Efter 13 års frånvaro från Champions League gjorde Lazio en imponerande insats i premiärmatchen mot Borussia Dortmund. 3-1 blev slutresultatet där den pålitlige målskytten Ciro Immobile öppnade målskyttet mot sin gamla klubb.

Det var minst sagt en efterlängtad comeback för Laziosupportrarna i ett av fotbollens allra största finrum, och det skulle heller inte dröja länge för Lazio att ta tag i taktpinnen i denna match. Sex minuter in hittade Joaquin Correa anfallskollegan tillika guldskonvinnaren Ciro Immobile i straffområdet, som inte gjorde några misstag och satte dit Lazios första Champions League-mål på 13 år. Efter ledningsmålet hade Dortmund ett visst tryck dock, där Jadon Sancho hade några farliga lägen att kvittera.

I den 23e minuten skulle Lazio istället utöka sin ledning. Luis Alberto slog in en hörna som mittbacken Luiz Felipe nickade in efter en liten styrning av målvakten Marwin Hitz, som blev tilldelad självmålet. 2-0 blev halvtidsresultatet. Borussia Dortmund skulle dock reducera i den 71:a minuten. Den unge amerikanen Giovanni Reyna hittade Erling Haaland i straffområdet och som så många gånger innan gjorde norrmannen inga misstag och dunkade upp bollen i nättaket.

“Vi gjorde en perfekt match”

Det var ett Dortmund som hade det mesta av spelet och egentligen de mer farliga målchanserna. Det tog däremot inte längre än fem minuter efter reduceringsmålet för Lazio att utöka sin ledning ytterligare en gång. Ciro Immobile tog emot en djupledsboll i straffområdet och spelade sen in den till Jean-Daniel Akpa-Akpro som fastställde slutresultatet 3-1.

Det blev således en drömstart för Lazios Champions League-resa. Ciro Immobile, som stod för både mål och assist mot sin tidigare klubb, var även han väldigt nöjd med insatsen.

– Det var känslosamt, spela Champions League efter så många år. Vi gjorde en perfekt match, sade Immobile till Sky Sports.