0 från straffpunkten, men avslutades på värsta möjliga vis när fransmännens Kylian Mbappe stal showen på Camp Nou. Paris-stjärnan stod för ett hattrick och lekte mer eller mindre fotboll. Kylian Mbappes Paris Saint Germain har ett järngrepp om den här åttondelsfinalen efter krossen i bortamötet.

Stal showen framför Messi – i Neymars frånvaro

Matchen i matchen mellan Lionel Messi och Kylian Mbappe såg ut att ta en klar väg efter Barcelona-stjärnans 1-0 mål i första halvlek. Det dröjde bara fem minuter innan gästerna gjorde 1-1 och visst, det var fransmannen som svarade på hemmalagets tidigare ledningsmål. Kylian Mbappe hyllas stort efter insatsen – i Neymars frånvaro, som den spelar som sköt PSG allt närmare en kvartsfinal. Fransmännen gick under veckan från att vara favoriter i det här dubbelmötet till att ses som underdogs, i och med brassens skada. Mbappes prestation är världsklass och det räckte mot ett, för dagen, svagare Barcelona. Fransmannen stod för ett hattrick och ses som den stora hjälten hos gästerna efter matchen.

– Vi ville vinna och vi ville göra det med stil, säger matchhjälten.