Ostoppbara ligaledaren Manchester City har tagit nästa seger i Premier League. Laget stormar mot ligatiteln i och med sin segersvit.

Manchester City ser ut att jogga hem titeln i Premier League den här säsongen. Det ljusblåa laget i staden går som tåget och är i skrivande stund 12 poäng före tvåan och stadsrivalen Manchester United med en match mer spelad. Det återstår 12 omgångar av ligaspelet den här säsongen, men det ser redan nu ut som att man kommer vinna titeln rekordtidigt. Manchester City har redan slagit rekord den här säsongen när man tog över stafettpinnen som det lag med flest raka ligasegrar. Nu noterar media att Manchester City är på god väg mot ett världsrekord.

Världsrekordet närmar sig

Premier League-inledningen den här säsongen var inget att hurra över för Manchester City. Det var inte många som trodde att laget skulle vara på god väg att jogga hem titeln i slutändan. Laget har höjt sig rejält sedan dess och nu står man här – med sikte på ett världsrekord. Sanningen är den att Manchester City är fyra segrar ifrån det brasilianska laget Coritibas världsrekord i antalet raka segrar. Manchester City står just nu på 20 raka segrar medans rekordet, enligt Guinness rekordbok, är 24. För ligaledarna i Premier League väntar dessutom fyra raka hemmamatcher.

Real Madrid har det europeiska rekordet från säsongen 2014-15 när laget vann 22 tävlingsmatcher i rad.