De flesta av er känner igen Oskar Block vid det här laget, främst för sina fina vinster i vår Facebookgrupp . Men vem är egentligen mannen bakom de stora vinsterna?

För två år sedan började Oskar Block att spela på fotboll, men då främst som en hobby. Sedan dess har intresset för spel & analyser utvecklats och idag är han en av Sveriges absolut bästa fotbollsrekare.

– Jag har skrivit speltips under en längre tid, men det var först i februari ifjol som jag blev “anställd” för att göra det, berättar han.

Vad fick dig att ta steget över till Speltips.se?
– Jag tyckte redan då att det verkade vara en mycket seriös och kompetent sida, och gillade skarpt konceptet de jobbade utefter samt det faktum att de nådde ut till så pass stor “publik”.

Flera timmar i veckan går åt på betting och att kolla igenom statistik, innan den måste analyseras och därefter publiceras.

– Haha! Ja, ibland blir det nog lite väl många timmar. Jag har inte 100 % koll på exakt hur många timmar jag lägger, men på ett ungefär skulle jag nog kunna säga 20 timmar per vecka.

Det som främst imponerar i Oskar Blocks spelanalyser är hans analytiska ådra, där han tar fram unik statistik utifrån alla möjliga perspektiv. Men var har han egentligen fått den egenskapen ifrån?

– Oj, svår fråga. Jag försöker vara väldigt noggrann i det jag sysslar med, och vägrar göra något halvhjärtat, så det har lett till att jag hellre överanalyserar saker än tvärtom. Är dessutom duktig i matematik och med siffror, så tycker både det är roligt och rätt enkelt att tolka statistik. Min pappa var också duktig på matte, och min farfar arbetade med det på KTH (Kungliga tekniska högskolan), så antar väl att jag fått det därifrån, säger han.

Vad är den viktigaste bakomliggande faktorn till att vinna och vinna mycket?
Det finns många faktorer som är med och påverkar om man vill vinna på sikt. Mina fem främsta tips hittar du längst ner.

29 av 32 spel har rättats grönt, det vill säga lite över smått fantastiska 90 % i vinstprocent. Men det är inte den statistiken som ligger i fokus hos Block.

– Det är självklart väldigt roligt att ha en så hög hit-rate, men det är ändå ROI%-en som betyder något i slutändan. Sedan jag började med det veckoliga facebookinlägget ligger jag på 146 %, en siffra jag är mycket stolt över. Allt över 115 % är bra i mina ögon, och mitt mål ligger ursprungligen på 125%+, berättar han.

Hur ser en vanlig rekardag ut för Oskar Block?
– Jag går upp någon gång mellan klockan 06:30 och 07:00. Äter havregrynsgröt till frukost, samtidigt som jag antingen kollar highlights från gårdagens fotbolls/innebandy-matcher, eller överblickar utbudet för dagen/morgondagen. Därefter åker jag och tränar någon timme, innan jag parallellt med plugget gör lite korta analyser, säger han och fortsätter:

– På eftermiddagen umgås jag med vänner innan det är dags för träning igen. Sedan kommer jag hem, lagar middag (ikväll blir det kyckling) och äter. Under den sena kvällen är det dags att sålla ut de sista spelen, skriva rekar och kolla fotboll. Därefter tar jag ett mindre kvällsmål innan jag någon timme senare somnar.

Discplinen är något som imponerar hos Oskar Block. Förlorar han är hann snabb med att ta en paus – innan han sedan kommer tillbaka revanschsugen på nya vinster. Han berättar också att han mestadels fokuserar på hörn/kortmarknaden.

Det är inte så svårt egentligen. Är precis som vissa andra i gruppen en enorm vinnarskalle, och hatar att förlora. Dock tror jag att jag har använt den på rätt sätt, och istället för att bli arg/förbannad vid förlust, så har jag istället bestämt mig för att verkligen vara en vinnande spelare på sikt, och då insåg jag att disciplin och noggrannhet är grundstenar, säger han och fortsätter:

– Personligen tycker jag att man inte enbart ska fokusera på 1X2-spelen när man spelar. Jag spelar otroligt sällan på dem, och det beror på att jag tycker spelbolagen överlag har bättre koll där än på till exempel kort/hörn/mål-marknaden och generellt bli spelvärdet mindre då. Vet dock att alla inte håller med mig här, men som sagt min egen åsikt, säger han.

Vad är det roligaste med att arbeta med betting?
– Det roligaste är definitivt att dela med sig av speltips när det rullar på bra. Alla positiva tillrop och glada kommentarer gör det värt att fortsätta dela med sig.

Hur mycket har du gått plus det senaste året, halvåret och den senaste månaden?
– Senaste månaden tror jag de flesta kan räkna ut, men annars så undviker jag helst att prata i summor. Men det har gått rätt bra kan jag iallafall bekräfta, avslutar han med ett leende.

Om Oskar

Fullständigt namn: Oskar Valdemar Herman Block
Ålder: 18
Bor: Umeå
Familj: Föräldrar och lillasyster (11 år) som bor 1 timme utanför Stockholm
Aktuellt: En av Sveriges bästa fotbollsrekare

Oskars fem bästa tips för att lyckas

– Jaga inte efter vinster, ha istället tålamod.
– Lägg max 1%-5% av din kassa per spel för att minimera risken.
– Spela singlar/dubblar, vinn oftare men mindre.
– Bokför dina spel – så att du har koll på hur mycket du vinner & förlorar
– Spela på ligor & sporter du har koll på