Speltips:

Jag väljer att spela på Hammarby hamnar topp 3 i allsvenskan 2020 . Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 23/3 kl 10.30

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Hammarby hamnade topp 3 i fjol.

  • I svenska cupens gruppspel har Hammarby tagit tre segrar av tre möjliga

  • Under förra säsongen gjorde Hammarby 75 mål, vilket är allsvenskt målrekord.

  • Hammarby har värvat in Paulinho, anfallaren vann den allsvenska skytteligan 2018.

  • Hammarbys Alexander Kačaniklić har på försäsongen sett stekhet ut.

Fortsätter att ösa in mål

I fjol var Hammarby ett av allsvenskans stora utropstecken. Efter en ganska blek start på säsongen växlade man upp framåt sommaren och avslutade med en fantastiskt höst. Där Hammarby imponerade som mest var i sin offensiv. På 30 matcher gjorde Stockholmslaget hela 75 mål, vilket innebar att man slog målrekordet i allsvenskan sedan serien utökades till 16 lag. Under försäsongen har Hammarby fortsatt imponera i sin offensiv. I svenska cupen vann man sina tre gruppspelsmatcher med en imponerande målskillnad på 11-1. Varberg (5-1, hemma), Brommapojkarna (2–0, borta) och Sundsvall (4-0, hemma). Just nu känns det inte som någonting kan stoppa Hammarbys målglada offensiv.

Det som möjligtvis talar emot Hammarbys fortsatta målproduktion är att man under vinterns transferfönster har förlorat Nikola Djurdjic. Den serbiske anfallaren var en av lagets största stjärnor i fjol och stod för 13 mål. Undertecknad tror dock inte förlusten av anfallaren kommer märkas av särskilt mycket. Hammarby har flera andra riktigt bra poängspelare och under transferfönstret har man värvat friskt. För att ersätta Djurdjic har Hammarby bland annat värvat in Paulinho, som så sent som 2018 vann den allsvenska skytteligan med sina 20 mål.

Under försäsongen har Hammarbys Alexander Kačaniklić varit glödhet. På de tre cupmatcherna har mittfältaren gjort fyra mål och tre assist. Frågan är hur länge Hammarby får behålla Kačaniklić innan en större Europeisk klubb rycker i han.

Kommer vara med och slåss om titeln

En av anledningarna till att Hammarby inte räckte hela vägen i fjol var lagets defensiv. Hammarby släppte in betydligt fler mål än sina toppkonkurrenter, 38 mål. I jämförelse släppte Malmö endast in 16 stycken. Ska Hammarby lyckas vinna SM-guld i år måste man få bättre ordning på sin defensiv. Det som talar för att Hammarby kommer lyfta sig i defensiven är att man avslutade höstsäsongen med ett ganska bra försvarsspel. Många av Hammarbys insläppta mål kom under våren och sommaren.

Oavsett om Hammarby höjer sin defensiv eller inte tror undertecknad man kommer hamna topp 3. Då Hammarby gör otroligt mycket mål kvittar det i en del matcher om man släpper in något eller några mål, man brukar ändå göra fler själv. Det kommer bli tuff konkurrens i toppstriden men Hammarby kommer vara där uppe och slåss om titeln!

Speltips.se ger tipset:

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.