Speltips League One

  1. Speltips
  2. /
League One Författare: 2023-11-21T15:20:45+01:00

League One är den engelska tredjedivisionen i fotboll som genomgått stora förändringar genom historien, och som idag består av ett flertalet klassiska klubbar inom engelsk fotboll. På speltips.se erbjuds ett antal speltips för League One, skrivna av våra fotbollsexperter med god insyn i den engelska fotbollen.

Spelbolag med odds på League One

bet365 odds bonus

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

  • + 100 SEK Gratis på Slots

  • Läs mer om Bet365

Bli medlem, sätt in 50 kr eller mer till ditt konto och bet365 matchar din kvalificerade insättning med spelkrediter (upp till 1.500 kr) när du placerar kvalificerade spel till samma värde, och de är rättade. Sätt in 500 kr eller mer så får du även 100 gratisspel att använda på utvalda slotspel. Min. insättning för spelkrediter är 50 kr. Utbetalningar exkluderar insatsen med spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar och exkluderingar tillämpas. Min. insättning för gratisspel är 500 kr. Max. pris, spelrestriktioner, tidsbegränsningar samt villkor tillämpas.

Bethard Odds Bonus

Omsättningskrav: 10x – Min Odds: 1.90

  • Grymma på Fantasy Sports!

  • Läs mer om Bethard

Unibet logo

Utan Omsättningskrav – Min Odds: 0

  • Stabilt spelbolag med svensk spellicens

  • Läs mer om Unibet

Pinnacle Bonus

Utan omsättningskrav – Min Odds: 0

  • Insättningar med BankID

  • Läs mer om Pinnacle

Speltips för League One

På speltips.se kan du som följare ta del av vassa speltips från många olika länder och ligor. Fotboll är, tillsammans med ishockey, den sport som vi erbjuder mest speltips på och våra vassa rekare ser till att ge dig välbehövlig statistik och senaste nytt från de europeiska ligorna, däribland den engelska tredjedivisionen League One. Hos oss kan ni ta del av gratis betting tips för League One, i kombination med senaste nytt kring de klassiska lagen som huserar i ligan. Våra speltips för League One skrivs av våra grymma skribenter som är djupt insatta inom engelsk fotboll.

Ligans popularitet

Eftersom League One är en tredjedivision så kan klubbarna i ligan variera en hel del från säsong till säsong. Därmed är ligans popularitet väldigt beroende av vilka klubbar som spelar i den under den aktuella säsongen. Men den engelska fotbollen är mycket traditionsrik och klubbarna i de lite lägre divisionerna har ofta en stark lokal prägel och engagerade supportrar. Två tydliga exempel är Sunderland och Portsmouth, två forna Premier League-klubbar som numera återfinns i landets lägre divisioner.

League Ones historia

Det engelska ligasystemet har varit under förändring under många år. League One är som sagt tredjedivisionen i det nuvarande systemet men dagens League One instiftades faktiskt inte förrän 2004, när ett namnbyte skedde från tidigare Division Two. Den största förändringen i engelsk fotboll skedde emellertid i samband med skapandet av Premier League, då ett antal klubbar bröt sig loss från English Football League. I samband med detta blev League One istället den näst högsta divisionen i just Football League, efter Championship som är andradivisionen i engelsk fotboll.

Så ser League One ut idag

Som sagt så varierar ligans slagkraft från säsong till säsong beroende på vilka klubbar som härjar i ligan. Den klubb som däremot varit med längst i ligan är Oldham Athletic, som spelat League One fotboll sedan 1996/97. På senare år har ett lertalet klassiska engelska klubbar huserat i League One, såsom Blackburn Rovers, Wigan Athletic, Portsmouth, Sunderland, Blackpool, Charlton och Sheffield United.