Publicerad: 25 april 2021 kl 20.04

Tottenham missade titelchansen – igen. Manchester City avgjorde ligacupfinalen i slutminuterna och tog sin fjärde raka titel i turneringen.

Tottenham sparkade under förra veckan sin tränare Jose Mourinho efter en lång tids negativa resultat. Tidernas yngsta tränare Ryan Mason tog över och har lett klubben i tre matcher, efter ligacupfinalen mot Manchester City. En av dessa har slutat med tre poäng, två i förlust. Den tyngsta kom under söndagskvällen, när man återigen förlorade en titelchans. Ligacupfinalen mot Manchester City gick man in i som underdogs, men med hopp om en efterlängtad titel. En förlust som inte kan läggas på tränarbytet, utan som helt enkelt sammanfattar Tottenhams säsong i det mesta – man är helt enkelt en bit bakom Englands främsta lag för tillfället.

Manchester Citys mittback Aymeric Laporte blev matchens enda målskytt och går därmed som hjälten i dramat på Wembley. Ett sent avgörande som betyder Manchester Citys första titel för säsongen – och förmodligen inte den sista. Den franske mittbacken dödade Tottenhams drömmar om att ta sin första titel på 13 år.

Publiken var tillbaka

En lättnad i Tottenhams frustration och besvikelse är dock att publiken var tillbaka. Wembley tog under ligacupfinalen in 8000 åskådare, ett antal som var befriande efter en tids frånvaro. Manchester City fick fira sist, efter att ha underhållit den publik som var på plats i 90 minuter. För det var så det var, Manchester City var numret, om inte numrens större än Londonlaget på andra sidan, och skulle med mer flyt ha avgjort matchen betydligt tidigare. Målet kom sent och avgörandet blev desto mer dramatiskt.

Manchester City tar sin första titel för säsongen, inför fansen på Wembley i London. Nu väntar Champions League-semifinal mot PSG – med två ytterligare titlar i siktet.